skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

کیوان جامه بزرگ - یادداشت در مورد انحصار

کیوان جامه‌بزرگ معاون توسعه راهبردی و امور شرکت‌های فناپ

رویکرد فراگیر به نصر آینده

کیوان جامه بزرگ - یادداشت در مورد انحصار
کیوان جامه‌بزرگ
معاون توسعه راهبردی و امور شرکت‌های فناپ

۲۶ آبان ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

با نزدیک شدن به روز انتخابات سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران رویکرد گروه‌های مختلف برای شرکت در انتخابات بسیار اهمیت می‌یابد. در یادداشت قبلی با عنوان لزوم همگرایی فراگیر برای نصر با توجه به‌ کاندیداتوری اعضا در انتخابات بر اساس شخصیت حقوقی ایشان، از معیارهای انتخاب کاندیداها صرف‌نظر از تخصص و ویژگی‌های حقیقی آنها و توجه به جایگاه حقوقی آنها گفتم. در کنار تحلیل ترکیب حقوقی مطلوب هیات مدیره نصر، دیدگاه‌ها، رویکردها و راهبردهای لیست‌های انتخاباتی نیز قابل توجه است.
در نگاه من رویکرد گروه‌ها باید در سه حوزه واکاوی شود:

اول رویکرد آنها در قبال خود نصر و راهبری آن!
دوم تعیین محدوده شمول صنف و نحوه تعامل با ایشان
سوم تعامل با نهادهای ثالث و بازیگران کلیدی اکوسیستم (غیر از اعضا)

نصر در دوره فعلی با گسترش کمیسیون­‌ها و جذب خبرگان صنعت برای هدایت آنها، گام بلندی برای فراگیری و مشارکت بیشتر برداشت. کمیسیون­‌ها هم کمابیش در پیگیری مطالبات صنفی توانستند اثربخش عمل کنند. همچنین دبیرخانه کوشید تا با تجمیع توان برنامه‌ریزی اعضا، سطح مشارکت خود را در قالب تدوین طرح بیستون برای تحول دیجیتال کشور افزایش دهد. برای حضور نمایندگانش در اتاق بازرگانی تهران هم برنامه‌ریزی موفقی داشت ولی باور من بر این است که راه نرفته در سازمان نصر بسیار بیشتر از مسیر طی شده است. نصر باید بزرگ‌تر، قدرت‌مندتر و کاراتر شود. بدنه کارشناسی و مدیریتی آن توانمندتر شود و خود را مهیای پذیرش مسئولیت‌های بزرگتر کند. یک شاخص البته ناکامل برای سنجش توان نصر، گردش مالی ضعیف آن است که تقریبا از اغلب شرکت‌های عضو کمتر بوده و عملا ظرفیت مالی بسیاری از طرح‌ها و پروژه‌ها در سازمان وجود ندارد. در وهله نخست نیز تعاملات داخلی اعضا می‌بایست تقویت شود. شبکه اجتماعی فعالان نصر باید همه ظرفیت‌های مادی و معنوی خود را مصروف توانمندسازی و ارتقا شایستگی‌های یکدیگر کنند.

از سوی دیگر، درخصوص محدوده‌ شمول نصر و دیوارهای خانه‌ی فاوا، گویا در بین قدما یا حتی برخی متاخرین، با طیفی دیگر از فعالان، اختلاف‌نظر جدی است. عده‌ای نصر را محدود به شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ سخت‌افزار، نرم‌افزار و فناوری (هسته‌ی اقتصاد دیجیتال) می‌دانند و عده‌ای دیگر هر کسب‌وکار دیجیتالی (لایه‌ نزدیک به هسته) و برخی مثل من حتی کسب‌وکارهایی که با دیجیتالی شدن توانمند یا دگردیس می‌شوند (لایه‌ دور از هسته) را عضوی بالقوه برای نصر می‌دانند. با رویکرد نخست، بسیاری، از جمله پلتفرم‌های دیجیتال از جمله دیوار، کافه بازار، اسنپ و دیجیکالا از دایره نصر خارج می‌مانند.

به گمان من حضور حداکثری کسب‌وکارهای دیجیتال و فراتر از آن کسب‌وکارهای دیجیتالی شده و به تعبیری تحقق نصر فراگیر، می‌تواند هم قلم‌رو نصر را گسترده کند و هم باعث نفوذ و انتشار هرچه بیشتر تحول دیجیتال در صنایع مختلف و در نتیجه گسترش بازار کسب‌وکارهای هسته‌ اقتصاد دیجیتال شوند. چه اینکه ماهیت برهم‌زننده‌ی فناوری نیز دیگر تعاریف کلاسیک و دسته‌بندی‌های متقدم را برنمی‌تابد.

در نهایت، مهمترین انتظار از نصر، افزایش سطح و کیفیت تعامل با نهادهای موثر بر فاوای کشور است. به نظر من در صورت ارتقا سطح پتانسیل دو لایه­ قبل (ساختار داخلی نصر و دامنه‌ی شمول اعضا)، زمینه و استعداد گسترش سطح مشارکت صنفی در نهادهای حاکمیتی و بازیگران غیرصنفی موثر بر سرنوشت کسب‌وکارهایش فراهم می‌شود.

نصر باید به اتکا توان فعال شده در ساختار و عقبه خود، سطح تعاملش را با بالاترین نهادهای اثرگذار بر صنعت، متقابل و فعال تعریف کند و تا بازیگران دورتری که می‌توانند در عرصه‌ تحول دیجیتال اثرگذار باشند امتداد دهد.

در دوره‌ پیش‌رو، مشارکت فعالانه در تدوین برنامه‌ پنج‌ساله هفتم توسعه‌ اقتصادی، مطالبه‌گری در فرایند تشکیل کابینه‌ دولت جدید و برنامه‌ وزارت‌خانه‌های مرتبط و تعامل فعال با شورای‌عالی فضای مجازی و گسترش همکاری‌های فناورانه با نهادهای صنفی بین‌المللی برای کاهش فشار تحریم‌ها باید تراز حداقلی تعاملات بیرونی نصر باشد.

از این رهگذر، اگر کاندیداهای محترم بتوانند درخصوص رهیافت آینده‌ مطلوب، مباحثه و چالش کنند یک فضای گفتمانی و سازنده، نه فقط محدود به ایام انتخابات بلکه پس از آن، فارغ از نتیجه و ترکیب هیات مدیره خلق می‌شود که خود می‌تواند منشا تحول واقعی در نصر باشد.

اینکه نصر فراگیر در برنامه‌هایش از اقدام عاجل برای افزایش تاب‌آوری شرکت­‌های کوچک و متوسط در دوران سخت کنونی آغاز می‌کند و در نهایت به ارتقا صلاحیت‌های بین‌المللی و توسعه‌ی بازار فراملی طی این سه سال می‌پردازد حکایت از مسیری امیدبخش، رشدیابنده و قابل افتخار برای خانه‌ کسب‌و‌کارهای دیجیتال کشور دارد که می‌تواند با مشارکت و همراهی حداکثری آحاد صنف میسر شود.

http://pvst.ir/8yz

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو