انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۲ آبان ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ آبان ۱۳۹۹
دولت چین روز سهشنبه برای اولین بار قوانینی را معرفی کرد که قرار است فعالیتهای انحصار گرایانه در صنعت اینترنت را ریشهیابی کند. پکن قصد دارد بر سلطنت شرکتهایی همچون گروه علیبابا و تنسنت پایان دهد.
به گزارش پیوست، سازمان مبارزه با انحصار چین، منتظر بازخورد عمومی نسبت قوانینی است که یک چارچوب مشخص برای مبارزه با رفتارهای ضد رقابتی از جمله اشتراکگذاری دادههای حساس مشتریان، اتحاد برای کنار زدن رقبای کوچک و کمکهای دولتی یک جانبه مشخص خواهد کرد. چین همچنین شرکتهایی که به عنوان سازمانی با منافع متغییر وضعیتی که از طریق آن تقریبا تمامی شرکتهای اینترنتی چین سرمایه خارجی جذب کرده و در خارج از کشور در عرضه سهام فعالیت میکنند را نیز ملزم به دریافت مجوز خواهد کرد.
علیبابا و تنسنت هر دو در حدود ۴ درصد در بازار سهام هنگکنگ سقوط کردهاند و میتوئان (Meituan) غول خرده فروشی چین نیز بیشتر از ۱۲ درصد سقوط را تجربه کرده است که بزرگترین سقوط سهام این شرکت در طول یک روز پس از نوامبر سال ۲۰۱۸ محسوب میشود.
ما-چن، همکار ادارات حقوقی هان-کان، که در زمینه قوانین ضد انحصار تخصص دارد، میگوید «زمان تغییر مسیر است. قانونگذاران چینی به دنبال به دست گرفتن کنترل اوضاع هستند زیرا این پلتفورمها بیش از حد قدرت یافته و برتمامی زوایای زندگی ما تاثیر گذارند.»
این قوانین همچنین هدف قرار دادن یک دسته خاص از مشتریان براساس رفتار آنلاین را نیز محدود میکند. حرکتی که بازیگران بزرگ اینترنتی در خارج و داخل چین انجام میدهند. براساس این قوانین که از سوی اداره دولتی مقررات بازار معرفی شد، ناقضان این قوانین از داراییها، اموال ذهنی یا تکنولوژیهای خود محروم شده و باید زیرساخت خود را نمایان ساخته و الگوریتمهای خود را با قوانین مطابقت دهند.
این قوانین پیشنهادی به دنبال افزایش بی اعتمادی جهان به شرکتهای تکنولوژی انجام گرفته است و همانطور که شاهد هستیم در سراسر جهان قانونگذاران نفوذ غولهای اینترنتی از جمله فیسبوک و گوگل را مورد انتقاد قرار دادهاند. مشتریان در سالهای اخیر در چین چندین مرتبه برعلیه نقض حریم خصوصی از طریق تشخیص چهره و یا تحلیل دادههای بزرگ اعتراض کردهاند.
پکن به دنبال آن است که نفوذ غولهای تکنولوژی در اقتصاد را محدود کند. دولت سال گذشته قراردادهای بین بازوی شرکت تنسنت در حوزه موسیقی با خالقان اثر را مورد بررسی قرار داد و به تازگی قوانین مربوط به نهادهای اعطای وام اینترنتی از جمله گروه فناوری ایانتی را نیز تغییر داده است که باعث شد عرضه عمومی بزرگ این شرکت فعلا معلق شود.
شرکت علیبابا و تنسنت در حال حاضر حوزه تجارت الکترونیکی و بازی را قبضه کردهاند و بازیگران اصلی تجارتهایی همچون ارسال غذا و تاکسی اینترنتی را نیز پشتیبانی مالی میکنند. این دو شرکت میلیاردها دلار روی شرکتهای نوپای موبایلی و اینترنتی سرمایهگذاری کردهاند و بخش عظیمی از کاربران موبایلی و اینترنتی را به خود اختصاص دادهاند. شرکتهایی همچون بایتدنس (مالک تیکتاک) و نتایز که رقیب تنسنت محسوب میشود، تنها شرکتهایی هستند که مستقیما تحت نفوذ این دو شرکت قرار ندارند. در دیگر حوزهها یعنی جستجوی آنلاین نیز شرکت بیدو (Baidu) بازار را در اختیار و انحصار خود دارد.
مقررات جدید براساس قوانین ضد انحصار چین معرفی شدهاند که برای اولین بار در ماه ژانویه به شکل خاص شرکتهای اینترنتی را نیز تحت پوشش قرار داد. دولت تا ۳۰ نوامبر بازخورد عمومی این قوانین را دریافت خواهد کرد.
ما-چن میگوید قوانین مربوط به الزام کسب موجوز برای VIEها (شرکتهای منافع متغییر) برای این صنعت بسیار حائز اهمیت است. با اینکه این مدل عملیاتی هیچگاه از سوی پکن به طور کامل تایید نشده است اما شرکتهایی همچون علیبابا از این مدل برای فروش سهام خود در خارج از چین استفاده میکنند. براساس این ساختار شرکتهای چینی منافع خود را به یک نهاد خارجی منتقل کرده و سهامهایی وجود دارد که سرمایهگذاران خارجی میتوانند آن را خریداری کنند. اولین شرکتی که از این روش برای عرضه سهام در خارج از چین استفاده کرد شرکت سینا و سرمایهگذاران بانکی آن بودند که در یک عرضه عمومی در سال ۲۰۰۰ دست به این کار زدند. چارچوب VIE پشتوانه قانونی محکمی ندارد و سرمایهگذاران خارجی نگران از دست رفتن سرمایههای خود هستند.
ما میگوید «نه تنها تاثیر جدی برروی علیبابا خواهد داشت بلکه تمامی شرکتهایی که از یک مدل تجاری پلتفورمی و ساختار VIE استفاده میکنند نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.»
منبع: hindustantimes