skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

با معرفی برگزیدگان نهایی؛ الکام‌استارز ششم پایان یافت

تحریریه پیوست

۳ بهمن ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۱۱ دقیقه

©عکاس: میثم برق‌تیاری

رویداد الکام‌استارز ششم امسال به دنبال شیوع کرونا که لغو نمایشگاه بین‌المللی الکامپ را به دنبال داشت، به صورت آنلاین و البته بخشی هم به صورت حضوری در موزه پست و تلگراف برگزار شد. در ۵ روز برگزاری این رویداد بیش از ۶۰ تیم استارت‌آپی به ارائه ایده‌های خود در مقابل داوران پرداختند. امسال چهارمین دور از برگزاری رویداد توان‌ تک و اولین رویداد دانش‌آموزی نیز در بخش رقابتی الکام‌پیچ به باور بسیاری از داوران حاضر در این رویداد باعث شده بود تا الکام‌استارز با وجود برگزاری آن به صورت آنلاین شکل متفاوت‌تری را به خود بگیرد.

به گزارش پیوست، امروز (۳ بهمن) در آخرین روز برگزاری رویداد الکام‌استارز ششم محمدباقر اثنی‌عشری، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور اعلام کرده برگزاری الکام‌استارز در شرایطی که کشور درگیر کروناست و به خاطر آن بسیاری از نمایشگاه‌ها از جمله نمایشگاه بین‌المللی الکامپ لغو شده است، به معنی روشن نگه داشتن چراغ امیدی است که تیم‌های استارت‌آپی باعث آن بوده‌اند. او گفت: «این رویداد باتوجه به همه سختی‌های آن و با وجود اینکه به خاطر شرایط کرونا برگزاری الکامپ را لغو کرده‌ بودیم به صورت آنلاین و بخشی هم به صورت حضوری برگزار شد. ما تصمیم گرفتیم با وجود تمام چالش‌ها، رویداد مهم و جانبی نمایشگاه الکامپ یعنی الکام‌استارز را برگزار کنیم؛ چرا که همین تیم‌های استارت‌آپی توانسته‌اند در این شرایط سخت کشور چراغ امید را روشن نگه‌ دارند.» اثنی‌عشری تاکید کرد که امیدوار است همانطور که وعده داده الکامپ بعدی در سال ۱۴۰۰ به شکلی متفاوت و بی‌نظیر برگزار شود.

در ادامه نیز امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات، هم در این رویداد با اشاره‌ به اینکه امسال برگزار‌کنندگان الکام‌استارز به خاطر شیوع کرونا مجبور به برگزاری آن به شکل کامل متفاوت شده‌اند گفت:‌ «الکام‌استارز هم مانند اکوسیستم استارت‌آپی کشور یک رویداد جوان است که حواشی‌های خودش را دارد، در این دور از رویداد حضور تیم‌های دانش‌آموزی در بخش رقابتی آن باعث شکل‌گیری یک رویا شد.» او ادامه داد: «این کمترین کار یک سیستم است که بتواند شرایط ایجاد رویا برای دانش‌آموزان را فراهم کند. در شرایطی که همه ابزارها برای کشتن امید و ایده است و جای شکل‌گیری رویا خالی است، این رویداد توانست به شکل‌گیری رویا در بین دانش‌آموزان کمک کند.» او یکی دیگر از نقاط قوت این رویداد را در نظر گرفتن بخشی به عنوان توان‌تک اعلام کرد و گفت:‌ «برگزاری رویداد توان‌تک در کنار الکام‌استارز به ما یادآوری کرد که باید به تنوع نگاه‌ها و ویژگی‌های افراد احترام بگذاریم و خواسته‌های این بخش از جامعه را نیز مورد توجه قرار بدهیم. نباید یادمان برود که تنوع ویژگی‌های مختلف در افراد وجود دارد و توان‌ تک به ما این موضوع را به خوبی یادآوری کرده تا به این تنوع احترام بگذاریم.»

همچنین برات قنبری، دبیر کل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور هم در سخنرانی کوتاهی گفت که ایجاد تحولات بزرگ در گرو تصمیمات مهم است. او با اشاره به اضافه شدن رویداد دانش‌آموزی به بخش الکام‌پیچ این رویداد گفت:‌«شرکت دانش‌آموزان و فراهم کردن شرایطی برای نمایش ایده‌های آنها یک مسیر جدیدی است که در الکام‌استارز ایجاد شده است. اگر از حالا مسیر رشد و توسعه را به دانش‌آموزان نشان دهیم، می‌توانیم نقش درستی در مسیر آینده کشور داشته باشیم.» به باور او کشور برای اصلاح نظام‌های خود راهی به جز استفاده و کمک گرفتن از ایده‌های تیم‌های جوان کشور ندارد.

از ایده‌های جدید تا جذب سرمایه‌گذاری

براساس اعلام دبیرخانه الکام‌استارز ششم بیش از ۶۰ تیم استارت‌آپی در این دور از رویداد شرکت‌ کرده‌اند که بخشی از آنها در بخش رقابتی الکام‌پیچ و بخش دیگر در قسمت‌های غیررقابتی رویداد یعنی آوردگاه سرمایه و پاویون شتاب امکان این را داشتند که در زمان برگزاری الکام‌استارز از مشاوره‌ها و آموزش‌های لازم برخوردار شوند. سجاد جهانگرد، مدیر بخش آوردگاه سرمایه رویداد الکام‌استارز به پیوست می‌‌گوید که مانند دوره‌های گذشته آوردگاه سرمایه تنها در دو روز این رویداد پذیرای تیم‌های استارت‌آپی بوده است. براساس توضیحات او آوردگاه سرمایه فضایی را ایجاد کرده تا تیم‌های استارت‌آپی براساس حوزه کاری خود با سرمایه‌گذاران در ارتباط باشند و در صورت موفقیت هم امکان جذب سرمایه از این سرمایه‌گذاران را داشته باشند. براساس توضیحات او در دو روز برگزاری این بخش بیش از ۷۰ درصد تیم‌های حاضر در آوردگاه سرمایه موفق به جلب نظر سرمایه‌گذران برای ادامه جلسات با آن‌ها بعد از پایان رویداد الکام‌استارز شده‌اند. به گفته او در مدت دو روز برگزاری بخش آوردگاه سرمایه ۷۰ جلسه بین تیم‌های استارت‌آپی با سرمایه‌گذاران برگزار شده است و با توجه به زمان کوتاهی که در اختیار بوده، سعی شده بین ۳ تا ۴ جلسه برای مجموعه‌های استارت‌آپی ثبت‌نام شده در آوردگاه سرمایه با سرمایه‌گذاران حاضر در این بخش برگزار شود. جهانگرد در این مورد پیوست گفت: «۲۲ تیم استارت‌آپی در آوردگاه سرمایه ثبت‌نام کردند و توانستند جلسات مشترکی با ۱۸ مجموعه‌ سرمایه‌گذار در آوردگاه سرمایه داشته باشند. اما درواقع اصل ماجرا بعد از پایان این رویداد است و اینکه ارتباط بین استارت‌آپها و سرمایه‌گذاران برای بررسی‌های دقیق‌تر و حصول نتیجه حفظ شود.» او ادامه داد: «برای قطع نشدن این ارتباط در این دور از رویداد الکام‌استارز، انجمن سرمایه‌گذاران خطرپذیر و مجموعه سرمایه‌گذاری کارن کراد در کنار آوردگاه سرمایه بودند. این دو مجموعه ادامه جلسات استارت‌آپها با سرمایه‌گذاران را پیگیری خواهند کرد. آنها لیست و پروفایل تکمیل‌شده‌ای از تمامی استارت‌آپ‌های آوردگاه سرمایه را در اختیار سرمایه‌گذاران می‌گذارند و در مقابل لیست سرمایه‌گذاران نیز در اختیار تیم‌های استارت‌آپی قرار می‌گیرد. از این طریق هر دو می‌توانند نسبت به ایجاد ارتباط براساس علاقه‌مندی‌های خود اقدام کنند.» به گفته جهانگرد برگزاری بخش آوردگاه سرمایه به صورت کاملا آنلاین در این دور از رویداد الکام‌استارز برگزار شده است.

سه تیم اول برنده این راورو، پاستا و رادیو توان هستند که به ترتیب جوایز نقدی ۲۰، ۱۸ و ۱۵ میلیون تومانی دریافت خواهند کرد. همچنین تیم‌های چهارم تا دهم برگزیده الکام‌استارز ششم نیز شامل تن تونیکِ، فروگانیک، کارفیت، تله بورس، سپارکس، بهشت‌یار و ترنج هستند که هر کدام ۱۰ میلیون جایزه نقدی دریافت خواهند کرد

اما پاویون شتاب رویداد الکام‌استارز نیز به عنوان بخش غیررقابتی این رویداد سهم آموزش ارائه مشاوره به تیم‌های استارت‌آپی را توسط مربیان باسابقه حوزه استارت‌آپی و کارآفرینی بر عهده داشته است. ایمان داودیان، مدیر بخش پاویون شتاب در مورد جزییات برگزاری این دور از رویداد به پیوست گفت:‌ «با توجه به شرایط کرونا تصمیم به برگزاری رویداد الکام‌استارز گرفته شد که البته در این بین باتوجه به اینکه شرایط حضور تیم‌ها به صورت آنلاین فراهم بود؛ اما برخی تیم‌ها به صورت حضوری هم در بخش رقابتی الکام‌پیچ ایده‌های خود را ارائه دادند؛ اما در پاویون شتاب استفاده از خدمات مشاوره‌های و آموزشی به صورت صددرصد آنلاین اتفاق افتاد.» او ادامه داد:«دربخش پاویون شتاب امسال توانستیم از کمک ۱۴ مربی به صورت داوطلبانه استفاده کنیم که برخی از این مربیان هم در کشورهای مانند هلند و کانادا به تیم‌های استارت‌آپی مشاوره‌های لازم را ارائه کردند.»براساس توضیحات او امسال در این بخش در مجموع در سه روز برگزاری بخش پاوین شتاب،‌۳۸ جلسه نیم‌ساعته تا بیش از یک ساعته برای تیم‌های استارت‌آپی برگزار شده است. او در مورد جزییات بیشتر این موضوع گفت: «در بخش پاویون شتاب در مجموع توانستیم ۳۸ جلسه معادل ۳۵ ساعت جلسه مربیگری و مشاوره برگزار کنیم. زمان‌های که برای این جلسات در نظر گرفته‌ بودیم ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بود؛ اما در برخی موارد جلسه‌های بین مربی و تیم استارت‌آپی بیشتر از ۱ ساعت هم طول کشیده است.» براساس توضیحات او این جلسه‌های مشاوره‌ای هم بیشتر در حوزه‌های کسب‌وکار، مدیریت محصول، طراحی و نحوه جذب سرمایه بوده است. داوودیان می‌گوید با توجه به بازخوردهای مربیان، ارتباط خوبی بین آنها و تیم‌های استارت‌آپی شکل گرفته که این ارتباط می‌تواند پس از پایان رویداد الکام‌استارز نیز ادامه داشته باشد.

دانش‌آموزان ستاره‌های رویداد

بازخوردها و نظرهای مختلف مربیان و فعالان حوزه استارت‌آپی در فضای مجازی در ۵ روز گذشته نشان می‌دهد که حضور تیم‌های دانش‌آموزی و ارائه‌های آنها توانسته بسیار مورد توجه قرار بگیرد و می‌توان گفت امسال ستاره‌های اصلی رویداد الکام‌استارز دانش‌آموزان بوده‌اند. صائبه سلوکی،‌ مدیر و مجری پروژه ملی توسعه نگرش کارآفرینی دانش‌آموزی با رویکرد کسب‌وکارهای فناوری اطلاعات، اعلام می‌کند حضور این دانش‌اموزان به صورت مستقل در بخش الکام‌پیچ این رویداد نتایج تلاش‌هایی است که از سال ۹۷ کلید خورده است. براساس توضیحات او برگزاری رویداد دانش‌آموزی به عنوان تینواستارز برای اولین‌بار در رویداد جانبی یک نمایشگاه بین‌المللی (الکامپ) حاصل پروژه ملی برگزاری رویدادهای کار آفرینی با رویکرد کسب و کارهای حوزه IT و کمپ های تخصصی برنامه نویسی ویژه مدارس دولتی بوده که در اسفند سال ۱۳۹۷ کلید خورده است. سلوکی در مورد جزییات برگزاری رویداد تینواستارز در رویداد الکام‌استارز گفت: «بخش دانش‌آموزی سال گذشته و در غرفه فلت به وسعت ۵۰ متر و با حضور ۲۰ تیم دانش‌آموزی در نمایشگاه الکامپ رقم خورد که در آن زمان تیم‌ها بدون حضور در بخش الکام‌پیچ ایده‌های خود را ارائه می‌دادند؛ اما امسال با توجه به رشد و توسعه تیم‌های دانش‌آموزی فعال در بخش فناوری اطلاعات تصمیم گرفته شد آنها در بخش الکام‌پیچ و رقابتی الکام‌استارز نیز حضور پیدا کنند.» براساس اظهارات او امسال در رویداد الکام‌استارز ششم، دوازده تیم از استان‌های هرمزگان، بم، کرمان، تهران و اصفهان حضور داشته‌اند. طبق اعلام سلوکی ۴۰ درصد تیم‌های دانش‌آموزی حاضر در بخش الکام‌پیچ را دختران و ۶۰ درصد را پسران تشکیل می‌دهند. سلوکی می‌گوید که ایده‌های ارائه شده توسط تیم‌های دانش‌آموزی هم بیشتر در حوزه‌های آموزشی، صنعت، فناوری اطلاعات و‌رسانه و کشاورزی است. سلوکی حضور دانش‌آموزان با ایده‌های مربوط به حوزه فناوری اطلاعات را حاصل پروژه‌ای که سال ۹۷ کلید خورده‌ است می‌داند که حالا می‌تواند شروع‌کننده یک روند برای رشد دانش‌آموزان خلاق در حوزه فناوری اطلاعات باشد که در نهایت وارد بازار کار می‌شوند. او به عنوان مدیر و مجری این پروژه در این زمینه گفت: «این پروژه دانش‌‌آموزی با عنوان پروژه ملی برگزاری رویدادهای کار آفرینی با رویکرد کسب و کارهای حوزه IT و کمپ‌های تخصصی برنامه نویسی اسفند سال ۱۳۹۷ کلید خورده و یک پروژه ملی است که بخش خصوصی اجرا کننده آن بوده است؛ اما در کنار خود حمایت‌های سازمان فناوری اطلاعات، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش داشته است.»

به نظر می‌رسد برندگان دیگر الکام‌استارز ۹۰، تیم‌های حاضر در بخش توان تک بوده‌اند. امسال و آنطور که تیم اجرایی الکام‌استارز می‌گویند ۸ تیم به ارائه ایده مرتبط با افراد دارای معلولیت پرداخته‌اند. هاجر حکیمی، مدیرعامل جدید و جوان مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد در مورد حضور توان‌ تک در رویداد الکام‌استارز برای چهارمین دور به پیوست گفت: «الکامپ یکی از اصلی‌ترین رویدادهای حوزه خدمات الکترونیکی کشور است که هر سال با استقبال فراوان کسب‌وکارهای مرتبط با این حوزه روبرو است. بنابراین داشتن کرسی در الکامپ از دو جهت دارای کارکرد برای افراد دارای معلولیت است؛ اول ایجاد تلاش و برنامه‌ریزی در افراد مبتکر دارای معلولیت برا شرکت در این رویداد کشوری که علاوه بر برد بالای خبری امکان دیده شدن ایده‌ها توسط بخش‌های مختلف صنعت را فراهم کرده که در گام اول سبب شناخته شدن توانمندی‌های این گروه از افراد و در گام دوم دیده شدن توسط سرمایه‌گذاران آگاه است.» او ادامه داد: «موضوع دوم که از دید من رسالت اصلی است و شاید در برخی موارد اهمیت بالاتری نسبت به کارکرد نخست دارد، آگاهی بخشی جامعه نسبت به این اقلیت بزرگ و توانمندی‌های این گروه از افراد است. بنابراین ضروری است موضوع به‌صورت دائمی و بلند مدت توسط واحدهای ذی‌ربط برنامه‌ریزی و پیگیری شود تا این بخش به محلی برای شتاب‌دهندگی کسب‌وکارهای منتخب شود.»

اما برندگان ۵ روز رقابت در ششمین رویداد الکام‌استارز نیز در نهایت و در روز پایانی آن مشخص شد. براین اساس، سه تیم اول برنده این راورو، پاستا و رادیو توان هستند که به ترتیب جوایز نقدی ۲۰، ۱۸ و ۱۵ میلیون تومانی دریافت خواهند کرد. همچنین تیم‌های چهارم تا دهم برگزیده الکام‌استارز ششم نیز شامل تن تونیکِ، فروگانیک، کارفیت، تله بورس، سپارکس، بهشت‌یار و ترنج هستند که هر کدام ۱۰ میلیون جایزه نقدی دریافت خواهند کرد.

به صورت مجزا اما منتخبان بخش توان تک رادیو توان، تنتونیک و سیستم سازگاری چرخ خیاطی برای معلولان است. امسال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تیم‌های برنده ارائه‌دهنده با موضوع هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده نیز ۵ میلیون تومان و موضوع مربوط به کرونا ۷ میلیون‌ تومان در نظر گرفته بود که این تیم‌های برنده به صورت جداگانه از سمت این معاونت اعلام خواهند شد. همچنین تیم‌های اول تا پنجم بخش دانش آموزی استارت‌آپ deo، کارآموزشو،‌ سابمیت، ابریاد و کارآمد هستند که سازمان فناوری اطلاعات برای آنها بسته اعتباری ۲۰۰ میلیون تومانی در نظر گرفته است. همچنین سه تیم اول می‌توانند از خدمات مرکز نوآوری تینوتک واقع در موزه پست برای ۶ ماه استفاده کنند.

http://pvst.ir/9cp

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو