skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

نشست تخصصی ساترا با موضوع کودک و نوجوان در فضای مجازی برگزار شد

تحریریه پیوست

۶ دی ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

نشست تخصصی «کودک و نوجوان و الزامات سیاست‌گذاری در فضای مجازی» توسط دفتر مطالعات تنظیم‌گری رسانه ساترا و با حضور کارشناسان حوزه کودک و نوجوان برگزار شد. در این نشست تلاش شد ابعاد مختلف مسئله‌ سیاست‌گذاری کودکان و نوجوانان و چالش‌های حضور آنان در فضای مجازی، نگاهی نسبتاً چندبعدی طرح و پیشنهاد شود.

به گزارش روابط عمومی ساترا، در ابتدای این نشست، مرتضی معافی و عباس نیک‌نفس پژوهشگران حوزه‌ کودک و رسانه به ارائه‌ گزارش خود با همین موضوع پرداختند. معافی چهار راهکار ارتقا و ترویج خودتنظیم‌گری، ارتقای آگاهی، به‌ثمر رسیدن قانون صیانت از کودکان و همچنین بازنگری قوانین موجود را به‌عنوان تکه‌های این پازل معرفی کرد. تأکید او علاوه بر کارآمدشدن اسناد حقوقی موجود، بر توانمندسازی خود والدین و شهروندان بود.

حسین حق‌پناه، پژوهشگر حوزه‌ کودک و رسانه نیز در ادامه نگاهی متفاوت نسبت به مسئله‌ کودک و نوجوان را پیش کشید. حق‌پناه تأکید داشت که کودک و نوجوان را نباید یکی دانست و معتقد بود در کشور ما مسئله‌ای به‌نام نوجوان نادیده انگاشته شده است.

حق‌پناه هم این نکته را بیان داشت که سند حمایت از کودکان پشت در شورای عالی فضای مجازی مانده است و جلو نمی‌رود. از نظر او، ما در حوزه‌ نقشه و نظام مسائل ضعف داریم اما ضعف اصلی در حوزه اجرا و مسئله دانستن کودک است؛ در واقع نمی‌دانیم از کجا باید شروع کنیم. حق‌پناه روی مسئله‌ای کلیدی دست گذاشت و گفت که در این مسئله، همه‌ بار را به آموزش دادیم و نگاه آرمانی داشتیم و فکر کردیم با خودتنظیم‌گری می‌توانیم مسئله را حل کنیم. این نگاه، نگاهی غیرواقعی است.

حق‌پناه معتقد است در این حوزه وقتی صحبت به‌میان می‌آید، مسئله بسیار مرتبط با امور جنسی است. عمده‌ بحث روی آسیب‌های جنسی است اما در وضع مطلوب از نظر ما فضای مجازی باید در جهت رشد کودک و نوجوان دانسته شود.

حق‌پناه در ادامه تاکید کرد که ما نیازمند توسعه‌ بازار محتوا در فضای مجازی هستیم. همچنین باید سازوکاری وجود داشته باشد که بتوان مسائل را از نظر حقوقی پیگیری کرد.

سیده عاطفه موسوی، پژوهشگر فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز یکی از آسیب‌های موجود را گرته‌برداری از مدل‌های دیگر و تدوین اسناد براساس آنان دانست. وی همچنین در ارائه‌ راهکار و تنظیم‌گری، از منظر فنی آن را شامل دو بخش دانست: «ارائه‌دهندگان (همچون اپراتورها) و اعمال‌کنندگان (که شامل سه گروه خود افراد، نهادهای میانی همچون آموزش و نهادهای حاکمیتی می‌شود.)»

او گفت در همه‌ این‌ها مخصوصاً در سطح خود افراد می‌توانیم ابزارهای خوبی داشته باشیم اما یا درسطح مدیریت یا درسطح ابزار روند مناسبی وجود ندارد.

همزمان با این نشست از گزارش جدید دفتر مطالعات ساترا باعنوان «صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی؛ شش دستور کار برای سیاست‌گذاران» نیز رونمایی شد.

http://pvst.ir/98a

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو