skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

وضعیت برند‌های موبایل در سال ۲۰۲۰؛ بهترین‌ها کدامند؟

امید اعظمی عضو تحریریه

۱۴ دی ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

بهترین گوشی سال ۲۰۲۰

بازار جهانی موبایل، در سالی که گذشت شاهد رقابت جذابی بین برند‌های قدیمی و برند‌های نوپا بود. برخی از برند‌های کهنه و قدیمی، با از دست دادن درصدی از سهم خود، عرصه خودنمایی برند‌های تازه نفس و برند‌های کوچک‌تر را فراهم کردند. اگرچه براساس آمار منتشر شده IDC، بازار جهانی موبایل در سال ۲۰۲۰ با کاهش ۶/۴ درصدی فروش نسبت به سال ۲۰۱۹ روبه‌رو شده، اما طبق آماری که موسسه تحقیقاتی counterpoint منتشر کرده، سال ۲۰۲۰ برای برخی از برند‌های موبایل، از جمله سامسونگ، شیائومی و البته Realme سال پرباری بوده است.

به گزارش پیوست، از جمله پرفروش‌ترین گوشی‌های ۲۰۲۰ در آغاز سه‌ماهه چهارم این سال، می‌توان به آیفون ۱۲ و آیفون ۱۲ پرو اپل، گلکسی نوت ۲۰ اولترا، گلکسی نوت ۲۰ و گلکسی اس ۲۰ پلاس سامسونگ، نوا ۷، پی ۴۰ و پی ۴۰ پرو هواوی و A72 و Reno 4 SE اوپو اشاره کرد.

سال چینی‌ها؛ خروش ریلمی، افول اپل

آمار‌ها نشان می‌دهد سامسونگ در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۰ با فروش ۸۰/۴ میلیون گوشی موبایل و سهم ۲۲ درصدی از کل بازار جهانی موبایل، با رشد ۴۸ درصدی سه‌ماه به سه‌ماه (QoQ) و رشد ۳ درصدی سال به سال (YoY)، به بالاترین میزان فروش خود در سه سال گذشته دست پیدا کرده است. سامسونگ که پیش از این با کاهش میزان فروش روبه‌رو شده بود و جایگاه خود به عنوان پرفروش‌ترین برند جهانی موبایل را در خطر می‌‌دید، با فروش محصولاتی مانند سری نوت ۲۰ و نسخه‌های 5G سری میان‌رده A در غرب اروپا و آمریکا، و همچنین با فروش موفق سری M در هند و پس گرفتن بازار هند از شیائومی، توانست علاوه بر جبران فروش پایین خود، اختلافش را با دیگر رقبا از جمله هواوی بسیار زیاد کند.

برند نوپای ریلمی نیز با رشد ۱۳۲ درصدی سه‌ماه به سه‌ماه، به سریع‌ترین برندی که از زمان آغاز به کار خود به فروش ۵۰ میلیون نسخه رسیده، دست پیدا کرده است. ریلمی تنها با گذشت ۲۷ ماه یا 9Q موفق شده به این میزان فروش دست پیدا کند. پیش از این سامسونگ با 10Q، شیائومی با 12Q، اپل با 13Q و هواوی با 14Q موفق شده بودند به فروش ۵۰ میلیون نسخه دست پیدا کنند. این برند چینی که در سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ با ۲/۴ میلیون نسخه فروش موبایل سهم یک درصدی از فروش جهانی داشت، حالا با گذشت حدود ۲ سال، با فروش۱۴/۸ میلیون نسخه فروش، فقط در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰، سهم ۴ درصدی از بازار جهانی را از آن خود کرده است.

شیائومی نیز با رشد ۷۵ درصدی سه‌ماه به سه‌ماه، ۱۳ درصد از کل سهم فروش موبایل در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ را در اختیار داشته و برای اولین بار با عبور از اپل، به رتبه سوم پرفروش‌ترین برند‌های موبایل در سال ۲۰۲۰ دست پیدا کرده است. از طرفی سهم بازار گروه BBK (صاحب امتیاز برند‌های اوپو، ریلمی، ویوو و وان‌پلاس) از ۲۰ درصد در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۰ به ۲۲ درصد در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۰ رسید. این گروه با حضور ۳ برند از زیرمجموعه‌هایش در لیست ۱۰ برند پرفروش جهان، در شرف آن است که به بزرگ‌ترین گروه تولیدی گوشی هوشمند در جهان تبدیل شود.

نمودار سهم از فروش جهانی گوشی‌های هوشمند
بر اساس گزارش موسسه تحقیقاتی counterpoint سامسونگ تا Q3 سال ۲۰۲۰، با ۲۲ درصد سهم، پرفروش‌ترین برند گوشی‌های هوشمند جهان است.

بهترین گوشی‌های پرچمدار سال ۲۰۲۰

باتوجه به تنوع کمی و کیفی مدل‌های مختلف گوشی‌های هوشمند، انتخاب یک لیست از بهترین‌ها کار بسیار سخت و دشواری است. چرا که باید علاوه بر نگاه به مشخصات و امکانات هرکدام، نوع استفاده اشخاص و بحث سلیقه نیز موضوعات مهمی هستند. چیزی که مشخص است، انتخاب بهترین گوشی‌های سال فارغ از برندی که روی آن‌ها هک شده، می‌تواند لیستی از گران‌ترین گوشی‌های سال نیز باشد. اما این لزوما به این معنا نیست که سایر گوشی‌های معرفی شده، ارزش خرید ندارند. برای انتخاب بهترین گوشی‌های سال فاکتور قیمت را به عنوان عنصر تعیین‌کننده در نظر گرفتیم تا در سه بخش بهترین پرچمداران، بهترین میان‌رده‌ها و بهترین گوشی‌های اقتصادی در انتخاب محدود نباشیم. با درنظر گرفتن فاکتور قیمت، در لیست بهترین گوشی‌های پرچمدار گزینه‌هایی قرار می‌گیرد که از بهترین‌ گوشی‌های پرچمدار گران‌قیمت ارزش خرید بالاتری داشته باشند.

بهترین گوشی‌های پرچمدار سال ۲۰۲۰

بهترین گوشی‌های میان‌رده سال ۲۰۲۰

حتما این جمله را بارها شنیده‌اید که مرز میان گوشی‌های پرچمدار و گوشی‌های میان‌رده، هرروز باریک‌تر می‌شود. با آن که این عبارت در زمره جملات کلیشه‌ای قرار گرفته، اما محتوای آن کاملا درست است. اگرچه این موضوع نیازی به اثبات کردن ندارد؛ اما اگر چندتا از مشخصات فرعی و غیرضروری گوشی‌های پرچمدار را حذف کنید، به همین سادگی به یک گوشی میان‌رده با چندصددلار قیمت منصفانه‌تر می‌رسید. به همین دلیل است که تقاضای گوشی‌های میان‌رده بسیار بیشتر از گذشته شده و طبق اعلام IDC بیش از ۶۰ درصد از فروش گوشی‌های هوشمند در میانه سال ۲۰۲۰ متعلق به گوشی‌های میان‌رده بوده است. موسسه آماری IDC گوشی‌های هوشمند را بر اساس قیمت به ۷ دسته بندی گوشی‌های ارزان‌قیمت (زیر ۱۰۰ دلار)، گوشی‌های اقتصادی (بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار)، گوشی‌های میان‌رده عادی (بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ دلار)، گوشی‌های میان‌رده پرمیوم (بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ دلار)، گوشی‌های بالارده (بین ۶۰۰ دلار تا ۸۰۰ دلار)، گوشی‌های پرچمدار (بین ۸۰۰ تا هزار دلار) و گوشی‌های پرچمدار پرمیوم (بیش از هزار دلار) دسته‌بندی کرده است که در این مقاله این دسته‌بندی به‌صورت خلاصه به ۳ دسته‌بندی گوشی‌های اقتصادی، گوشی‌های میان‌رده و گوشی‌های پرچمدار تغییر پیدا کرده است. در اینجا به معرفی بهترین گوشی‌های میان‌رده سال ۲۰۲۰ در بازه قیمتی (۴۰۰ تا ۸۰۰ دلار) می‌پردازیم.

بهترین گوشی‌های میان‌رده سال ۲۰۲۰

بهترین گوشی‌های اقتصادی سال ۲۰۲۰

مفهوم گوشی‌های اقتصادی و میان‌‌رده در دنیا با مفهوم گوشی‌های اقتصادی و میان‌رده در ایران تفاوت زیادی دارد. به دلیل ارزش بسیار پایین ریال، دسته‌بندی گوشی‌های میان‌رده در ایران حکم گوشی‌های اقتصادی در دنیا را دارد و دسته‌بندی گوشی‌های اقتصادی در ایران، گوشی‌های بی‌کیفیت و با امکانات بسیار محدودی را شامل می‌شود. به همین دلیل در معرفی گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی، به مفهوم جهانی آن‌ها یعنی گوشی‌های زیر ۸۰۰ دلار و گوشی‌های زیر ۴۰۰ دلار بسنده کردیم.

بهترین گوشی‌های اقتصادی سال ۲۰۲۰

برای معرفی بهترین گوشی‌های سال ۲۰۲۰ در هر سه بخش، مدل‌های مختلف و بی‌شماری برای بررسی وجود داشت؛ اما از آنجایی که موجودی گوشی‌ها در بازار ایران را ملاک انتخاب قرار دادیم، طبیعتا شمار زیادی از آن‌ها از جمله بسیاری از گوشی‌های برند وان‌پلاس، ریلمی، اوپو، موتورلا، نوکیا و … حذف شدند.

گوشی‌های انتخاب شده، با قیمت دلاری، گزینه‌های قدرتمند، مقرون‌به‌صرفه‌ و بسیار مناسبی به حساب می‌آیند، اما مجددا به دلیل بازار ملتهب موبایل در ایران و نوسانات قیمت ارز، شاید خربد برخی از گزینه‌ها مانند گوشی‌های برند اپل یا وان‌پلاس، که رویه مشخصی برای واردات ندارند، به‌صرفه و اقتصادی نباشد.

برای نگارش این مطلب، از مقالات وب‌سایت‌های Counterpoint، IDC و DXOMARK استفاده شده است.

http://pvst.ir/99g
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو