skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

۴درصد کل استان سیستان و بلوچستان هیچ‌گونه ارتباطی ندارد

تحریریه پیوست

۳۰ آذر ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز (۳۰ آذر) در لایو اینستاگرامی گزارشی از وضعیت ارتباطات در استان سیستان و بلوچستان ارائه کرد. آنطور که محمدجواد آذری جهرمی در این گفت‌وگوی خود اعلام کرد، ۴ درصد روستاهای کل استان سیستان و بلوچستان هیچ گونه ارتباطی بر مبنای تلفن‌ثابت،‌ تلفن‌همراه و اینترنت ثابت ندارند. همچنین جهرمی تاکید می‌کند از مجموع هفت هزار و ۱۴۸ روستای این استان، سه هزار و ۴۴۲ روستا بالای ۲۰ خانوار هستند که از این میزان تنها ۲۸۶ روستا به اینترنت ثابت دسترسی دارند. جهرمی می‌گوید محرومیت‌زدایی ارتباطی از استان سیستان و بلوچستان نزدیک به هزار میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد.

به گزارش پیوست، محمدجواد آذری جهرمی برقراری ارتباطات در کل استان سیستان و بلوچستان را با توجه به وسعت و گستردگی آن در پهنه کشور، کار سختی می‌داند. او اعلام می‌کند که تاکنون ۷۳ درصد روستاهای این استان دارای ارتباطات شده‌اند  و ۲۷ درصد باقیمانده برای برقراری ارتباطات جزو بخش سخت کار برای توسعه ارتباطات در این است. با این حال او تاکید می‌کند که در یک برنامه‌ریزی فشرده در نظر دارند تا پایان اردیبهشت ماه محرومیت‌زادایی ارتباطی از این استان انجام شود.

محمدجواد آذری جهرمی در لایو اینستاگرامی خود با اشاره به وضعیت جمعیتی و ارتباطی در استان سیستان و بلوچستان گفت: «صحبت امروز بیشتر مبتنی بر بحث توسعه ارتباطات در استان سیستان و بلوچستان است. از باب روستاهای دارای خانوارش مطابق با سرشماری سال ۱۳۹۵،‌ این استان هفت هزار و ۱۴۸ روستا دارد. از این روستاها سه هزار ۴۴۲ روستا بالای ۲۰ خانوار هستند و جمعیت ۳۴۵هزار و ۵۰۰ خانوار، معادل یک میلیون و ۳۳۶ هزار و ۵۰۳ نفر در این روستاها ساکن هستند.» او اعلام کرد که برنامه ششم توسعه تعیین کرده که تا پایان برنامه باید ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار باید به شبکه ملی اطلاعات متصل شود. اما براساس توضیحات جهرمی شرایط کرونا وضعیتی را پیش آورد که نیاز به اتصال بیشتر شده و دولت در یک برنامه‌ریزی ویژه می‌خواند این آمار را بالاتر ببرد تا شرایط مطلوب‌تر شود.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات در لایو اینستاگرامی خود به توضیح ایجاد ارتباطات در استان سیستان و بلوچستان پرداخت. به گفته او مشکل اصلی در این استان کمبود پهنای باند و قطع مکرر سرویس به دلیل قطع فیبرنوری است.

او ادامه داد: «در حال‌حاضر از مجموع ۳هزار و ۴۴۲ روستایی که بالای ۲۰ خانوار در استان سیستان و بلوچستان هستند، ۲ هزار و ۱۲۶ روستا به وسیله ایرانسل به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند و ۷۶۳ روستا نیز توسط همراه اول به این شبکه متصل شده‌اند. از سوی دیگر هزار و ۹۶۸ روستا هم به وسیله خود وزارت ارتباطات و با کمک پیمانکار روستایی خود یعنی های وب به این شبکه متصل شده‌اند.» به گفته او اگر اشتراک این میزان ایجاد دسترسی توسط اپراتورها و پیمانگار وزارت ارتباطات جمع شود، تقریبا دو هزار ۵۱۲ روستا استان به اینترنت دسترسی دارند.

جهرمی در ادامه با اشاره به اینکه آمار ارتباطات روستایی خانگی در استان سیستان و بلوچستان مطلوب نیست گفت: «مخابرات ایران صرفا در ۲۸۶ روستا تلفن خانگی سیمی ارائه می‌کند، البته در هزار و ۱۶۴ روستا تلفن خانگی بی‌سیم وجود دارد که طبیعتا روی این بستر بی‌سیم تلفن خانگی امکان دریافت اینترنت وجود ندارد.» به گفته او براساس آمار شرکت مخابرات  تنها ۲۸۶ روستا در این استان اینترنت خانگی دارند.

جهرمی همچنین با اشاره به میزان اتصال مدارس در این استان به شبکه ملی اطلاعات اعلام کرد: «اگر بخواهم از بعد کاربرد صحبت کنم، حدود ۴هزار مدرسه در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد که ۲ هزار ۱۷۰ مدرسه روستایی و ۹۵۰ مدرسه شهری توسط ما در همین امسال به شبکه ملی اطلاعات به صورت رایگان متصل شده‌اند. آمار می‌گوید که حدود کمتر از ۹۰۰ مدرسه دیگر در این استان باقی‌مانده که به این شبکه متصل شود.» براساس توضیحات او ۴ درصد روستاهای کل این استان (بالای ۲۰ خانوار)‌هیچگونه ارتباطی برمبنای تلفن ثابت، تلفن همراه و اینترنت ندارد.

مشکل کجاست؟

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در  گفت‌وگوی زنده خود مشکلات کند پیش رفتن برقراری ارتباطات در استان سیستان و بلوچستان را قطعی مکرر سرویس و کمبود پهنای باند در این استان ارتباط داد. جهرمی با اعلام اینکه دو مشکل جدی بر سر راه توسعه ارتباطات در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد گفت: «دو مشکل جدی در این استان وجود دارد. اولین مسئله قطعی مکرر سرویس است. فیبرهای این استان عمدتا به صورت هوایی کشیده شده و پایداری لازم را توسط مخابرات ایران ندارد و این فیبرها براساس وزش باد یا تعرض‌های طبیعی قطع می‌شوند که در نهایت باعث قطع ارتباط روستا می‌شوند و این شرایط به هیچ وجه قابل قبول نیست.» او با اشاره به مشکل دوم ادامه داد: «بحث دوم هم این است که در برخی از روستاها هم که اتصال دارند، با توجه به اینکه ارتباطات اینترنت رادیویی است و از طریق فیبر برقرار نمی‌شود، مشکل کمبود پهنای باند دارند.»

او می‌گوید که به مردم وعده داده شده که باید تا پایان امسال تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند و به اینترنت دسترسی داشته باشند تا این ارتباط  برای سلامتی، آموزش مجازی، کاهش شکاف دیجیتال، عدالت ارتباطی و مطالبه‌گری استفاده شود. جهرمی در این مورد گفت: «ما برنامه‌ریزی کرده‌ایم که براساس این چارچوب کار را پیش ببریم. متاسفانه به خاطر حجم بسیار بزرگ و وسعت بالای استان در پهنه وسیع کشور، جلسات متعددی که برای کنترل  پروژه در این استان گذاشتیم، متوجه شدیم که در استان سیستان و بلوچستان تا پایان سال اگر با همین روال فعلی پیش برویم، نمی‌توانیم به اهداف خود برسیم.»

نیازمند هزار میلیارد تومان اعتبار

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از برنامه‌ریزی جدید برای محرومیت‌زدایی ارتباطی در استان سیستان و بلوچستان می‌گوید و اینکه برای برقراری ارتباطات در این استان نیاز به اعتبار هزارمیلیارد تومانی است. جهرمی در مورد اقدامات جدیدی که در این استان باید انجام شود گفت: «اقداماتی که باید انجام شود این است که حداقل ۵۰۰ کیلومتر در زمان باقی مانده فیبرنوری جدید در این استان احداث کنیم. هزار و ۲۰۰ روستا با اینکه برخی از آنها اینترنت ثابت دارند و یک نوع ارتباط اینترنت دارند، نیازمند اینترنت تلفن همراه هستند. این هزار و ۲۰۰ روستا،‌ ۹۷۲ سایت جدید می‌خواهد. هزار و ۳۰۰ کیلیومتر فیبر هوایی در استان وجود دارد که اینها باید زمینی شود که بخشی از اینکار در سالهای گذشته انجام شده و بخشی از آن باقی‌مانده است. از سمت دیگر شبکه انتقال استان هم باید ارتقاء پیدا کند که کیفیت ارتباطات در استان بهبود پیدا کند.»

او ادامه داد: «مجموعا یک چیزی در حدود صد و ۶۰ میلیارد تومان برای کشیدن فیبرنوری و شبکه انتقال باید سرمایه‌گذاری کنیم و حدود  نهصد و ۷۳ میلیارد تومان هم باید از طریق اپراتورهای تلفن همراه برای به روزرسانی و احداث سایت جدید هزینه شود. این جدا از هزینه‌هایی است که ما برای تامین برق و مسیر احداث جاده دسترسی برای احداث سایت نیاز داریم.» به گفته او این یک پروژه بسیار بزرگ است که وسعت آن بسیار زیاد دارد. براساس توضیحات او تقریبا از صفر درصد ایجاد ارتباط در استان سیستان و بلوچستان آنها حالا به ایجاد ارتباط در ۷۳ درصد روستاهای این استان رسیده‌اند. او تاکید می‌کند که ایجاد ارتباط در ۲۷ درصد باقی مانده از روستاهای استان سیستان و بلوچستان جزو سخت‌ترین و دشوار‌ترین کارهای باقی‌مانده است.

برای پوشش کامل ارتباط در استان سیستان و بلوچستان مجموعا در حدود صد و ۶۰ میلیارد تومان برای کشیدن فیبرنوری و شبکه انتقال باید سرمایه‌گذاری کنیم و حدود  نهصد و ۷۳ میلیارد تومان هم باید از طریق اپراتورهای تلفن همراه برای به روزرسانی و احداث سایت جدید هزینه شود
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات

 جهرمی با اشاره به مذاکره با افراد تصمیم‌گیر برای تامین بودجه این پروژه گفت: «با اقای رییس جمهور، آقای نوبخت و وزیر اقتصاد مذاکرات متعددی برای تامین مالی اجرای این پروژه انجام دادیم. با این بودجه موافقت شده تا نزدیک به هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه ارتباطات در استان اختصاص پیدا کند. بخشی هم طبیعتا از محل اعتبارات استان هزینه شود.»

او ادامه داد: «برای اینکه به وعده و قولمان عمل کنیم، استان را به سه منطقه عملیاتی یعنی منطقه شمالی که عمدتا سیستان نامیده می‌شود و منطقه بلوچستان یعنی میانه بلوچستان و ساحل جنوبی  تقسیم کرده‌ایم.» او تاکید می‌کند که برای پیش رفتن محرومیت‌زدایی ارتباطی از استان سیستان و بلوچستان از قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا به عنوان پیمانگار در اجرا و احداف فیبرنوری در این استان کمک گرفته می‌شود و در کنار آن بسیج وزارت ارتباطات هم به صورت داوطلبانه کارهای اجرایی در این استان را پیش می‌برند.» جهرمی تاکید می‌کند که تمام اپراتورهای تلفن‌همراه شامل ایرانسل و همراه اول و همچنین های وب نیز در این استان نمایندگان خود را خواهند داشت.

جهرمی می‌گوید که خود او نیز از شنبه آینده به مدت ۱۰ روز برای کنترل پیش رفتن این پروژه در سیستان و بلوچستان خواهد بود و بعد از آن نیز یکی از معاونان او به صورت دائم تا اتمام پروژه در استان می‌ماند. او ابراز امیدواری کرد که تا پایان اردیبهشت ماه با این برنامه‌ریزی کل محرومیت حوزه ارتباطی در استان سیستان و بلوچستان از بین خواهد رفت.

http://pvst.ir/95v

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو