بایدن کارخانههای نیمهرسانا را از بازبینیهای محیطزیستی مستثنی کرد
جو بایدن، رئيس جمهور آمریکا، روز جمعه قانونی را به امضا رساند که براساس آن…
۱۲ مهر ۱۴۰۳
۱۹ مهر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تحریمهای آمریکا بر هواوی یک جای خالی ۲۷میلیارد دلاری را برای رقبا بازار تلفنهمراه فراهم کرده است. پس از اینکه تحریمهای آمریکا آینده هواوی را در شبکههای جهان زیر سوال برد و تلاش این شرکت برای تبدیل شدن به ارائه دهنده اصلی 5G بی ثمر ماند، رقبای این شرکت در حال استفاده از این موقعیت هستند.
به گزارش پیوست، راین کونتز، تحلیلگر شرکت تحقیقات و سرمایهگذاری روزنبلات میگوید که با عقب رانده شدن هواوی از بازار جهانی یک فرصت ۲۷ میلیارد دلاری برای رقبای این شرکت از جمله نوکیا، اریکسون و سامسونگ فراهم شده است که با استفاده از آن میتوانند به مرجع اصلی خدمات 5G و دیگر ارتباطات تبدیل شوند. کونتز میگوید: «این یک انتقال اقتصادی عظیم است. ارائهدهندگان خیلی سریع باید تغییرات را اعمال کنند.»
به گفته کونتز این موقعیت چند میلیارد دلاری که در نبود هواوی فراهم شده را یک شب نمیتوان پر کرد؛ اما احتمالا در طول سه یا چهار سال آینده شرکتهای رقیب میتوانند جایگزین شرکت هواوی در بازارهای جهانی شوند.
از آنجایی که تجهیزات هواوی تقریبا در آمریکا استفاده نمیشوند، تحریمهای جدید عمدتا آسیا، آمریکای لاتین و بازارهای اروپایی را تحت تاثیر قرار میدهد. غولهای مخابراتی در اروپا از همان ابتدا شروع به فعالیت کردند. نوکیا روز جمعه اعلام کرد که پس از زیر فشار قرار گرفتن بلژیک برای بیرون راندن هواوی از این کشور، شرکت اورنج و پراکسیموس از این شرکت برای ساخت شبکههای 5G در این کشور درخواست کردهاند. به دلیل نقش مهمی که بلژیک به عنوان میزبان پارلمان و مجلس اتحادیه اروپا و ناتو دارد این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است.
همچنین هفته پیش نیز شرکت نوکیا قراردادی را با بزرگترین شرکت مخابراتی انگلستان یعنی BT منعقد کرد تا براساس آن روند کنار گذاشتن تجهیزات هواوی را آغاز کند. با وجود اینکه ارزش این قرارداد هنوز مشخص نشده، ارل لام& بنیانگذار شرکت تحقیقات EJL وایرلس ریسرچ، ارزش این قرارداد را ۴.۵میلیارد دلار تخمین زده است.
دیگر رقیب شرکت هواوی یعنی اریکسون نیز در ماه آینده احتمالا قراردادهای تازهای را در زمینه شبکههای 5G منعقد خواهد کرد. همچنین ممنوعیت هواوی برای سامسونگ نیز بیثمر نبود و براساس آمار مالی گزارش شده برای این شرکت پیشبینی میشود که سود سه ماهه سوم سامسونگ با افزایش ۵۸ درصدی نسبت به سال گذشته به ۱۰.۶ میلیارد دلار برسد.
انتظار میرود که این شرکتها در چند سال آینده برای پر کردن جای خالی هواوی در جهان رقابت کنند. پاول تریولو، رئیس شرکت ژئوتکنولوژی در گروه یوراسیا میگوید: «دوران آشفتهای را شاهد خواهیم بود؛ اما به هرحال این روند طی خواهد شد. من هیچ راهی برای ادامه فعال هواوی نمیبینم.»
تحریمهای متعدد آمریکا با قطع دسترسی هواوی به چیپهای نیمهرسانا که پایه تکنولوژیهای این شرکت محسوب میشوند باعث شده تا تجارتهای این شرکت شرکت چینی و برنامههای5G آن با مشکل جدی مواجه شوند. دولت ترامپ به اشاره به تهدیدهای امنیت شرکت هواوی به تازگی در ماه آگوست تحریمهای تازهای را اعمال کرد که تمامی شرکتهای ارائه دهنده محصولات نیمه رسانا را از فروش چیپهایی که با تکنولوژی آمریکایی ساخته شدهاند به هواوی منع میکند، مگر اینکه مجوز مخصوص فروش را از دولت آمریکا دریافت کرده باشند.
شاهدان و ناظران این صنعت تحریمهای آمریکا را پایانی بر رهبری هواوی در بازار جهانی 5G تلقی میکنند، زیرا تجهیزات شبکه هواوی وابستگی شدیدی به نیمهرساناها دارند که شامل شبکه دسترسی رادیویی و ارتباطات پهنباند و بیسیم نیز میشود. با وجود فعالیت هواوی در بازار گوشیهای هوشمند، درآمد اصلی شرکت هواوی در خارج از چین به قراردادهای مربوط به زیرساخت شبکه مربوط میشوند.
با این وجود پیشبینی میشود که شرکت هواوی پیش از این به دلیل احتمال شدید تحریمهای آمریکا میلیاردها دلار چیپ نیمهرسانا را ذخیره کرده باشد؛ اما تحلیلگران معتقدند که این انبار ذخیره در کمتر از یک سال به پایان خواهد رسید. کوتز میگوید: «نه چند فصل بلکه تنها چند ماه تا پایان ذخیره هواوی باقی مانده است.»