skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

با ایجاد پلتفرم «شهرپی»

پرداخت شهری یکپارچه می‌شود

تحریریه پیوست

۲۵ آذر ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

پرداخت‌های شهری در شهر تهران یکپارچه می‌شود و از طریق پلتفرم شهرپی انجام خواهد شد.

به گزارش پیوست، در مرحله اول کیف‌پول‌های پرداخت کرایه تاکسی شهری روی این پلتفرم متمرکز خواهند شد و پس از آن امکان پرداخت‌ در میادین میوه و تره‌بار نیز از طریق این پلتفرم فراهم خواهد شد.

از ابتدای مهرماه امسال (۱۳۹۹) بارکد واحد شهری برای پرداخت کرایه تاکسی ایجاد شده است و تا کنون این بارکد واحد در ۱۰ ایستگاه تاکسی تهران پیاده سازی شده است حال به نظر می‌رسد، شهرداری تهران در نظر دارد پرداخت از طریق این بارکدها را روی این پلتفرم واحد متمرکز کند.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران در مراسم رونمایی از این پلتفرم پرداخت شهری که با حضور شهردار تهران برگزار شده بود اعلام کرد که این پلتفرم رقیبی برای بخش خصوصی نیست بلکه زیرساختی است که تمام کیف‌پول‌های شهری روی این زیرساخت با یکدیگر تعامل می کنند.

محمد فرجود با اشاره به اینکه قصد داریم ابتدا امکان پرداخت کرایه تاکسی را از طریق این پلتفرم پیاده‌سازی کنیم گفت: پس از آن شرایطی ایجاد خواهد شد که مردم در میادین میوه و تره بار نیز دیگر نیازی به پرداخت با کارت بانکی یا کیف‌پولشان نیست بلکه از طریق تلفن همراه هزینه‌های خود را پرداخت خواهند کرد. او تاکید کرد که روی این پلتفرم همه کیف‌پول‌ها می‌توانند روی بستر آن پرداخت انجام دهند و مردم محدود به استفاده از یک نرم‌افزار نمی‌شوند.

به گفته مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران پلتفرم شهرپی یک زیرساخت است و قرار نیست به رقیبی برای کیف‌پول‌ها تبدیل شود

در این مراسم مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت که اپلیکیشن «شهرپی» باری را از دوش بانک مرکزی بر می‌دارد. او از همکاری بسیاری از کیف‌پول‌های فعال در شبکه بانکی با این اپلیکیشن همچنین اظهار خوشحالی کرد.

محرمیان با اشاره به مصوبه شورای پول و اعتبار برای اجرایی شدن کیف‌پول الکترونیکی گفت: «طبق این مصوبه کیف‌پول‌ها دیگر محدود به فعالیت در حوزه خاصی نیستند و می‌توانند با یکدیگر تعامل داشته‌باشند.» معاون بانک مرکزی ادامه داد: «این به معنای آن است که صاحبان اپراتور‌های کیف پول‌های آنلاین می‌توانند پرداخت‌های خود را هم در بستر این سامانه انجام دهند و با نظارت دقیق بانک مرکزی اپراتور‌ها اجازه فعالیت پیدا می‌کنند و نیازی به مجوز نیست.»

براساس گفته‌های محرمیان با ایجاد پلتفرم یکپارچه، با نصب یک بارکد در داخل تاکسی امکان پرداخت کرایه تاکسی از طریق کیف‌پول‌های مختلف: اما روی یک بستر فراهم می‌شود.

محرمیان در ادامه بیان کرد: «نکته مهم در این زمینه این است که در بانک مرکزی تلاش کردیم تعامل پذیری در این حوزه ایجاد شود و این روند را ادامه خواهیم داد. کاری که در شهرداری انجام می‌شود باری را از دوش بانک مرکزی برمی‌دارد و این کار مقدمه خوبی در تعامل‌پذیری است و ما جلساتی را در این زمینه با سازمان فاوای شهرداری برگزار خواهیم کرد.»

نگاهمان به آینده است

مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران در بخشی از مراسم به داده‌های جمع‌آوری شده از سوی شهرداری توسط مرکز آمار و رصد شهری اشاره کرد و گفت: «قصد داریم از جمع‌آوری داده که وظیفه این مرکز است به  تحلیل برسیم. در این زمینه هم از تکنولوژی‌های بسیاری استفاده کردیم. پس از تحلیل در تلاش بودیم تا به تشخیص برسیم یعنی شهرداری با کمک تحلیل داده‌ها، ریشه مسائل و چالش‌های شهری را پیدا کند. کم کم به سمت پیش‌بینی نیز حرکت می‌کنیم.»

او ادامه داد: «نگاه ما به آینده است و پروژه‌هایی هم که امروز رونمایی می‌شوند، نگاهی به آینده دارند. در گام آخر این مسیر هم می‌خواهیم تجویر انتخاب بهتر را انجام دهیم. یعنی با استفاده از تحلیل داده و پیش‌بینی برای آینده، از داده‌ها برای تجویز بهره ببریم.»

به گفته فرجود در این تغییر رویکرد از فناوری‌‌های نوینی مانند تحلیل کلان داده،ماینینگ، هوش مصنوعی و دیگر ابزارهای دیگر داده‌‌کاوی بهره بردند تا داده‌ها را قابل استفاده کنند تا مسئولان برمبنای این داده‌ها تصمیمات بهتری در حوزه شهری بگیرند. او همچنین بیان کرد: «ما در شهرداری همچنین دو رویکرد مهم دیگر چون استانداردسازی داده و استقرار حکمروایی داده را نیز دردستور کار خود داریم. از همین رو تمام داده‌های شهرداری را در یک بانک استاندارد جمع‌آوری و یکپارچه شده‌اند.» او در ادامه اضافه کرد: «OPEN  API از دیگر رویکردهای شهرداری است. قصد داریم این داده‌ها را در اختیار بازیگران دیگر قرار دهیم.»

پروژه‌های شاخص مرکز آمار و رصد شهری

در ادامه سارا بوربور، رییس مرکز آمار و رصد شهری در مورد پروژه‌های شاخص آماری و شهری که امروز (۲۶ آذرماه) در این مراسم رونمایی شد، گفت: «طبق نظام جامع آماری، مرکز آمار و رصد شهری، متولی گردآوری و تحلیل کل داده‌های شهری شهرداری است. داده‌های ما به صورت متنی و عددی یا داده مکان محور است. این داده‌ها توسط هوش مصنوعی، متن کاوی و داده‌کاوی به داشبوردهای مدیریتی، نقشه‌های پیش‌بینی و گزارش‌هایی که مسئولان بتوانند از این داده‌ها در تصمیمات شهری بهره ببرند، تبدیل می‌شود.»

او ادامه داد: «ما داده‌ها را به دو دسته ثبتی و غیرثتبی تبدیل کردیم. هزار و ۶۵۲ دیتابیس داریم که از طریق آنها گزارش‌گیری می‌کنیم. ۴ هزار و ۷۵۰ کاربر داریم که از داشبور مدیریتی در کل مجموعه شهرداری استفاده می‌کنند. ۹۳۰ فرم آماری و ۵۱۸ فرم اطلاعاتی در سامانه جامع مدیریت آمار و اطلاعات قرار دادیم.»

به گفته بوربور، در این یک سال داشبورد جامع تصمیم‌ساز مدیریت شهر برای مدیران شهری و شهرداری طراحی و راه‌اندازی شده است. او در مورد این داشبورد گفت: «این داشبورد برای معاونان شهرداری صفحات جداگانه‌ای دارد و در این سامانه مدیران می‌توانند از داده‌های برخط شهری بهره ببرند و بیش از ۱۰۰ شاخص در این داشبورد وجود دارد. در پیشخوان اصلی ۱۱ محور را در نظر گرفتیم که شهرداری به آنها نیازمند است که شامل وضعیت درآمد، وضعیت تعداد تردد ثبت شده توسط دوربین‌ها، وضعیت پیشرفت پروژه‌های اولویت‌دار شهرداری و غیره است. در این داشبورد به تازگی می‌توانید تاثیر تصمیم‌گیری‌های ستاد ملی مقابله با کرونا رادر وضعیت تردد در دوربین پلاک‌خوان و وضعیت تردد را مشاهده کنید.»

او در ادامه صحبت‌های خود به سند حکمروایی داده شهرداری تهران اشاره کرد و افزود: «این سند با همکاری مرکز علوم داده دانشگاه تهران تهیه شده است. در این سند  قواعد و مقرراتی تنظیم کردیم تا مشخص شود که چگونه با اشخاص حقیقی و حقوقی تبادل داده داشته باشیم.»

رئیس مرکز آمار و رصد شهری با اشاره به پیش‌بینی آلودگی هوای تهران توسط هوش مصنوعی گفت: «برای اولین بار برای پیدا کردن وضعیت آلودگی هوای شهر تهران از هوش مصنوعی استفاده کردیم. در آن نیازی به سنسور و هزینه‌های گزاف نیست و همراستا با تکنولوژی روز دنیاست. حتی می‌توانیم وضعیت ایستگاه‌های پرتردد را در بستر پروژه‌های فناورانه بررسی کنیم و تاکنون ۶ میلیارد داده در این زمینه جمع‌آوری شده است.»

رئیس مرکز آمار و رصد شهری اعلام کرد که توسط هوش مصنوعی پیش‌بینی آلودگی هوای تهران فراهم شد

براساس گفته‌های رئیس مرکز آمار و رصد شهری، رویکرد شهرداری تهران به آینده و ایجاد نقشه‌های تحلیلی است،به عنوان مثال با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای اقدام به پایش سطح زمین کردند تا وضعیت تغییراتی که در فضای سبز رخ داده است را مشاهده کنند.

او در ادامه افزود: « یکی از کار‌هایی که انجام داده شده است تحلیل تغییر قیمت مسکن در سال‌های اخیر بوده که منطقه یک بیشترین تغییر را طی سالیان اخیر داشته است و منطقه ۱۸ با تغییرات کمتری مواجه بوده است.» از دیگر پروژه‌هایی که بور بور به توضیح آن پرداخت، تور مجازی برای موزه نقشه تهران بود که از هم اکنون برای همگان در دسترس است.

با دانشگاه‌ها در تعامل باشیم

در این مراسم همچنین پیروز حناچی، شهردار تهران با بیان اینکه نمی‌توان چالش‌های شهری را به روش سنتی مدیریت کرد و باید آمار و اطلاعات به روزی در دسترس باشند، گفت: «بهره‌گیری صحیح از آمارها می‌تواند سرعت ما را در ارائه خدمت به شهروندان افزایش دهد و شهروندمداری را ترویج دهد. به این صورت شرایط عادلانه‌ای برای شهروندان ایجاد خواهد شد که این موضوع در امتداد شعار تهران، شهری برای همه است. همه ما در ایران زندگی می‌کنیم. داشتن اطلاعات به روزتر می‌تواند جلوی رانت را بگیرد.»

به گفته حناچی استفاده از این داده‌ها جلوی رقابت ناسالم را می‌گیرد و شفافیت را به وجود می‌آورد و در نتیجه توسعه و تحولات سازمانی به وجود می‌آید. او در ادامه گفت:  «در آستانه بازبینی طرح جامع راهبردی تهران هستیم. برای چشم اندازی که برای شهرتهران تعریف کردیم نیاز به برنامه‌های عملی و طرح‌های موضعی و موضوعی داریم.» او با بیان اینکه در شهرداری برای ساخت تهران بهتر شاخص‌های بین‌المللی را تعقیب می‌کنند، گفت: «این اطلاعات ما را راهنمایی می‌کند تا نقاط ضعف خود را بشناسیم و بفهمیم که چگونه رتبه خود را در دنیا افزایش دهیم.»

او همچنین از ارتباط تنگاتنگ شهرداری با دانشگاه استقبال کرد و عنوان کرد که این ارتباط و هماهنگی فضایی را فراهم می‌کند تا شهرداری از ظرفیت دانشجویان استفاده کند. به همین خاطر حناچی درخواست کرد تا داده‌ها را به آسانی در اختیار دانشجویان قرار دهند و از آنها خروجی بخواهند. به این صورت نیروهایی تربیت خواهند شد که می‌توانند پروژه‌های واقعی را انجام دهند.

http://pvst.ir/957

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو