استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
مدیرکل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت پست:
۴ مرداد ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
«پروژه مدیریت نشانی مکان محور (GNAF) تاکنون از نظر تعداد ساختمان ژئوکد شده در شهرهای مختلف حدود ۷۰ درصد پیشرفت داشته است.» مدیرکل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت پست با بیان این خبر اعلام میکند که پیشرفت این پروژه نه به تعداد شهرهایی که جینف در آنها اجرا میشود که به تعداد ساختمانهای هر شهر که تحت پوشش این پروژه قرار میگیرند وابستگی دارد. براساس اظهارات کاوه دولتی برای موفقیت در اجرای این پروژه باید تک تک ساختمانها ژئوکد شوند.
به گزارش پیوست، GNAF امکان بررسی و صحتسنجی یک نشانی فیزیکی به همراه موقعیت و مختصات جغرافیایی آن را در کشور مقدور میسازد. همچنین به واسطه ایجاد و راهاندازی پایگاه ملی GNAF امکان تعیین موقعیت دقیق نشانیهای فیزیکی حاصل خواهد شد. اجرای پروژه مدیریت نشانی مکان محور GNAF یکی از پروژههایی است که طی سالهای گذشته اجرایی شدنش بارها مورد تاکید ریاست جمهوری قرار گرفته است. این پروژه همچنین به عنوان یکی از پروژههای اولویتدار اقتصاد مقاومتی در دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. در پروژه GNAF کدپستی و آدرس استاندارد هرساختمان به موقعیت جغرافیایی آن نیز متصل و به این صورت امکان بررسی و صحتسنجی یک نشانی فیزیکی به همراه موقعیت و مختصات جغرافیایی آن در کشور فراهم میشود.
کاوه دولتی، مدیر کل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت پست در گفتوگو با پیوست در مورد نحوه فعالیت شرکت پست در این پروژه گفت: «پروژه GNAF پروژه زیرساختی است و لایه اطلاعات مکانی کشور را تکمیل میکند. پیش از این وظیفه ذاتی شرکت پست این بود تا به کلیه اماکن مسکونی یا تجاری یا زمینهای محصور کدپستی و آدرس استاندارد اختصاص دهد حالا در پروژه GNAF کدپستی و آدرس استاندارد به موقعیت جغرافیایی مکان هم متصل میشود. البته در این پروژه تنها به موقعیت جغرافیایی یک مکان نمیتوانیم بسنده کنیم و باید لایههای اطلاعات معابر و محلهها و نقشههای پارسلی یک شهر هم در دسترس باشد. از همین روست که ما نیازمند نقشههای شهری هستیم که تا کنون این نقشهها را از شهرداریها دریافت کردهایم.»
دولتی با اشاره به اینکه اطلاعات به دست آمده در این پروژه علاوه بر برنامهریزیهای کلان شهری وکشوری در شرایط امداد و خطر هم بسیار کاربردی هستند، افزود: «وقتی در شهری سیل یا زلزله میآید، اگر تعداد ساختمانهای منطقه را داشته باشیم، با محاسبه تعداد خانوار دقیقا میتوانیم برآورد کنیم که چندنفر نیاز به امدادرسانی دارند. به عنوان مثال در زلزله ثلاث باباجانی یا در جریان سیل منطقه آق قلا استان گلستان، نیروهای امداد رسان دقیقا نمیدانستند به چه تعداد چادر نیازمند است. ما در نقشههای خود در محدودههای دایرهای فضای بسته را ترسیم و اطلاعات را استخراج و براساس تعداد ساختمان و محاسبه تعداد خانوارد برآورد کردیم که چند نفر به امدادرسانی و چادر محتاج هستند.»
پروژه GNAF پروژه زیرساختی است و لایه اطلاعات مکانی کشور را تکمیل میکند. پیش از این وظیفه ذاتی شرکت پست این بود تا به کلیه اماکن مسکونی یا تجاری یا زمینهای محصور کدپستی و آدرس استاندارد اختصاص دهد حالا در پروژه GNAF کدپستی و آدرس استاندارد به موقعیت جغرافیایی مکان هم متصل میشود
کاوه دولتی،مدیر کل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت پست
او با بیان اینکه پیشرفت پروژه به تعداد شهرها نیست و به تعداد ساختمانهای هر شهر است و باید تک تک ساختمانها ژئوکد شوند، گفت: «از هزار و ۳۶۱ شهر در کشور، نقشه ۵۳۰ شهر را دریافت کردیم؛ اما پیشرفت پروژه GNAF به تعداد شهرها نیست بلکه به تعداد ساختمانهای هر شهر است چون تک تک ساختمانها باید ژئوکد شوند. در اصل باید آدرس تمامی ساختمانها استاندارد و تبدیل به داده شود.
او ادامه داد: «به عنوان مثال در شهر تهران حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار ساختمان وجود دارد و در استانی مانند چهارمحال بختیاری حدود ۲۳۰ هزار ساختمان موجود است و پیشرفت پروژه در این دو اصلا قابل مقایسه نیست. به همین خاطر تاکنون پروژه GNAF از نظر ژئوکد کردن ساختمانها حدود ۷۰ درصد پیشرفت داشته است.»
در شرایطی مدیر کل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت پست اعلام میکند که تا کنون ۷۰ درصد آدرس ساختمانها ژئو کد و استاندارد شده و در پایگاه ملی نشانی ذخیره شده است که مدیرعامل شرکت ملی پست مرداد ماه سال ۹۵ اعلام کرده بود که تا سه ماه آینده ۱۰۰ درصد اماکن شهری ژئوکد خواهند شد.
دولتی همچنین در صحبتهای خود به چالشهای تهیه نقشه و ژئوکد کردن ساختمانها پرداخت و گفت: «برای پروژه GNAF نیازمند ارتباط آنلاین و به روز با نقشهها داریم، بنابراین شهرداریها و سازمان ثبت و اسناد کشور باید نقشههای خود را به روز و سرویس آن را در اختیار پست قرار دهند. برای این پروژه همکاریهایی با شهرداریها آغاز کردیم. هزار و ۳۶۱ شهر در کشور داریم که هزار و ۳۶۱ شهرداری دارد و این شهرداریها موجودیتی مستقل دارند. ما با شهرداری تهران همکاری لازم را داریم؛ اما برای همکاری با شهرداری شهرهای دیگر باید به صورت مستقل مذاکره کنیم. با پیگیریهایی که از طریق وزارت کشور و وزارت ارتباطات و تمام نهادهای متولی و استانداریها انجام دادیم، هماهنگیها با شهرداریها در حال انجام است.»
در قوانین ذکر شده است که سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و شهرداریها باید با شرکت پست همکاریهای لازم را انجام دهند؛ اما مصوبات داخلی سازمانها سبب شده تا آنها همکاری خوبی با ما نداشته باشند
کاوه دولتی،مدیر کل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت پست
دولتی با بیان اینکه علاوه بر همکاری با شهرداریها، باید با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان ثبت اسناد به عنوان متولیان تهیه نقشه هم همکاریهایی شکل بگیرد، گفت: «در قوانین ذکر شده است که سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و شهرداریها باید با شرکت پست همکاریهای لازم را انجام دهند؛ اما مصوبات داخلی سازمانها سبب شده تا آنها همکاری خوبی با ما نداشته باشند. دو دلیل هم وجود دارد. اول اینکه اطلاعات آنها به روز نیست و دوم اینکه براساس قوانین داخلی خود ما برای دریافت نقشهها باید هزینهای پرداخت کنیم.»
او ادامه دارد: «این سازمانها با شرکت پست به مانند شرکت خصوصی برخورد میکنند. این مسائل باعث میشود که همکاریها به صورت مناسبی انجام نشوند. البته الان همکاریها بهتر شده و به سمت تعامل بیشتر پیش رفتیم.»
او کامل نبودن اقلام آدرسی مانند پلاک و نام معابر را از دیگر چالشهای این پروژه اعلام کرد و گفت: «برای این پروژه باید اطلاعات توصیفی یک خانه کامل باشد. به عنوان مثال اگر شما به فردی آدرس خانه خود را بدهید؛ اما پلاک یا نام کوچه را ندهید، فرد مورد نظر نمیتواند خانه شما را پیدا کند. در شهر ایلام بیش از ۹۰ درصد خانهها پلاک ندارند. در برخی از شهرها معابر جدید نام ندارند یا معابر همنام بسیار هستند. این مشکلات به شهرداری و شورای شهر مربوط میشود و باید شوراهای شهر اعتباری اختصاص دهند تا پلاکها و معابر تکمیل شوند.»