رویداد آنلاین ۱۲ روزه OpenAI را در یوتیوب ببینید
اوپن ایآی در رویدادی ۱۲ روزه به صورت آنلاین و با امکان حضور تمامی علاقهمندان…
۱۷ آذر ۱۴۰۳
معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی:
۲۹ شهریور ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور، احراز هویت کاربران پلتفرمهای آگهی آنلاین خودرو و مسکن را از ابتدای مهر ماه اجباری اعلام کرد. به اعتقاد جواد بابایی این امر ه نفع پلتفرمها است، چون از اینکه که به بستری برای سوداگری و کلاهبرداری تبدیل میشوند، دور خواهند شد و باعث میشود تمرکز بیشتری در کسب وکارهای خود داشته باشند.
به گزارش پیوست، اواسط شهریور ماه دادستانی در نامهای پلتفرمهای فعال در حوزه نیازمندی خودرو و مسکن را موظف کرد تا کاربران خود را از اول مهر از طریق سامانه امتا احراز هویت کنند. از آنزمان نهادهای بسیاری چون سازمان نظام صنفی رایانهای کشور و انجمن صنفی کارفرمایی فروشگاههای اینترنتی شهر تهران نسبت به احراز هویت کاربران کسبوکارها از طریق سامانه امتا اعتراض کردند. به باور آنها نباید احراز هویت از این طریق اجباری شود. البته هردو این نهادها احراز هویت کاربران از سوی این پلتفرمها را الزامی میدانند؛ اما تاکید کردهاند که انتخاب روش احراز هویت باید برعهده کسبوکار باشد.
حالا معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور در گفتوگو با خبرگزاری میزان اعلام کرده که پلتفرمهای یاد شده از ابتدای مهرماه ملزم به احراز هویت کاربران و کالاهای ارائه شده در دو حوزه خودرو و مسکن هستند.
جواد بابایی، معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور با بیان اینکه رابطه معنادار و مستقیمی بین گمنامی و جرائمی که در حوزه فضای مجازی اتفاق میافتد وجود دارد، گفت: «طبیعی است که وقتی مجرم و بزهکار متوجه میشود که پیگرد او با مشکل مواجه میشود جرات و جسارت بیشتری برای ارتکاب جرم پیدا میکند. در این مورد همکاران قضایی ما در سراسر کشور و ضابطین از عدم وصول نتیجه و شناسایی مرتکب اصلی گلایه داشتند؛ چرا که با شخصی موهوم و در خیلی از مواقع حتی با کالایی موهوم مواجه بودند و موجب میشد تا شاکی و زیان دیده به حق و حقوق خود نرسند.»
او ادامه داد: «به همین خاطر به عنوان راهکار بر آن شدیم تا مانند سایر کشورها اقداماتی برای کاهش و از بین بردن گمنامی در این فضا داشته باشیم، چون که کاهش گمنامی در این فضا موجب امنیت فضای کاربران متعارف شده و از بزهکاری در این فضا کاسته میشود.»
احزا هویت کاربران برای خود پلتفرمها نتیجه خوبی خواهد داشت و باعث میشود تمرکز بیشتری در کسب وکارهای خود داشته باشند تا به جای اینکه بخواهند پاسخگوی رفتار عدهای بزهکار و مجرم با استفاده از بستر پلتفرمی خود باشند.
جواد بابایی،معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی
بابایی با بیان اینکه در مرحله اول به سراغ پلتفرمهایی رفتند که در حوزه آگهیهای خودرو و مسکن فعال بودهاند گفت: «در این حوزه با چالشهای بسیار زیادی از حیث جرائم و سوداگری مواجه بودهایم. سوداگری به این معنا که بهطور مثال کاربری با هویت موهوم اقدام به عرضه و فروش یک خودرو و یک مسکن موهوم میکند و این آگهی را ممکن است در جاهای مختلف در کشور با هماهنگی که با اشخاص دارند، تکرار کرده تا از این طریق قیمتسازی کنند و موجب افزایش قیمت در بازار و باعث سواستفاده از بستر این پلتفرمها سکوها شوند.»
او همچنین بیان کرد: «از طرفی ممکن بود تا این موضوع سبب ایجاد کلاهبرداری شود و پیگیری آن نیز با چالش مواجه بود. در بدو امر با توجه به وضعیت امروز بازار در حوزه مسکن و خصوصا خودرو ما به سراغ این دو حوزه رفتیم و تصمیم گرفتیم تا در ابتدای امر در این دو حوزه این اقدام انجام شود؛ لذا با مطالعات و هماهنگیهای انجام شده، اعلام شد تا این اتفاق از اول مهرماه در حوزه خودرو و مسکن برای این سکوها رخ دهد.»
به گفته بابایی زمانی که ابراز هویت کاربر به همراه احراز هویت کالا در کنار هم و توام با یکدیگر انجام شود جلوی آگهیهای موهوم و قیمتساز و دلال بازی گرفته خواهد شد. او همچنین تاکید کرد: «این امر اتفاقا به نفع سکوها هم است؛ چرا که از این اقدام که بستری برای سوداگری و کلاهبرداری است، دور خواهند شد. وقتی که با احراز هویت بستر برای مجرمان ناامن شود بزهکاری در این بستر کمتر میشود و کسب و کار نیز با خیالی آسودهتر به ارائه خدمت میپردازد.»
معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در ادامه اضافه کرد: «این کار برای خود پلتفرمها نتیجه خوبی خواهد داشت و باعث میشود تمرکز بیشتری در کسب وکارهای خود داشته باشند تا به جای اینکه بخواهند پاسخگوی رفتار عدهای بزهکار و مجرم با استفاده از بستر پلتفرمی خود باشند.»
جواد بابایی، معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی همچنین در یک برنامه بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما در مورد نحوه احراز هویت کاربران و کالاهایشان در پلتفرمهای آگهیهای آنلاین حوزه خودرو و مسکن در سامانه امتا توضیحاتی ارائه داد و گفت: «کاربر برای ثبت آگهی خود به بستر قانونی احراز هویت که توسط وزارت صمت ایجاد شده و مورد تایید مرکز ملی هم بوده، هدایت میشود.»
او ادامه داد: « این سامانه در احراز هویت حوزههای مختلف هم استفاده میشود؛ مانند احراز هویتی که برای ثبتنام خودروها اتفاق افتاده و در عرض چند روز حدود ۷ میلیون کاربر احراز هویت شدند. بعد از احراز هویت به کاربر و پلتفرم اطلاع داده میشود و کاربر هم میتواند آگهی خود را ثبت کند. در این فرآیند جلوی سوداگری گرفته میشود.»