skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

روح‌الله فاطمی اردکانی مدیرعامل شرکت توسن

گام بلند بخش خصوصی برای توسعه ایران دیجیتال

روح‌الله فاطمی اردکانی
مدیرعامل شرکت توسن

۲۶ آبان ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

با بررسی توسعه فناوری‌های مختلف در سال‌های اخیر در خواهیم یافت که هیچ کدام از فناوری‌های جدید به اندازه و سرعت فناوری اطلاعات و ارتباطات توسعه نیافته‌اند. این فناوری به دلیل قابلیت عمومی استفاده و نقش اهرمی آن با سایر فناوری‌ها تفاوت اساسی دارد، به این معنا که تنها در حوزه فعالیت خود تاثیرگذار نیست، بلکه در کل فعالیت‌های اقتصادی و غیراقتصادی تاثیر بسزایی می‌گذارد و در تسهیل انجام امور و ارتقای آن نقش مهمی بازی می‌کند.

می‌توان گفت که رشد اقتصادی در سطح جهانی و منطقه‌ای به طور واضح از فناوری اطلاعات و ارتباطات تاثیر پذیرفته ‌است، دولت نیز با درک نقش و اهمیت فاوا در اقتصاد، همواره تاکید کرده که در صدد است تا فناوری اطلاعات را به عنوان پیشران توسعه، توانمندساز حوزه‌های دیگر و تسهیل کننده زندگی و کسب‌وکار در جامعه گسترش دهد. به عبارت دیگر واضح است در حوزه فاوا دولت باید نقش حمایت کننده و تسهیل‌گری برعهده گیرد.

وقتی به صنعت فاوا در ایران نگاه می‌کنیم با صنعتی مواجه می‌شویم که بخش عمده‌ای از زندگی روزمره مردم با این فناوری‌ها تسهیل می‌شود. قسمت عمده این خدمات و توسعه آن مرهون تلاش بخش خصوصی بوده و عمدتا در هر حوزه‌ای بخش خصوص پیشتاز و در خط مقدم آن توسعه قرار می‌گیرد. انتخابات نظام صنفی نیز بهانه‌ای است برای پرداختن به اهمیت بخش خصوصی در توسعه اقتصاد دیجیتال و ایجاد آرایشی جدید برای تقویت این بخش.

در هفته پیش‌رو انتخابات سازمان نظام صنفی رایانه برگزار خواهد شد. طبع‌ اجتماعی انسان سرنوشت افراد را بر پایه ائتلا‌فی قرار می‌دهد که حاصل آن زندگی جمعی، همراه با مجموعه‌ای از علا‌ئق و اشتغالا‌ت برای اعضای آن است. ‌همانگونه که افراد، با به‌کار انداختن استعدادهای فردی، سرنوشت خویش را رقم می‌زنند، زندگی اجتماعی و محیط اعضای صنف نیز می‌تواند، با اشتراک مساعی و ابتکار عمل تشکیل‌دهندگان آن، به نحو شایسته سامان یابد.

از نظر من با تعامل مناسب در پروژه‌های ایران دیجیتال و دولت‌الکترونیکی می‌توان چشم انداز دولتی که مسئولیت‌پذیری و تعالی را در ارائه خدمات شهروند محور به بالاترین سطح رسانده است تصویر کرد. این مهم می‌تواند با همراهی اقتصادی دانش بنیان از طریق همکاری بخش دولتی و خصوصی شکل گیرد.

یکی از اهداف مهمی که بخش خصوصی می‌تواند در آن ایفای نقش کند موضوع توسعه دولت الکترونیکی است. مطابق نقشه راه توسعه دولت الکترونیکی مصوب شوری عالی فناوری اطلاعات هدف از توسعه دولت الکترونیکی، دولتی سریع و چابک، مسئولیت پذیر و پاسخگو، فراگیر، کارآمد و اثربخش، منعطف وتطبیق پذیر، قابل اعتماد، در دسترس، باهماهنگی کامل بین اجزای دولت و در راستای ایجاد شفافیت و مقابله با جعل و فساد اداری است.

از همین رو با توجه به نقش بخش خصوصی در کمیسیون دولت الکترونیکی، نگاه صنف می‌تواند نگاهی راهبردی و به عنوان یک فعال‌ساز بخش توسعه دولت الکترونیکی به شمار آید و درنهایت تجربه‌ای که در حوزه اجرای پروژه‌های دولتی و فناوری اطلاعات وجود دارد می‌تواند اهمیت بسزایی در سرعت بخشی در اجرایی شدن سایر پروژه‌ها برعهده گیرد.

از سویی وقتی ما از صادرات نرم‌افزار و تاثیر آن روی رشد و شکوفایی توسعه نرم‌افزار صحبت می‌کنیم باید از تجربه شرکت‌هایی که تا حدودی در این زمینه موفق بوده‌اند نیز بهره‌مند شویم. از همین رو بر اساس تجربه‌ای که در زمینه صادرات نرم افزار در حوزه خدمات مالی و بانکی کسب کرده‌ایم و همچنین تعامل مناسب با شرکت‌های بین المللی این تجربیات می‌تواند به عنوان اهرمی برای ارتقای جایگاه صنعت نرم افزار در زمینه صادرات به شمار آید.

معتقدم یکی از رویکردهای موثر در این زمینه می‌تواند به بررسی و شناسایی نهادهایی اختصاص یابد که در زمینه صادرات و تمرکز بر یکپارچگی و رفع موانع خدمات رسانی به کسب‌وکارهای حوزه فاوا فعالیت می‌کنند.

http://pvst.ir/8z1

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو