بایدن کارخانههای نیمهرسانا را از بازبینیهای محیطزیستی مستثنی کرد
جو بایدن، رئيس جمهور آمریکا، روز جمعه قانونی را به امضا رساند که براساس آن…
۱۲ مهر ۱۴۰۳
۵ آبان ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
علی بابا به عنوان یکی از اصلیترین پلتفرمهای آنلاین حوزه گردشگری اعلام میکند با وجود اینکه در ۹ ماه گذشته شیوع کرونا به فعالان حوزه گردشگری از جمله این پلتفرم آسیبهای جدی وارد کرده؛ اما آنها توانستهاند با برنامههای انقباضی و کنترل هزینهها ضررهای ناشی از شیوع کرونا را مدیریت کنند. براساس اظهارت مسعود طباطبایی، مدیرعامل علی بابا در حالحاضر فروش آنها در حوزه سفرهای داخلی به شرایط پیش از کرونا بازگشته و آنها با کنترل بودجه روند توسعه این پلتفرم را ادامه میدهند. همچنین آنطور که او اعلام میکند به زودی از نسل سوم علی بابا برای توسعه بخش گردشگری رونمایی خواهد شد.
گزارشها و آمارهای مختلفی که از سوی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری منتشر شده نشان میدهد که صنعت گرشگری از زمان شیوع کرونا تا کنون به دلیل بسته شدن مرزها و کاهش سفرهای مردم بیشترین ضربه را دیده است.
حالا مدیرعامل علیبابا به پیوست اعلام میکند که این شرکت با پشت سر گذشتن روزهای سخت و مدیریت شرایط توانسته به توسعه کسبوکاراش در بازار گردشگری ادامه دهد. مسعود طباطبایی با اشاره به گزارش اخیر علیبابا در مورد رفتار سفر کاربران در تابستان سال ۱۳۹۹ به پیوست گفت: «همانطور که این گزارش هم نشان میدهد شاهد بازگشت مسافران به حوزه گردشگری هستیم. به طور کلی وضعیت فروش ما در مهرماه سال جاری تقریبا با وضعیت فروشمان در مهرماه سال گذشته برابر شده است و این نشان میدهد که بخش زیادی از مردم به انجام سفرهای داخلی بازگشتهاند.»
او با اعلام اینکه هنوز انجام سفرهای خارجی و فروش در این زمینه به روال سابق خود باز نگشته است ادامه داد: «انجام سفرهای خارجی با توجه به محدودیتهایی که در دنیا وجود دارد خیلی کمتر صورت میگیرد هرچند که با باز شدن مرز ترکیه و رعایت پروتکلهای بهداشتی بخشی از سفرها در این قسمت هم بازگشته با این حال به دلیل بالا بودن قیمتها همچنان مردم سعی میکنند که سفرخارجی نداشته باشند.»
او در پاسخ به این سوال که آیا کاهش سفرهای خارجی به دلیل قیمت بالای تهیه بلیت آن است یا کرونا گفت: «قیمت قطعا با توجه به تورمی که در جامعه شاهد آن هستیم بالا رفته است؛ اما عمده دلیل کاهش سفرهای خارجی برای این است که کشورهای اروپایی دیگر ویزای تفریحی صادر نمیکنند و به همین دلیل بخش عمدهای از سفرهای مردم که به کمک این ویزا انجام میشد صورت نمیگیرد. در حالحاضر کشورهای همسایه محدودیتهای شدیدی به خاطر کرونا اعمال کردهاند و ترکیه هم با اینکه سفرها را از سر گرفته با محدودیتهای جدی مسافران ایرانی را میپذیرد.»
از زمان شیوع کرونا در کشور دولت با در نظر گرفتن تسهیلات مختلف برای کسبوکارهای مختلف تا حدودی تلاش کردن ضررهای وارد شده به صنایع مختلف را جبران کند. با این حال بسیاری از کسبوکارها تا مرز فروپاشی پیش رفتند و برخی دیگر سعی کردند با در نظر گرفتن برنامههایی از جمله تعدیل نیرو و … هزینههای خود را کنترل و همچنان در بازار باقی بمانند.
مسعود طباطبایی در پاسخ به پیوست که علیبابا در چند ماه گذشته و با توجه به اینکه از جمله کسبوکارهای بوده که آسیب جدی از شیوع کرونا دیده، چه برنامههایی برای ماندن در بازار در پیش گرفته توضیح داد: «واقعیت این است که از اسفند ماه گذشته که مشخص شد کرونا وارد کشور شده و آسیبهای جدی به کسبوکارها وارد میکند، ما شروع به اجرای برنامههای انقباضی برای مدیریت هزینهها و کنترل بودجه کردیم. از جمله اینکه در ۶ ماه ابتدایی سال هزینه مارکتینگ را کاهش دادیم و سعی کردیم هزینه را در بخشهایی که واقعا نیاز است صرف کنید.» او ادامه داد: «هرچند بیشتر از اینها هم میتوانستیم هزینهها را کاهش دهیم اما از آنجا که قصد ما توسعه علی بابا بود از این فرصت استفاده کردیم تا علی بابا را برای سال آینده آماده کنیم و میتوانم بگویم که این برنامهها هم نتیجه داد.» طباطبایی میگوید که آنها با همین برنامهریزی توانستهاند در این مدت زمان سهم خود را در بازار گردشگری افزایش دهند و با رشد قابل توجهای هم روبهرو شوند.
مدیرعامل علیبابا در شرایطی از افزایش سهم و رشد در بازار گردشگری صحبت میکند که در چند ماه گذشته به دلیل شیوع کرونا بسیاری از کسبوکارهای فعال در این حوزه ورشکست شدهاند. حال این سوال پیش میآید که آیا کوچک شدن این بازار میتواند به معنی رشد سهم علی بابا از این بازار باشد؟
طباطبایی در این مورد اعلام میکند: «قطعا یکی از دلایل کوچک شدن بازار و به این خاطر است که متاسفانه بازیگران سنتی بزرگ این بازار حذف شدهاند؛ اما قاعدتا مردم سعی کردهاند سرویسهایی را برای خرید در بازار گردشگری انتخاب کنند که هوشمندانه کار کردهاند و خدمات باکیفیتی را هم در اختیارشان گذاشتهاند.»
اواخر اسفند ماه سال گذشته نیروهای انسانی کسبوکارهایی که به واسطه شیوع کرونا با کاهش شدید فروش روبهرو شده بودند، هم کارشان را از دست دادند. در این دوران شاید بزرگترین تعدیل نیروهایی که سر و صدای زیادی هم در اکوسیستم استارتآپی به پا کرد مربوط به اسنپتریپ و علی بابا بود. علی بابا در این دوران آنطور که خودشان در اطلاعیهای اعلام کردند، قرارداد ۱۸۲ نفر از نیروهای خود را تمدید نکرد یعنی این استارتآپ حوزه گردشگری ۲۴ درصد از نیروهای خود را در ماه اول شیوع کرونا تعدیل کرد.
حالا مسعود طباطبایی، مدیرعامل علیبابا در پاسخ به این سوال پیوست که آیا این تعدیل نیرو به باقی ماندن علی بابا در بازار کمک کرده است گفت: «تعدیل نیرو برای باقی ماندن یا زنده ماندن در بازار اتفاق نیفتاد. اگر میخواستیم برای زنده ماندن در بازار دست به تعدیل نیرو بزنیم باید به جای ۱۸۲ نیرو، چندصد نفر را تعدیل میکردیم. تعدیل اتفاق افتاده تنها بخشی از یک فرایند بود.» او با اعلام اینکه علیبابا در این دوران سعی کرده است با مدیریت هزینهها در تمام بخشها به توسعه کسبوکارش کمک کند توضیح داد: «یک بخش از مدیریت ما مربوط به مدیریت هزینهها میشد. بخشهای مختلف از مارکتینگ گرفته تا پشتیبانی و نیروی انسانی از جمله بخشهایی هستند که هزینههای اصلی شرکت ما را تشکیل میدهند، در نهایت ما با مطالعه دقیق و با بهبود روشها سعی کردیم هزینهها در این بخشها را کاهش دهیم.»
طباطبایی تاکید میکند که با برنامهریزی مشخصی که آنها طی چند ماه گذشته پیگیری کردهاند، شرایط برای توسعه زیرمجموعههای علی بابا از جمله پلتفرم جاباما و تور این شرکت پیگیری شده است. طباطبایی با اعلام اینکه آنها توسعه زیرساختی و فنی علی بابا را نیز در این دوران به صورت جدی دنبال کردهاند گفت: «به زودی نسل سوم علی بابا رونمایی خواهد شد که تحول جدی در ارائه خدمات ما در حوزه گردشگری خواهد بود.» او ارائه جزییات بیشتر در این زمینه را به زمان رونمایی طرح جدید علی بابا موکول میکند اما باور دارد که نسل سوم علیبابا میتواند در شرایطی که صنعت گردشگری دچار آسیب جدی شده به توسعه این بخش کمک کند.