مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مجلس اعلام کرد:
۲ دی ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲ مرداد ۱۴۰۰
گزارشهای مختلفی که تاکنون از عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توسط خود وزارتخانه و زیرمجموعههای آن همچون رگولاتوری منتشر شده نشان میدهد که با وجود برنامههای توسعهای این وزارتخانه هنوز برخی استانهای کشور از جمله سیستان و بلوچستان، کرمان و کردستان از نظر وضعیت ارتباطی در شرایط مناسبی قرار ندارند. همین شرایط هم باعث شد تا امروز (۲دی) نماینده زابل با طرح سوالی از وزیر ارتباطات از محروم ماندن دانشآموزان این استانها و مخصوصا استان سیستان و بلوچستان از آموزش مجازی انتقاد کند. در مقابل این سوال انتقادی هم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در جلسه علنی امروز مجلس اعلام کرد که با اختصاص هزار میلیارد تومان به استان سیستان و بلوچستان در تلاش برای محرومیتزدایی ارتباطی از این استان است.
به گزارش پیوست، ابتدای هفته جاری با بالا گرفتن انتقادهای کاربران از اتصال ضعیف و در بسیاری مواقع عدم اتصال مردم و دانشآموزان استان سیستان و بلوچستان به اینترنت و شبکه ملی اطلاعات ، محمدجواد آذری جهرمی در یک گفتوگوی زنده اینستاگرامی به ارائه گزارشی از وضعیت ارتباطات در این استان پرداخت. او اعلام کرد که تنها ۴ درصد کل این استان هیچ گونه ارتباطی از نوع تلفنثابت، همراه و اینترنت ندارند و بسیاری از روستاهای این استان هم هیچگونه دسترسی براساس اینترنت ثابت ندارند. او در همین گفتوگوی زنده هم از برنامه خود برای حضور ۱۰ روزه در استان سیستان و بلوچستان گفت تا با برنامهریزیهای جدی، محرومیتزدایی ارتباطی در این استان تا پایان اردیبهشت سال ۱۴۰۰ رقم زده شود.
به نظر میرسد اما این توضیحات کافی نبوده و باعث شده تا نماینده زابل در مجلس با طرح سوالهای از وزیر ارتباطات از او بخواهد تا توضیحاتی در مورد دلیل فراهم نبودن امکانات دسترسی ارتباطی در استان سیستان و بلوچستان و مناطق محروم را بازگو کند.
حبیبالله دهمرده، نماینده مردم زابل در مجلس سوال خود از وزیر ارتباطات را اینگونه شروع کرد که چرا و براساس چه گناهی باید دانشآموزان مناطق محروم به خاطر شیوع بیماری کرونا از دسترسی به اینترنت و درس خواندن محرمم شوند. دهمرده با اشاره به عدم اجرای طرح نصب فیبرنوری در استان مرزی به ویژه سیستان و بلوچستان گفت: «امروز در سطح دنیا بسیاری از کارها به صورت مجازی انجام میشود؛ اما در کشور ما یک اختلاف بزرگ بین نقاط برخوردار و کم برخوردار وجود دارد.» او ادامه داد: «بنده در استانهای مختلف کار کردهام امروز با توجه به شیوع بیماری کرونا دانشآموزان مناطق محروم کل کشور و به ویژه سیستان و بلوچستان، کرمان و لرستان مرتکب چه گناهی شدهاند که در آنجا زندگی میکنند و نمیتوانند از طریق بستر مجازی درس بخوانند. آیا فقط آقای وزیر باید به برخی از مناطق خاص توجه کند؟» او اعلام کرد که سیستان و بلوچستان در قد و قواره یک استان نیست؛ بلکه در حد چهار یا پنج استان وسعت دارد؛ اما همیشه آن را به اندازه یک استان دیدهاند.
امروز با توجه به شیوع بیماری کرونا دانشآموزان مناطق محروم کل کشور و به ویژه سیستان و بلوچستان، کرمان و لرستان مرتکب چه گناهی شدهاند که در آنجا زندگی میکنند و نمیتوانند از طریق بستر مجازی درس بخوانند
یدالله دهمرده، نماینده زابل در مجلس
دهمرده تاکید کرد که در این استان در حوزه برق و ارتباطات عقب ماندگی تاریخی در سطح استان وجود دارد. او با انتقاد شدید از برقرار نبودن اینترنت در این استان که حالا با شیوع کرونا این عدم دسترسی پررنگتر شده گفت: «دانش آموزان منطقه به اینترنت دسترسی ندارند آیا آنها حق درس خواندن ندارند؟ آیا فردا نباید در کنکور با دانش آموزان دیگر در سطح کشور رقابت کنند؟ چرا آقای وزیر از روز اول پیگیر این موضوع نبود این شکاف روز به روز بیشتر میشود.»
دهمرده در سخنرانی امروز خود در مجلس تاکید کرد که انتقادش به نبود ارتباطات تنها محدود به سیستان و بلوچستان نیست و تمام نقاط محروم کشور از این مشکلات رنج میبرند. به باور او هرگاه، ارادهای وجود داشته، در کمترین زمان مشکلات حل شدهاند.
بعد از مطرح شدن سوالهای انتقادی نماینده زابل از کند پیش رفتن اجرای برنامههای ارتباطی در مناطق محروم و مخصوصا سیستان و بلوچستان، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با قرار گرفتن پشت تریبون مجلس اعلام کرد که رساندن ارتباطات به تمامی مناطق کشور وظیفه این وزارتخانه است و با پیگیریهای صورت گرفته به زودی مشل مردم سیستان و بلوچستان در دسترسی به شبکه ملی اطلاعات برطرف خواهد شد.
جهرمی در پاسخ به سوال نماینده زابل در خصوص چرایی اجرا نشدن نصب فیبرنوری در استان مرزی مانند سیستان و بلوچستان گفت: «در رابطه با سوال مطرح شده جلسههای متعددی در کمیسیون برگزار شد و چندین همکار بنده به حوزه انتخابیه سفر داشتند و موارد را از نزدیک بازدید کردند و جلسهای در این زمینه در هیات رییسه مجلس برگزار شد و بنده گزارشی را تقدیم کردم. دغدغه آقای دهمرده بسیار بجاست و رویکرد مجلس نیز در قانون گذاری توجه به مناطق محروم بوده است.» او ادامه داد: «براساس برنامه ششم توسعه ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار تا پایان برنامه ششم توسعه باید به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند و در این مدت ما در وزارت ارتباطات و اپراتورهای ارتباطی تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم تا به این امر سرعت ببخشیم.» به گفته جهرمی از حدود ۳۹ هزار و ۵۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار ۳۵ هزار روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند و ۴هزار روستا باقی ماندهاند که در تلاش هستند تا پایان امسال این میزان باقیمانده نیز به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.
اکنون هزار میلیارد تومان با رایزنیهای انجام شده با وزیر اقتصاد و رییس جمهوری به توسعه ارتباطات در این استان اختصاص داده شده تا عقب ماندگی استان سیستان و بلوچستان برا اتصال به شبکه ملی اطلاعات برطرف شود
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
وزیر ارتباطات در سخنان خود با ابراز تاسف تاکید کرد که در استان سیستان و بلوچستان اتصال به شبکه ملی اطلاعات کمتر از کل کشور است. او در ادامه گفت: «این دغدغه به جایی بوده و بنده در چندین جلسه با نمایندگان سیستان و بلوچستان و رییس مجمع نمایندگان استان پیگیر این موضوع بودهایم. دلیل آن نیز مشخص است و بنده مکتوب آن را اعلام کردم و نیازی نیست که در اینجا مطرح کنم. نظراتی وجود داشت که سرعت کار در استان سیستان و بلوچستان باید مدیریت شده پیش برود اما الحمدالله آن هم برطرف شده است.»
جهرمی اعلام کرد که در حال حاضر در این استان مجموعا ۱۲ هزار کیلومتر شبکه فیبرنوری نصب شده که ۷ هزار و ۳۰۰ کیلومتر آن در شرکت مخابرات ایران بوده و ۴ هزار و ۷۰۰ کیلومتر آن در این دولت اجرایی شده است. جهرمی یادآور شده که اعلام اینکه شبکه فیبرنوری در استان کشیده نشده و نسبت به آن بیتفاوت وجود دارد دقیق نیست.
جهرمی از تلاش برای دریافت اعتبارات برای توسعه ارتباطات در این استان گفت و اعلام کرد: «اکنون هزار میلیارد تومان با رایزنیهای انجام شده با وزیر اقتصاد و رییس جمهوری به توسعه ارتباطات در این استان اختصاص داده شده تا عقب ماندگی استان سیستان و بلوچستان برا اتصال به شبکه ملی اطلاعات برطرف و مشکلات مردم برطرف شود.» جهرمی ادامه داد: «بنده نیز یکشنبه آینده سفری ۱۰ روز به استان خواهم داشت و استان را به سه منطقه عملیاتی نوار ساحلی سیستان و بلوچستان تقسیم کردهایم تا کار اجرایی در آنجا آغاز شده و روستاهای باقی مانده که بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارد به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند و بخش بزرگی از روستاهایی که زیر ۲۰ خانوار جمعیت دارند تحت پوشش قرار خواهند گرفت.»
در نهایت نیز نماینده زابل از توضیحات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص علت عدم اجرای طرح نصب فیبرنوری در استانهای مرزی به ویژه سیستان و بلوچستان قانع شد. حبیبالله دهمرده تاکید کرد که به دنبال دادن کارت زرد و سفید نیست و هدف اصلیاش حل مشکلات مردم است. او گفت: «حال که ایشان قول پیگیری دادند بنده سوال را به رای نمیگذارم.»