skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

استارت‌آپ‌های هندی سال 2020 را با۹/۳ میلیارد دلار جذب سرمایه پشت سر گذاشتند

۹ دی ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

همه‌گیری ویروس کرونا و چند فاکتور دیگر سرعت معاملات بازار استارت‌آپ‌ها را در هند کاهش داد و برای اولین بار از سال 2016 جذب سرمایه‌ در این بازار پررونق کشور هند کمتر از 10 میلیارد دلار بود. تنش میان چین و هند یکی از عواملی است که باعث کاهش ورود سرمایه به بازار استارت‌آپ‌های شده است. علی‌بابا و تنسنت با ارزشترین شرکت‌های آسیا جزو سرمایه‌گذاران مهم حوزه استارت‌آپ در جهان محسوب می شوند.

به گزارش پیوست براساس اطلاعاتی که شرکت مشاوره Tracxn ارائه کرده، با وجود اینکه استارت‌آپ‌های هندی سال گذشته ۱۴/۵  میلیارد دلار جذب سرمایه داشتند، سال 2020 تنها ۹/۳ میلیارد دلار برای بازار استارت‌آپ‌های هند سرمایه به همراه داشت. از سال 2016 به این طرف این اولین باری است که استارت‌آپ‌های هندی که یکی از بزرگترین جوامع استارت‌آپی جهان هستند کمتر از ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌ جذب کرده‌اند.

گوگل و فیس‌بوک امسال چندین مرتبه روی شرکت‌های هندی سرمایه‌گذاری کردند

با وجود اینکه امسال استارت‌آپ‌های هندی وضیعت خوبی نداشتند اما در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ تا حدی شکست خود را جبران کردند. به گزارش Tracxn در نیمه اول امسال، استارتاپ‌های دومین بازار بزرگ اینترنتی جهان تنها ۴/۲ میلیارد دلار از حدود ۴۶۱ معامله جذب سرمایه کردند.

به جز ویروس کرونا که در سطح جهانی استارت‌آپ‌ها را تحت تاثیر قرار داد، فاکتور دیگری که قراردادهای مالی را تحت تاثیر قرار داد عدم حضور یا کاهش مشارکت برخی از بزرگترین سرمایه‌گذاران بود.

به دلیل تنش میان‌ چین و هند، غول‌های تکنولوژی چینی از جمله علی‌بابا و گروه ای‌ان‌تی و تنسنت امسال کمتر روی استارت‌آپ‌های هندی سرمایه‌گذاری کردند. صندوق سرمایه‌گذاری Softbank ژاپن نیز سرمایه کمتری را وارد هند کرد زیرا بسیاری از شرکت‌های مهم آن از جمله Paytm، Oyo Rooms و Ola جذب سرمایه نداشتند.

اما انتشار ویروس سرعت رشد برخی از استارت‌آپ‌های را افزایش داد. استارتاپ Byju در حال حاضر ۱۱ میلیارد دلار ارزش‌گذاری شده است در حالی که در ژانویه همین سال تنها ۸ میلیارد دلار ارزش گذاری شده بود. استارت‌آپ Unacademy نیز که در فضای آموزش آنلاین قدرت دارد دو مرتبه در دوران کرونا جذب سرمایه کرد و ارزش خود را از حدود ۵۰۰ میلیون دلار در فوریه امسال به بیش از۲ میلیارد دلار رساند.

11 استارتاپ هندی از جمله RazorPay، Unacademy، DailyHunt و Glance امسال بین‌المللی شدند

شرکت Bond که توسط مری میکر و سرمایه گذاران سرشناس دیگری پایه گذاری شده است امسال از Byju پشتیبانی کرد. به گفته یکی از افرادی که با این شرکت سرمایه‌گذاری مشاوره کرده است، شرکت Bond باور دارد که Byju در مدت سه سال به ارزش ۳۰ میلیارد دلار خواهد رسید. چندین استارت‌آپ در هند براساس مدل SaaS ( شرکتی که نرم‌افزار را به عنوان یک خدمت ارائه می‌دهد) فعالیت می‌کنند و خدمت رسانی به مشتریانی بین‌المللی نیز امسال قدرت گرفته است.

گوگل و فیس‌بوک از جمله شرکت‌هایی هستند که توجه خاصی به بازار استارت‌آپ‌های هند داشته‌اند، هفته قبل از Glance و DailyHunt پشتیبانی کرده است و فیس‌بوک از Unacademy حمایت کرده. همچنین هردوی این شرکت‌ها روی پلتفرم‌های Jio نیز سرمایه‌گذاری کردند.

ویبهاو دامکاندوار بنیان‌گذار و همکار مدیریت شرکت سرمایه‌گذاری Better Capital می‌گوید: «من تا آن اندازه سن دارم (متاسفانه!) که دشواری‌های 2001 تا 2008 را به یاد داشته باشم پس وقتی کووید آغاز شد و داستان‌های آشفتگی و فنا را می‌شنیدم به یاد آنچه در شرایط سخت قبلی رخ داد افتادم؛ شروع نسل جدیدی از تیم‌ها که نسل بعدی شرکت‌ها را ساختند». صندوق سرمایه‌ Better Capital که از استارت‌آپ‌های نوپا در هند پشتیبانی می‌کند، امسال ۴۳ سرمایه‌گذاری و کمک ثانویه ارائه کرده است.

تعداد ترکیب و خرید شرکت‌ها نیز امسال افزایش پیدا کرده است. بایجو به قیمت ۳۰۰ میلیون دلار شرکت WhiteHat Jr را خریداری کرد، Unacademy شرکت PrepLadder را که دوره‌های آموزشی دانش‌آموزان رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی را ارائه می‌کند به قیمت ۵۰ میلیون دلار دراختیار گرفت.

اما برای اولین بار استارت‌آپ‌های هندی در آستانه تجربه‌ای جدید هستند. استارتاپ‌های Zomato، Flipkart و Polcybazaar قرار است سال آینده عرضه عمومی شوند. تحلیلگران موسسله برنستین (Bernstein) نیز معتقدند استارت‌آپ‌های Paytm، Byju’s، PhonePe و Delhivery نیز می‌توانند در سال 2022 عرضه عمومی شوند.

منبع: Techcrunch

 

http://pvst.ir/98s

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو