مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۶ آذر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
ارسال پیامک هشدار اینماد در آخرین ساعتهای کاری روز چهارشنبه ۵ آذر ماه به برخی از کسب و کارهای اینترنتی مبنی بر جعلی بودن نماد قرار گرفته روی سایتشان اعتراض بسیاری از فعالان فضای مجازی را درآورد. در متن پیامکی که برایشان ارسال شده بود به فرصت ۲۴ ساعته برای رفع این مشکل اشاره شده بود و فیلتر کسب وکارها در صورت عدم اقدام موثر مدیران آنها، این در حالی است که مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اعلام میکند که این پیامک فقط برای اطلاعرسانی و اخطار به کسب و کارها ارسال شده است و ارسال آن منجر به تعلیق نمادی نشده است.
به گزارش پیوست، همزمانی ارسال این پیامک با انتشار خبر تعلیق تعدادی از نمادهای و قطع درگاه پرداخت برخی از کسب و کارها این شائبه را ایجاد کرد که این پیامک ارتباط مستقیمی با پایش هوشمند کسب و کارهای فضای مجازی دارد. اما فردوس حاتمی مدیر اجرایی سامانه اینماد در گفت وگو با پیوست اعلام کرد که گزارش تعلیق نمادهایی که پیشتر منتشر شده بود مربوط به فعالیت ۶ ماهه ابتدای سال پایشگر هوشمند بوده است و هزار و ۲۶۶ کسب و کاری که در این گزارش اعلام شده نمادشان تعلیق شده است به مرور زمان در یک دوره زمانی ۶ ماهه بوده است.
با این وجود برخی از کسب و کارها همزمان با انتشار این خبر در فضای مجازی اعلام کردند که نمادشان تعلیق شده است. کسب و کار «تازهبار» یکی از این کسب و کارها بود.
مسعود حمیدزاده، عضو هیات مدیره تازهبار به عنوان یکی از استارتآپهایی که بدون اطلاع قبلی نمادشان تعلیق شده است به پیوست میگوید: «ما به دلیل اینکه درگاه پرداختمان قطع شد متوجه تعلیق نمادمان شدیم، تا پیش از آن هیچ اخطار یا پیامکی برای ما ارسال نشده بود. »
او با اشاره به سختیهایی که برای فعالیتشان در این دوره زمانی وجود دارد گفت: « در شرایط فعلی با وجود شرایط سختی که بر کسب و کارها حاکم است ما همچنان در تلاش هستیم که خوب فعالیت کنیم و در حال رشد هستیم و اصلا امکان این که درگاه نداشته باشیم.»
حمیدزاده تاکید میکند که کسب وکارشان به صورت کاملا قانونی فعالیت میکند عضو اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی هستند و نماد اعتماد را نیز از ابتدا دریافت کردهاند و دلیلی برای تعلیق نمادشان وجود ندارد. او میگوید: «با وجود اینکه درپنل اینماد برای رفع این مشکل تیکت زدهاند اما هنوز پاسخی در این خصوص دریافت نکردهاند.»
این در حالی است که معاون تسهیل تجاری و توسعه کسب و کار مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، محمد جواد هادی، به پیوست میگوید: «که پس از ارسال این پیامکها هیچ کسب و کاری که این پیامکها را دریافت کرده است تعلیق نشده است و این پیامکها برای اخطار و اطلاعرسانی بودهاست.»
همچنین مدیراجرایی سامانه اینماد تاکید میکند که هیچ نمادی بدون اطلاعرسانی قبلی تعلیق نمیشود. او به پیوست میگوید که قبل از اینکه هر اقدامی روی نمادهای اعتماد الکترونیکی صورت گیرد از طریق پیامک یا از طریق پنل کسب وکارها بارها به آنها اطلاعرسانی میشود.
حاتمی بیتوجهی کسب وکارها به پنل اینماد را یکی از دلایل بروز چنین مشکلاتی عنوان میکند.
در همین حال حسین شمس مدیرعامل پویا رسانه و موسس جار نیز میگوید که اواخر ساعت اداری روز چهارشنبه پیامکی مبنی بر جعلی بودن نمادشان دریافت کردهاند این در حالی است که تا پیش از آن هیچ پیامک اطلاعرسانی در این خصوص دریافت نکرده بودند.
به عقیده او وقتی صحبت از جعل میشود که نماد اعتماد دریافت نکرده باشیم، اما ما از همان ابتدا نماد اعتماد را گرفته بودیم.
حسین شمس با اشاره به پیامکهای ارسالی که از سمت مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و اینماد برای آنها ارسال شده بود میگوید: «به ما اطلاع داده بودند که ساختار رتبهبندی تغییر میکند اما ما اصلا فکر نمیکردیم که رتبهبندی ربطی به ستارههای نماد اعتماد داشته باشد.»
اواخر مهرماه مرکز توسعه تجارت الکترونیکی طی اطلاعیهای اعلام کرد: «کسب و کارهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی که متقاضی شرکت در فرایند رتبه بندی و دریافت ستارههای اینماد هستند، میتوانند با مراجعه به بخش درخواست رتبهبندی در کارتابل اینماد خود، نسبت به شروع فرایند مرتبط، اقدام کنند. ذکر این نکته ضروریست که زین پس دریافت ستارههای نماد از سطح دو ستاره تا ۵ ستاره برمبنای درخواست کسب و کارها براساس امتیاز دریافتی خواهد بود.»
معاون تسهیل تجاری و توسعه کاربردهای مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، محمدجواد هادی، نیز در گفتوگو با پیوست اعلام میکند که بسیاری از کسب و کارها از تصویر نماد اعتماد الکترونیکی به جای اصل نماد استفاده کرده بودند که همین امر تخلف است.
پس از ارسال پیامک اول که بسیاری از کسب وکارها را نگران کرده بود مرکز توسعه تجارت الکترونیکی مجددا پیامکی برای صاحبان کسب و کارها ارسال کرد که در متن پیامک آمده بود : «در صورتی که پیامکی مبنی بر جعل نماد دریافت کردهاید، به منزله یادآوری اهمیت عدم استفاده از تصویر نماد به جای کد استاندارد ارائهشده توسط سامانه اینماد است. لطفا در اسرع وقت نسبت به اصلاح کد نماد در وبسایت کسبوکار خود اقدام و از قرار دادن تصویر نماد با ستارههای مغایر (با در نظر گرفتن اطلاعیه مورخ ۱۳۹۹/۰۷/۱۶) که مصداق جعل است، جداً پرهیز کنید.»
حاتمی مدیر اجرایی سامانه نماد نیز میگوید: «اگر صاحبان کسب وکار بهجای استفاده از تصویر نماد از کد نماد استفاده میکردند به صورت خودکار نماد آنها تغییر میکرد.»
حسین شمس موسس جار در همین خصوص میگوید که به دلیل مشکلات فنی که نماد دارد قرار دادن کد نماد روی سایت باعث مشکلات فنی برای سایتها میشود از همین رو آنان مانند بسیاری دیگر از کسب و کارها از تصویر نماد استفاده میکردند اما تصویر را به صورت مستقیم به نماد لینک کرده بودند بهطوری که کاربر با کلیک روی آن میتوانست از صحت نماد مطمئن شود.
محمدجواد هادی با وجود اینکه اشکالات فنی که ممکن است در این خصوص بروز کند را رد نمیکند اما میگوید کسب و کارها میتوانند برای رفع این مشکل با بخش فنی نماد تماس بگیرند تا این مشکل برطرف شود.
در این شرایط برخی از کسب و کارها در فضای مجازی اعلام کردهاند که نماد آنها به دلیل مشکل سربازی تعلیق شدهاست این در حالی است که به نظر میرسد تعلیق نماد این کسب و کارها در شرایط فعلی به صورت مستقیم به پیامکی که اخیرا از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ارسال شده است ندارد با این حال هادی در پاسخ به این سوال که آیا نمادی نیز در این دوره به دلیل مشکل سربازی صاحبان آنها تعلیق شده است یا خیر؟ تاکید میکند که در عرض دو روز گذشته که این پیامک برای کسب وکارها ارسال شده است هیچ کسب و کاری تعلیق نشده است بلکه فقط این پیامکها برای اطلاعرسانی و همچنین اخطار به کسب وکارها برای رفع مشکلشان بوده است.
او ادمه میدهد که یکی از موضوعاتی که آنان به صورت دورهای چک میکنند تاییدیه صلاحیت شخصی است، این تاییدیه از نیروی انتظامی گرفته میشود و نیروی انتظامی نیز در مواردی به ما طی نامهای اطلاع داده است که شخص استعلام شده صلاحیت شخصی ندارد هر چند که دلیل عدم صلاحیت شخصی به ما اعلام نمیشود اما وقتی با کسب و کار صحبت میکنیم متوجه میشویم که به دلیل مشمول بودن صاحب کسب و کار است.
طبق قانون نظام وظیفه عمومی شخصی که مشمول خدمات سربازی دستگاههای دولتی حق خدمتدهی به وی را ندارند.
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به زودی اطلاعیهای در این خصوص صادر خواهد کرد.