skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل استارت‌آپ باسلام:

حرکت استارت‌آپ «باسلام» به سمت هوشمندسازی ارائه خدمات است

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۲۱ مهر ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

  استارت‌آپ «باسلام»، بازار آنلاین خرید و فروش محصولات خانگی و محلی، تصمیم دارد بیش از گذشته روی هوشمندسازی پلتفرم خود و ایجاد یک تجربه کاربری منحصربه‌ فرد برای جامعه کاربرانش تمرکز کند. مدیران این استارت‌آپ فعال در حوزه بازار آنلاین خرید و فروش محصولات خانگی و محلی امروز (۲۱ مهر) در یک نشست خبری گفتند که در ۴ سال فعالیت خود میزبان ۴۸ هزار غرفه بوده‌اند که این غرفه‌ها ۴۲۰ هزار محصول عرضه کرده‌اند. محمدرضا آقایا، مدیرعامل این استارت آپ در نشست خبری خود اعلام کرد که از سال گذشته تاکنون با ایجاد امکانات گوناگون «باسلام» را به بازار اجتماعی (social marketplace)  تبدیل کردند تا مشتری و غرفه‌دار به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. آنطور که  آقایا اظهار می‌کند از حالا به بعد تیم « باسلام» روی هوشمندکردن این پلتفرم متمرکز شده تا مشتری تجربه کاربری خوبی داشته باشد و غرفه‌دار به شیوه بهتر به مشتری معرفی شود.

به گزارش پیوست، محمدرضا آقایا، موسس و مدیرعامل «باسلام» در ابتدای نشست به روند شکل‌گیری این استارت‌آپ اشاره کرد و گفت:  «از آبان ۹۵ فعالیت خود را به عنوان یک پلتفرم آغاز کردیم. البته پیش از آن تجربه شکست داشتیم و اعضای تیم از هم جدا شدند. شرکتی که ثبت کرده بودیم به سمت انحلال رفته بود. چند نفری که در ابتدا شرکت را راه‌اندازی کرده بودیم، به فکر این افتادیم که ساختار باسلام را ساماندهی کنیم.»

او ادامه داد: « باسلام پیشتر یک فروشگاه آنلاین ساده بود و در آن صنایع دستی و کتاب می‌فروختیم. کم‌کم دریافتیم که در بازار جای محصولات بومی خالی است و با اینکه این نوع محصولات ناشناخته هستند؛ اما مشتریان خود را دارند.»

آقایا همچنین بیان کرد: «تا پایان سال ۹۵، ۴۷ غرفه در باسلام مستقر شده بود. در سال ۹۶، تیم خود را تکمیل کردیم. اواخر سال ۹۶ به ۴۰۰ غرفه رسیدیم و مارکت پلیس ما تکمیل و امکان خرید و فروش در این پلتفرم ایجاد شد. غرفه‌داران به صورت مستقل محتوا را تولید و قیمت‌ها را خودشان تعیین می‌کردند.»

به گفته آقایا همین روند را ادامه دادند و روی سمت غرفه‌دارها متمرکز بودند تا اینکه متوجه خلایی در این بازار شدند و آن ارتباط مشتری و غرفه‌دار بود. او همچنین تاکید کرد: «مشتری‌ها دوست دارند با غرفه‌دار صحبت و ارتباط برقرار کنند. پس تلاش کردیم چت بین مشتری و غرفه‌دار را ایجاد کنیم. ما امکان چت را سال ۹۸ راه‌اندازی کردیم. در کل سال گذشته تمرکز خود را روی این موضوع گذاشتیم تا امکانات ارتباطاتی را در باسلام توسعه دهیم. امکان فالوکردن را ایجاد کردیم. البته فشار بسیاری روی سرورها بود.»

براساس گفته‌های آقایا «باسلام» در این سال‌ها به بازار اجتماعی (social marketplace) تبدیل شده است. در این مورد موسس «باسلام» گفت: «به تازگی هم ویدیو را راه‌اندازی کردیم. غرفه‌داران از محصولات خود ویدیو تهیه و در باسلام منتشر می‌کنند و غرفه‌داران خیلی خوب از این امکان استفاده کردند.»

او در ادامه به ارائه آمار و ارقام پرداخت و بیان کرد: «هم‌اکنون ۴۲۰ هزار محصول از ۴۸ هزار غرفه در باسلام موجود است. در ۳۰ روز گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار گفت‌وگو بین افرادی که در باسلام فعالیت می‌کنند، انجام شده است. در همین ۳۰ روز گذشته ۱۲ میلیون و ۵۲۶ هزار بار جست‌وجو در باسلام رخ داده است. فروش این روزها معادل فروش کل شهریور ماه سال گذشته است.»

آقایا همچنین به چالش‌های این تیم اشاره و بیان کرد: «یکی از چالش‌های ما بحث همتایابی (matchmaking) است. به عنوان مثال وقتی مشتریان عسل را در باسلام جست‌وجو می‌کنند با تعداد زیادی محصول مواجه می‌شوند. اینکه تشخیص دهیم کدام یک از این محصولات عسل مناسب مشتری است، چالش بزرگی است یا بحث نیاز و عدالت از دیگر چالش‌های ماست. یعنی وقتی مشتری محصولی را جست‌وجو می‌کند غرفه‌های باتجربه و قدمت‌دار را معرفی کنیم تا تجربه کاربری خوبی برای مشتری ایجاد کنند.»

به گفته محمدرضا آقایا، موسس «باسلام» از این به بعد به دنبال هوشمند‌کردن باسلام هستند و قصد دارند غرفه‌دار مناسب را به مشتری مناسب برسانند

آقایا در ادامه اضافه کرد: «به همین خاطر تیم هوش مصنوعی راه اندازی شد. در این زمینه سرمایه‌گذاری‌های خوبی هم کردیم. از این به بعد به دنبال هوشمند‌کردن باسلام هستیم. قصد داریم غرفه‌دار مناسب را به مشتری مناسب برسانیم. فعالیت بسیاری باید انجام دهیم تا به کسانی که هنر دارند کمک کنیم تا محصول خود را به خوبی نشان دهند.»

در این نشست همچنین محمدرضا آقایا در پاسخ به سوال پیوست درمورد تاثیر شیوع کرونا بر استارت آپ «باسلام» گفت: «اسفندماه یکی از سخت‌ترین ماه‌های ما بود. البته تقاضا در باسلام افزایش پیدا کرد؛ اما با چالش‌هایی هم روبرو بودیم. چون با مدل توزیع‌شدگی پیش می‌رویم، این مدل گاه با مشکلاتی روبرو می‌شد. به عنوان مثال در شهر مشهد شیوع کرونا اوج پیدا کرده و استانداری تعطیلی اعلام می‌کند. این تعطیلی باعث می‌شود بحث حمل‌ونقل هم تعطیل یا مختل شود. محصولی که سه روزه ارسال می‌شد الان بیشتر طول می‌کشد.» او ادامه داد: «البته این کرونا دستاوردهایی هم داشت و اینکه ما فرهنگ دورکاری را آموختیم. مدل توزیع شدگی را در مورد تیم‌هایمان هم اجرایی کردیم.»

آقایا در ادامه در مورد سوال دیگر پیوست در مورد اینکه در برخی محصولات چون موادغذایی چگونه اعتماد مشتریان را جلب کردند، بیان کرد: «باسلام تنها مواد غذایی عرضه نمی‌کند. تنوع محصولات بسیار بالاست و فصل به فصل سهم مواد غذایی در باسلام کاهش می‌یابد. کرونا درخواست یکسری مواد غذایی را کاهش داد و در مقابل سفارش برخی از مواد غذایی‌ را افزایش داده است به عنوان مثال عسل یا زعفران. البته نمی‌توانم ادعا کنم که این افزایش سفارش به چه علت است؛ اما این بازار بسیار زنده و پویا است. اگر بتوانیم ترندها را در اختیار غرفه‌داران قرار دهیم بسیار روی فعالیت آنها تاثیر دارد.»

کسب‌وکارهای کوچک صنف تشکیل دادند

در ادامه نشست سجاد عساکره، معاون عملیات «باسلام» به گذشته این پلتفرم اشاره و بیان کرد: «پیش از ایجاد غرفه در «باسلام» ما شهر به شهر می‌رفتیم و کسب و‌کارها را به پلتفرم خود دعوت می‌کردیم تا اینکه آرام آرام کسب و کارها در باسلام مستقر شدند. سال گذشته ۴ هزار کسب‌وکار در باسلام فعالیت می‌کردند و امروز ۴۸ هزار کسب‌وکار داریم. این غرفه‌ها ۴۲۰ محصول منحصر به فرد عرضه می‌کنند. این غرفه‌داران از ۹۳۲ نقطه جغرافیایی هستند و از هزار و ۲۴ نقطه کشور برای خود مشتری جذب می‌کنند این توزیع‌شدگی کسب‌وکارها را نشان می‌دهد.»

او ادامه داد: «ما دراین پلتفرم به کسب‌وکارهای کوچک تکنولوژی را عرضه می‌کنیم تا  خودشان کسب و کارشان را هدایت کنند. ما در تیم عملیات برای اینکه هم بتوانیم بار عملیات را کنترل کنیم و هم سرویس بهتری را به مشتریان عرضه کنیم، مدل توزیع‌شدگی را استفاده می‌کنیم.»

او به توضیح بیشتر این مدل پرداخت و گفت: «در باسلام عمده کسب‌وکارها کوچک هستند. ما تکنولوژی را در اختیار آنها قرار می‌دهیم تا خودشان کسب‌وکار خود را هدایت کنند. این مدل توزیع‌شدگی است. در این مورد فعالیت‌هایی هم انجام دادیم. به عنوان مثال بسیاری از این کسب‌وکارها تجربه کافی در فروش ندارند. این افراد نیاز به آموزش دارند. به همین خاطر از ظرفیت غرفه‌داران قدیمی استفاده می‌کنیم. به این صورت که آنها مربی می‌شوند و به غرفه‌داران تاره نفس آموزش می‌دهند.»

سجاد عساکره، معاون عملیات «باسلام» می‌گوید این تیم در با سلام به کسب‌وکارهای کوچک تکنولوژی را عرضه می‌کنند تا  خودشان کسب و کارشان را هدایت کنند

او در ادامه تاکید کرد: «چت و گفت‌و‌گو میان مشتری و غرفه‌دار به توزیع کردن بار عملیات کمک کند. زیرا اگر این بخش نبود، کل بار عملیات روی دوش ما بود و در بخش پشتیبانی باید کلی نیرو فعالیت می‌کردند.»

براساس گفته‌های عساکره پلتفرم باسلام زنده و پویا است و در این مدت غرفه‌های خدماتی چون خدمات تولید محتوا و مشاوره و آزمایش عسل و محصولات شکل گرفته و این کسب‌وکارها به کسب‌وکارهای دیگر در «باسلام» خدمات خود را عرضه می‌کنند.  او با بیان اینکه برای اولین بار در باسلام صنف‌ کسب‌وکارهای کوچک تشکیل شده است، گفت: «این اصناف باهم تولید محتوا می‌کنند. با هم کمپین تبلیغاتی راه‌اندازی می‌کنند. قیمت خودشان تعیین می‌کنند.»

http://pvst.ir/8se
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    یک دیدگاه

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو