skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ۷۰ درصد سامانه جامع تجارت به اجرا گذاشته شد

تحریریه پیوست

۱۰ آذر ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

سامانه جامع تجارت امروز عصر (۱۰ آذر) در هجدهمین جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات  با حضور حسن روحانی، رئیس جمهوری به بهره‌برداری رسید. روز گذشته وزیر ارتباطات در توییتر خود اعلام کرده بود که مطابق برنامه‌ریزی انجام شده گام اصلی اجرای سامانه جامع اطلاعات عملیاتی شده است. سامانه‌ای که براساس اظهارات محمدجواد آذری جهرمی از قاچاق جلوگیری و آمار تجارت و تسهیل خدمات برای بازرگانان به صورت شفاف منتشر می‌کند. وزیر ارتباطات در جلسه امروز شورای اجرایی فناوری اطلاعات اعلام کرد که ۷۰ درصد این سامانه به اجرا گذاشته شده و در بهمن‌ ماه و همزمان با دهه فجر نیز فاز دیگر آن به اجرا گذاشته خواهد شد.

به گزارش پیوست، اوایل آبان ماه سال جاری شورای اجرایی فناوری اطلاعات در جلسه خود با اختصاص دادن یک مصوبه به اجرای کامل سامانه تجارت، دستگاه‌های درگیر اجرای این پروژه از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت را موظف کرد که تا ۹ آذر ماه این سامانه به بهره‌برداری برسد. حالا وزیر ارتباطات اعلام می‌کند که براساس برنامه‌ریزی قبلی سامانه جامع تجارت از روز گذشته (۹ آذر) عملیاتی شده است. جهرمی با اشاره به جلسه هفدهم شورای اجرایی فناوری اطلاعات برای بهره‌برداری از سامانه جامع تجارت گفت: «در جلسه هفدهم شورای اجرای فناوری اطلاعات مصوبه‌ای برای پیاده‌سازی سامانه جامع تجارت داشتیم که اثرات زیادی برای شفافیت و مبارزه با فساد و تسهیل خدمات‌رسانی به مردم را به دنبال دارد. اقداماتی متناسب با ساختاری که در مصوبه بود به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد.»

براساس اظهارات او مدیریت مرکزی اجرای سامانه جامع تجارت بر عهده وزارت صنعت و معدن و تجارت بوده؛ اما دستگاه‌های متعددی از جمله وزارت اقتصاد و دارایی، سازمان گمرک، وزارت راه‌ وشهرسازی، سازمان بنادر دریانوردی و فرودگاه‌ها، سازمان راه‌داری و حمل‌ونقل جاده‌ای، شرکت‌های حمل‌ونقل و همچنین بخشی از انبارهای بخش خصوصی، وزارت جهاد کشاورزی،‌ بیمه مرکزی و بانک مرکزی برای اجرا شدن آن همکاری داشتند. طبق گفته او  ۲۲ سازمان و دستگاه هم که وظیفه صدور مجوز و نظارت بر استانداردهای حوزه تجارت را برعهده دارند برای اجرای درست این سامانه وظایفی طبق قانون برعهده داشتند.

وزیر ارتباطات با اعلام اینکه راه‌‌اندازی سامانه جامع تجارت یک اقدام بزرگ در راستای توسعه دولت الکترونیکی است گفت:‌ «پیاده‌سازی این سیستم بسیار پیچیده است و الکترونیکی کردن این وظایف بسیار سنگین است. خوشبختانه مطابق با  یک برنامه‌ریزی خوب انجام شده توسط دستگاه‌ها و نظارتی که دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات و دفتر ریاست جمهوری انجام دادند و در کنار آن کمک ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، افتخار این را دارم که بگویم مطابق با گام اول اجرای سامانه جامع تجارت که مقرر بود ۷۰ درصد سامانه تا تاریخ ۹۹.۹.۹ اجرایی شود، عمل کرده‌ایم.»

وزیر ارتباطات در ادامه این جلسه به کارکرد‌های اصلی این سامانه که از روز گذشته زیر بار رفته اشاره کرد و ادامه داد: «براین اساس تمام اطلاعات موجود در وزارتخانه‌ها و در این سامانه یکپارچه شده است. در حوزه تجارت زمانی یک آمار را وزارت صمت اعلام می‌کرد، یک زمان بانک مرکزی، یک زمان هم گمرک و در کنار آن بخش خصوصی هم  ادعاهایی را مطرح می‌کرد و این تعدد آمار به خاطر اینکه هرکسی از موضع خودش نگاه می‌کرد، سردرگمی در برنامه‌ریزی و عدم شفافیت را به دنبال داشت که بسیار مسئله آزادهنده‌ای بود.»

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات در هجدهمین جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات گفت که ۷۰ درصد سامانه تجارت الکترونیکی برای شفافیت در عملیات تجاری کشور از جمله صادرات و اردات و توزیع کالا زیر بار رفته است.

براساس اظهارت وزیر ارتباطات از امروز تمامی اطلاعات در حوزه تجارت با کمک این سامانه یکپارچه شده است. او گفت: «حالا ما یک داشبورد مرکزی داریم که کل اطلاعات تجارت در حوزه واردات و صادرات و توزیع کالا را می‌تواند به صورت برخط و لحظه‌ای به ما نشان بدهد.» جلوگیری از مراجعه بازرگانان به دستگاه‌های مختلف برای انجام امور تجاری از دیگر کارکردهای سامانه جامع تجارت است که از اجرایی شده است. جهرمی در این مورد گفت:‌ «بحث بعدی که مد نظر بود بحث بازرگانان کشور بود که این افراد برای امر صادارات و واردات باید به دستگاه‌های متعددی  مانند وزارت صمت، بانک مرکزی، گمرک مراجعه می‌کردند. با اتفاقات خوبی که به خاطر راه‌اندازی این سامانه افتاده بازرگانان کشور به سامانه جامع تجارت تمرکز خواهند داده شد و از مراجعه به دستگاه‌های مختلف خودداری می‌شود.» به باور او این اتفاق هم گردش کار مردم در سیستم دولت الکترونیکی را به صورت شفاف مشخص و از سوی دیگر  از فساد و رانت‌ها جلوگیری می‌کند و تسهیل ارایه خدمات را به دنبال دارد.

وزیر ارتباطات در ادامه از اجرایی شدن بخش‌های دیگر این سامانه تا بهمن ماه خبر داد و گفت:‌ «بخشی از قابلیت‌های کارکردی سیستمی هم  برای این سامانه در نظر گرفته شده که تا بهمن‌ ماه و دهه فجر به بهره‌برداری برسد. از جمله موضوع مهم ساماندهی انبارها؛ چرا که ما باید نظارت دقیقی برانبارها، موجودی کالا و جلوگیری از احتکار و عدم عرضه کالا در زمان  مناسب داشته باشیم. این انبارها باید ساماندهی شوند تا الان این بخش از پروژه خوب جلو رفته و تا بهمن‌ماه با توجه به همکاری خوب  وزارت رفاه و تامین اجتماعی بخش دیگر پروژه هم تکمیل خواهد شد.» به گفته جهرمی در گام اول تنها ساماندهی انبارهای ضروری کشور مد نظر است.

روز گذشته وزیر ارتباطات در توئیتر خود از عملیاتی شدن سامانه جامع تجارت خبر داد.

در این جلسه همچنین چند پروژه الکترونیکی وزارت آموزش و پرورش و اقتصاد و دارایی نیز افتتاح شد. وزیر ارتباطات با اشاره به پروژه الکترونیکی وزارت آموزش و پرورش گفت: «یکی دیگر از برنامه‌های ما در راستای شفاف‌سازی دولت الکترونیکی که بخشی از آن در جلسه دو هفته پیش رونمایی‌شد، سامانه استعلام مدارک تحصیلی اموزش عالی بود که در این جلسه با تلاش وزارت آموزش و پرورش شفافیت و امکان استعلام مدارک تحصیلی آموزش و پرورش هم فراهم شده است.»

همچنین جهرمی با اشاره به راه‌اندازی ۳ پروژه وزارت اقتصاد و دارایی اعلام کرد: «دولت ۵ هزار و ۷۰۰ خدمت شناسنامه‌دار دارد که باید به مردم ارایه شود، از این ۵ هزار و ۷۰۰ خدمت، ۳هزار و هفت  خدمت قابلیت الکترونیکی شدن دارند و نزدیک ۸۰ درصد این خدمات تا امروز الکترونیکی شدند. در تمام کشور و در ۹۰ درصد روستاهای کشور امروز امکان دسترسی به خدمات الکترونیکی با تلاش دولت تدبیر و امید فراهم شد است.» او ادامه داد: «۳ خدمت از این میان که بسیاری مهم هستند امروز توسط وزارت اقتصاد به بهره‌برداری می‌رسد. وزارت اقتصاد در توسعه سیستم الکترونیکی و دیجیتال کردن خدماتش جز دستگاه‌های پیشرو است.» براساس اعلام جهرمی  سامانه جامع خزانه‌داری الکتورنیکی، مجامع الکترونیک و سامانه جامع توزیع سود سهام از امروز فعالیتشان را شروع خواهند کرد.

تحقق آرزوی مهم دولت

در ادامه این جلسه حسن روحانی، رئیس جمهوری و رئیس شورای اجرایی فناوری اطلاعات اعلام کرد که بهره برداری از سامانه جامع تجارت جزو آرزوهای مهم دولت و تاکیدات مقام رهبری بوده؛ چرا که می تواند کار را برای مبارزه با قاچاق تسهیل و جلوی سوء استفاده‌های احتمالی را بگیرد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، حسن روحانی  با برشمردن اهمیت ویژه این سامانه‌ها به‌ویژه سامانه جامع تجارت و ارائه خدمات به تجار با پنجره‌ای واحد، گفت: «۷۰ درصد این سامانه جامع قابل دسترسی است و ۳۰ درصد که مربوط به سامانه انبارهای دولتی، گمرکات و بنادر است تصمیم گرفته شد که همه اقدامات لازم برای اتصال این انبارها ۱۱ بهمن ۹۹  انجام و سامانه به طور کامل تکمیل شود.»

رئیس جمهوری همچین با اشاره به افتتاح سامانه تایید مدارک دیپلم وزارت آموزش و پرورش و اتصال آن به سامانه جامع، اعلام کرد: «با افتتاح این سامانه که بعد از افتتاح و اتصال سامانه تایید مدارک وزارت علوم انجام شده است، زنجیره اصالت بخشی مدارک تحصیلی در سامانه جامع تکمیل  شد که گام مهمی در زمینه جلوگیری از سوء استفاده و جعل مدارک تحصیلی است.»

روحانی همچنین با اشاره به افتتاح سه سامانه وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت:‌ «با بهره برداری و اتصال این سامانه‌ها به سامانه جامع، اقدامات این سه حوزه به صورت الکترونیکی بهتر و سریعتر انجام خواهد شد.» رئیس جمهوری با اشاره به تلاش دولت تدبیر و امید برای راه‌اندازی دولت الکترونیکی تاکید کرد: «دولت الکترونیکی از ابتدا از اولویت‌ها و ضروریت‌های دولت یازدهم و دوازدهم بود؛ اما از یکسال قبل با شیوع ویروس کرونا، این ضرورت دو چندان شد زیرا دولت الکترونیکی و ارائه خدمات به صورت الکترونیک یکی از راه‌های مقابله با ویروس کرونا است.»

http://pvst.ir/92r

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو