انتقاد کمیسیون تامین تجهیزات نصر از تامین ارز کالاهای فاوا
طبق بیانیه کمیسیون تامین تجهیزات و کالای فاوا سازمان نصر تهران، بانک مرکزی روال خاصی…
۲۴ مهر ۱۴۰۳
مدیرکل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت پست:
۲۰ دی ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
پروژه GNAF از جمله پروژههای اولویتدار اقتصاد مقاومتی است که اجرای آن از سال ۹۶ توسط شرکت ملی پست کلید زده شد. اوایل تابستان هم مدیرکل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت پست اعلام کرد که پس از گذشت نزدیک به ۳ سال از اجرای این طرح تنها۷۰ درصد ساختمانهای کل کشور ژئوکد شدهاند. حالا کاوه دولتی، مدیرکل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت پست پیشرفت آرام این پروژه را به چالشهایی چون نبود نقشه مناسب یا مشکل پلاک و عدم نامگذاری معابر ارتباط میدهد. او از شهرداریها درخواست کرد تا فارغ از پایانکار و تخلفات و مجوزها، به یکسری از خانهها که حتی غیرقانونی ساخته شدند، پلاک اختصاص دهند و معابر را هم نامگذاری کنند. به باور دولتی اجرای سریع این پروژه ملی علاوه بر همکاری شهرداریها، نیازمند سازمانهایی متولی دیگر مانند ثبت اسناد و بنیاد مسکن است.
کاوه دولتی، مدیرکل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت پست درمورد این پروژه به پیوست گفت: «اجرای پروژه GNAF از سال ۹۶ تاکنون فراز و فرودهای بسیاری داشته است. اگر پیشرفت این پروژه با کندی صورت میگیرد به این خاطر نیست که شرکت پست ساختمانها را ژئوکد نمیکند؛ بلکه به این خاطر است که یا نقشه وجود ندارد یا در برخی از شهرها با مشکل پلاک روبرو هستیم.»
او ادامه داد: «وقتی شما به یکی از دوستان خود آدرس میدهید، باید شماره پلاک یا نام معابر و شماره واحد را به او بدهید. در غیر اینصورت نمیتواند آدرس شما را بیابد. اگر یک آدرس به لحاظ توصیفی تکمیل نباشد، آن آدرس کامل نیست حتی اگر موقعیت مکانی آن مشخص باشد. در بسیاری از شهرهای ما، معبر خاکی است و نام ندارد؛ اما خانههای بسیاری به صورت غیرقانونی در این معابر ساخته شده است.»
شهرداری به خاطر تخلفات در ساخت برخی خانهها، پلاک به آنها اختصاص نداده است و در بانک اطلاعاتی پست هم بخش پلاک این خانهها ناقص است. بانک اطلاعاتیمان را باید بدون پلاک برای دستگاههای سرویسگیرنده ارسال کنیم
کاوه دولتی،مدیرکل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت پست
به گفته دولتی این خانهها کدپستی دارند؛ اما شهرداری به خاطر تخلفاتشان پلاک به خانههایشان اختصاص نداده است، در بانک اطلاعاتی پست هم بخش پلاک این خانهها ناقص است. متولی پلاک هم شرکت پست نیست پس مجبور هستند بانک اطلاعاتی خود را بدون پلاک برای دستگاههای سرویسگیرنده ارسال کنند.
او در صحبتهای خود از شهرداریها و سازمانهای متولی درخواست کرد تا فارغ از پایان کار و تخلفات، پلاک را به این خانهها بدهند. دولتی همچنین بیان کرد: «حتی در بسیاری از روستاهای ما، معابر خاکی است و نام ندارد و آدرسها کامل نیستند. شرکت پست هم متولی شمارهگذاری معابر نیست. از سازمانهای متولی کمک میخواهیم تا وظایف خود را دراین زمینه انجام دهند . به این صورت شرکت پست میتواند پروژه GNAF را با سرعت پیش ببرد.»
از دیگر چالشهای این پروژه نبود نقشه مناسب برای اجرای پروژه GNAF است که در این زمینه دولتی گفت: «برای اجرای این پروژه به نقشههای پارسلی نیاز داریم. نقشههای پارسلی مبنای پروژه GNAF است. چون ما در حال ایجاد دو بانک اطلاعاتی هستیم؛ اول بانک اطلاعاتی کدپستی و نشانیها است که از سالها پیش وجود داشته است و دیگری بانک اطلاعات موقعیت مکانی خانههای تمام شهرها است.»
او در ادامه افزود: «این خانهها بخشی برای روستاها و بخش دیگر متعلق به شهرها است. در این زمینه نیاز است تا سازمانهای متولی نقشه مانند سازمان ثبت اسناد و سازمان بنیاد مسکن و شهرداریها این اطلاعات نقشه را در اختیار شرکت پست قرار دهند. در بسیاری از مواقع یا نقشهای وجود ندارد یا نقشه را در اختیار ما قرار نمیدهند. هماکنون هزار و ۳۷۰ شهر کوچک و بزرگ داریم. با پیگیریهای مختلف و همکاری برخی از شهرداریها و دهیاریها توانستیم به حدود ۷۲۲ شهر «مکانمحور کردن کدپستیها» یا ژئوکدکردن را اختصاص دهیم. این عدد حدود ۷۰ درصد کل ساختمانهای کشور داریم چون در کشور حدود ۲۸ میلیون ساختمان داریم.»
براساس گفتههای دولتی باقی ساختمانها را هم با همکاری سازمانهای متولی مانند سازمان ثبت اسناد که متولی پروژه کاداستر است و بنیاد مسکن که متولی نقشههای روستایی است، ژئوکد میکنند، سپس این سرویس را از طریق گذرگاه خدمات دولت یا GSB در اختیار دستگاههای سرویسگیرنده قرار میدهند.
دولتی همچنین عنوان کرد: «این سرویس در اختیار همه سازمانها است. بخشی از این اطلاعات در حال بارگزاری در پایگاه داده GNAF برای مردم است. در این زمینه همچنین پورتالی را با آدرسGNAF.POST.IR راهاندازی کردیم. در این پورتال تمام نیازمندیهای مردم یا بخشهای دولتی و خصوصی در زمینه کدپستی یا سرویسهای مرتبط برطرف میشود.»