استفاده از کلمه پرستار «آسانیسم» استارتآپ حوزه سلامت را پلمب کرد
دفتر پلتفرم آسانیسم، استارتآپ حوزه مراقبت از سالمندان با شکایت وزارت بهداشت در روز چهارشنبه…
۲۱ مهر ۱۴۰۳
۱۹ آبان ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۸ دقیقه
رقابت انتخاباتی ۲۰۲۰ آمریکا در شرایطی به پایان خود رسیده است که بیشک این انتخاب برای شرکتهای بزرگ تکنولوژی پیامدهایی به دنبال خواهد داشت، هر چند بسیاری از شرکتهای بزرگ تکنولوژی پیروزی بایدن را به وی تبریک گفتهاند اما هنوز مشخص نیست که بایدن درآینده چه موضعی در قبال آنان خواهد گرفت.
به گزارش پیوست، با پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا، جف بزوس مالک آمازون و بیلگیتس بنیانگذاری مایکروسافت از بزرگترین شرکتهای تکنولوژی آمریکا از طریق شبکههای اجتماعی این پیروزی را به بایدن تبریک گفتهاند. بایدن نیز در نطق پیروزی خود اعلام کرد «زمان آن رسیده که با رقبای خود همانند دشمن برخورد نکنیم. آنها رقبای ما نیستند، آنها آمریکایی هستند».
با وجود جنجالها که طی کارزار انتخاباتی بر سر موضعگیری شبکههای اجتماعی به پا شده است بیشک جو بایدن و تیم او باید در روزهای پیشرو موضع واضحتری در قبال شبکههای اجتماعی و حریم خصوصی افراد در این شبکهها از خود بروز دهند.
دموکراتها عقیده دارند که شبکههای اجتماعی باید در برابر نفرتپراکنی و اطلاعات نادرست اقدام کنند و جمهوری خواهان به رهبری ترامپ عقیده دارند که شبکههای اجتماعی به ویژه توییتر سخنان این حزب و این تفکر را سانسور میکنند. اما هردو جناح بر سر یک موضوع با یکدیگر همعقیده هستند و آن بزرگ شدن بیش از حد تعدادی از شرکتهای اجتماعی و نفوذ بسیار زیاد آنان در تمامی زمینهها.
در سال گذشته مدیران عامل شرکتهای بزرگ تکنولوژی از جمله فیسبوک، گوگل، توییتر و اپل چندین بار در جلسات مربوط به ضد انحصار و به تازگی نیز در زمینه فعالیتهای اقتدار گرایانه در کنگره شهادت داده و به سوالات نمایندگان پاسخ دادهاند.
هر چند کاملا هریس معاون جو بایدن رابطه نزدیکی با شرکتهای سیلیکونولی دارد و این صنعت به شکل یک دوست به او نگاه میکنند اما تا به امروز بایدن جبهه مشخصی را درمقابل این غولهای تکنولوژی بیان نکرده است.
بزرگترین مشکلی که شرکتهای بزرگ تکنولوژی با آن مواجه خواهند بود اصلاح قوانین ضدانحصار و در نتیجه تحت تاثیر قرار گرفتن بزرگترین شرکتهای تکنولوژی خواهد بود.
گزارش ۴۴۹ صفحه کنگره مبنی بر سو استفاده اپل، گوگل، آمازون و فیسبوک از قدرت خود در بازار احتمالا در دوران ریاست جمهوری بایدن و کنگره دموکرات برای آنها مشکل ساز خواهد شد. کمیته قضایی سنا نیز راهکاری را برای کنگره تنظیم کرده تا از انحصار چهار شرکت بزرگ تکنولوژی در بازار جلوگیری کنند.
همچنین وزارت دادگستری آمریکا نیز ماه گذشته شکایتی را علیه گوگل مطرح و این غول تکنولوژی را به انحصار در حوزه جستوجو و تبلیغات متهم کرده است. این شکایت در حالی مطرح شده است که به تازگی بررسیهای یک ساله در حوزه فعالیتهای ضد رقابتی در این شرکت و اولین پرونده بزرگ ضد انحصار در جهان تکنولوژی در طول چند دهه گذشته به پایان رسیده است.
هنوز مشخص نیست که دولت بایدن تا چه اندازه روی قوانین ضد انحصار و اصلاحات آن پا فشار خواهد کرد این در حالی است که سناتور الیزابت وارن از ایالت ماساچوست و رقیب بایدن در انتخابات درون حزبی دموکراتها وعده داده بود تا شرکتهای بزرگ تکنولوژی را تجزیه کند اما بایدن میگوید برای تجزیه این شرکتها خیلی زود است و در عوض باید با قانونگذاری بیشتر قدرت آنها را محدود کرد.
دولت آمریکا در سالهای اخیر رویکرد خود را نسبت به شرکتهای سیلیکونولی تغییر داده و برخلاف چند سال پیش که گوگل و فیسبوک یادآور داستانهای موفقیت بودند حالا فشار روی این شرکتها افزایش یافته است و انحصار آنها در بازار چهره تاریکی از آنها به تصویر کشیده است.
جمهوری خواهان و دموکراتها کمتر روی موضوعی به توافق میرسند اما اصلاح بند ۲۳۰ یکی از این موارد است. این قانون گوگل، فیسبوک، توییتر و دیگر غولهای تکنولوژی را دربرابر پاسخگویی در قبال محتوایی که کاربران در پلتفرمهای آنها قرار میدهند محافظت میکند. بایدن یکی از منتقدان بند ۲۳۰ است که بخشی از قانون شایستگی ارتباطات در سال ۱۹۹۶ به شمار میآید.
دموکراتها نیز همانند بایدن معتقدند با اینکه از فیسبوک یا دیگر پلتفرمها برای انتشار نفرت پراکنی، شایعات و مداخله در انتخابات استفاده میشود اما این شرکتها به دلیل محافظت از سوی قانون پاسخگو نیستند. بایدن در مصاحبه با نیویورک تایمز گفت که بند ۲۳۰ باید «فورا برای فیسبوک و دیگر پلتفرمها لغو شود».
از سوی دیگر جمهوری خواهان نیز غولهای شبکه اجتماعی را به سانسور دیدگاههای محافظه کاران در فضای آنلاین متهم میکنند. خشم جمهوریخواهان زمانی به اوج خود رسید که توییتر حساب کاربری روزنامه نیویورک پست را به دلیل انتشار داستانی در ارتباط با پسر جو بایدن مسدود و از انتشار یا بازنشر این داستان جلوگیری کرد. فیسبوک نیز انتشار این مقاله را محدود کرد.
در همین راستا کمیسیون ارتباطات فدرال که توسط جمهوری خواهان رهبری میشود به دنبال اضافه کردن مقررات تازهای به بند ۲۳۰ است که درصورت سانسور محتوا از سوی این شرکتها، آنها را پاسخگو میداند و در نهایت محاکمه خواهد کرد. دولت بایدن اما احتمالا تلاشهای این کمیسیون برای نظارت بر شرکتهای رسانه اجتماعی را متوقف و برای پاسخ به کنگره روی خواهد آورد.
برخلاف دیگر دموکراتها، جو بایدن چندان درمورد اینترنت آزاد صحبت نکرده است. در مقابل برنی سندرز و الیزابت وارن دیگر نامزدهای حزب دموکرات از همان ابتدا بر پشتیبانی از این اصول تاکید میکردند. با این وجود احتمالا در دوران ریاست جمهوری بایدن اینترنت آزاد به شکلی مبهم دنبال خواهد شد.
سخنگوی کمپین بایدن میگوید که رئیس جمهوری منتخب پشتیبان اینترنت آزاد است. اما سابقه بایدن چیز دیگری را نشان میدهد، جو بایدن در زمان سناتوری خود از قوانین اینترنت آزاد از جمله قانون حفظ آزادی اینترنت سال ۲۰۰۷ پشتیبانی نکرده است. این در حالی است که هیلاری کلینتون و اوباما از جمله کسانی هستند که در آن زمان از این قوانین پشتیبانی کردند.
بایدن همچنین با شرکت ارتباطات کامکست ارتباط نزدیکی دارد، این شرکت جزو لابیگرانی است که علیه قوانین اینترنت آزاد تلاش کرده است. دیوید کوهن نماینده ارشد این شرکت پس از اعلام نامزدی بایدن اولین مراسم جذب سرمایه را برای او برگزار کرد.
اما این موضوع را نمیتوان به تنهایی دلیل مخالفت کامل بایدن با اینترنت آزاد و قوانین پشتیبان آن دانست. خوب است اشاره کنیم که شرکت کامکست برای اوباما نیز مراسم جذب سرمایه برگزار کرده بود.
بایدن در دوران کارزار و تبلیغات انتخاباتی همواره روی بازسازی قشر متوسط در آمریکا تاکید میکرد و عقیده داشت که این امر «وظیفه اخلاقی زمان ما است». او توانمندسازی مناطق روستایی را یکی از اقدامات مهم در راستای رسیدن به این هدف قلمداد کرده است. بخش بزرگی از استراتژی توسعه اقتصادی بایدن برای مناطق روستایی شامل سرمایهگذاری ۲۰ میلیارد دلاری روی توسعه اینترنت ثابت در جوامعی است که اجازه دسترسی به اینترنت را ندارند. او همچنین به دنبال همکاری با شرکتهای ارائه دهنده تجهیزات شهری است تا اتصال به فیبر نوری را برای مناطق روستایی آمریکا امکان پذیر سازد.
بایدن میگوید: «پهنباند پرسرعت در اقتصاد قرن ۲۱ یکی از الزامات است. در دورانی که بسیاری از مشاغل و تجارتها دیگر محدودیت مکانی ندارند، دسترسی به اینترنت پرسرعت باید به یکی از کاتالیزورهای مهم اقتصادی برای اقتصاد روستایی در آمریکا تبدیل شود و نه نقطه ضعف آن.»
لیندار مور نماینده و مدیر عامل گروه لابی تکنت میگوید که پاندمی کووید ۱۹ تبعیض دیجیتال را بیش از پیش نمایان کرده است.
او در مصاحبهای گفت: «تجارتها بدون دسترسی به پهنباند و اینترنت ثابت نمیتوانند به گونهای که باید رشد کنند. عذاب آور است که شاهدیم دانش آموزان باید برای دسترسی به وایفای به شرکتها و مدارس خود مراجعه کنند. آمریکا نباید اینچنین باشد.»
به گفته کارزار انتخاباتی بایدن این بودجه ۲۰ میلیارد دلاری قرار است فاصله موجود بین زیرساخت پهنباند در مناطق شهری و روستایی را کمتر کند.
تبعیض دیجیتال موضوعی است که جمهوری خواهان نیز بر آن اذعان دارند. در حال حاضر نیز کاخ سفید در همکاری با FCC در حال فعالیت روی یک برنامه فرصتهای دیجیتال روستایی است که ۲۰.۴ میلیارد دلار یارانه دولتی را به تامین زیرساخت پهنباند در مناطق محروم اختصاص میدهد. ترامپ در برنامه ۲ تریلیون دلاری زیرساخت خود نیز دسترسی به اینترنت پرسرعت را در دستور کار خود قرار داده بود.
دموکراتها از همان ابتدا منتقد جنگ تعرفهای ترامپ با چین بودند. این جدال واردات بسیاری از محصولات تکنولوژی را به آمریکا تحت تاثیر قرار داد. تعرفهها در واقع مالیاتهایی هستند که وارد کنندگان در ازای کالاهای وارداتی از کشورهای خارجی پرداخت میکنند و ترامپ از این تعرفهها برای فشار آوردن بر دولت چین استفاده میکرد.
جو بایدن در دوران تبلیغات انتخاباتی خود توضیح دقیقی از برنامه خود برای چین ارائه نکرد اما بایدن به روشنی اذعان داشته است که به عقیده او مذاکرات فعلی ترامپ به آمریکا آسیب رسانده است. او میگوید که آمریکا به قوانین و فرایندهای تازهای برای روابط تجاری با کشورهای خارجی نیاز دارد.
بایدن در کارزار انتخاباتی خود صحبت چندانی درمورد حریم خصوصی نکرده است اما او در دوران سناتوری خود به عنوان رئیس کمیته قضایی سنا از چندین بخش از قوانینی پشتیبانی کرده که نظارت بر ارتباطات را برای افبیای و نیروهای امنیتی ساده تر میکند. از جمله این قوانین عبارتند از قانون کمک ارتباطات برای نیروهای امنیتی که به نیروهای امنیتی اجازه میدهد ارتباطات در اینترنت از جمله تماسهای صدا از طریق آیپی و دیگر ترافیکهای اینترنتی تحت نظر گرفته شود.
منبع: cnet