skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بررسی گوشی میان‌رده هواوی Nova 7i؛ گلادیاتور تازه نفس برای جنگ با گوشی‌های میان‌رده

امید اعظمی عضو تحریریه

۲۵ مرداد ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۹ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

گوشی‌های سری نوا، از همان ابتدا گلادیاتور‌های هواوی در جنگ گوشی‌های میان‌رده اقتصادی بودند. اما این گوشی‌ها همیشه چیزی بیشتر از سری میان‌رده معمولی هستند. امکانات و مشخصات فنی عضو اصلی این خانواده هم‌رده بزرگان و قیمت آن هم‌رده گوشی‌های عادی است. خانواده نوا ۷ سه عضو اصلی با نام‌های Nova 7، Nova 7 Pro و Nova 7 SE دارد که آوریل سال ۲۰۲۰ رونمایی شدند. پیش از رونمایی از این مجموعه، یک عضو جداگانه که تنها با آخرین سری خانواده نوا هم اسم است با نام Nova 7i در ژانویه ۲۰۲۰ کار خود را آغاز کرد. نوا ۷ آی در اصل با گوشی مدل P40 lite هواوی یکی است و تنها ۲ گیگابایت رم بیشتر و نسخه بلوتوث بالاتری دارد. این گوشی در مقایسه با خانواده نوا ۷، از نظر مشخصات بسیار شبیه به Nova 7SE بوده و تنها با دو پردازنده مرکزی و گرافیکی پایین‌تر، حدود ۲۰۰ دلار از اقتصادی‌ترین عضو اصلی سری نوا ۷، ارزان ‌قیمت‌تر است. گوشی نوا ۷ آی تمام امکانات یک گوشی میان‌رده اقتصادی و حتی بیشتر از آن را دارد. همه چیز به غیر از گوگل.

گوشی هواوی نوا ۷ آی، با ۱۸۳ گرم وزن، گوشی نسبتا سبک وزنی است و کار کردن با این گوشی در طولانی مدت کاربر را خسته نمی‌کند. این گوشی نمایشگر شیشه‌ای، قاب و بدنه پلاستیکی دارد. بدنه پشتی این گوشی درون قاب پلاستیکی فرو رفته و یک فاصله قابل توجه و ناخوشاید را دور تا دور گوشی به وجود آورده که مستعد جذب گردوخاک، میکروب و چیزهای ریز دیگر است. نمایشگر گوشی نیز به واسطه یک نوار نازک سیاه‌رنگ به قاب پلاستیکی چسبیده که این‌بار فاصله‌ای در کار نیست؛ اما با کشیدن انگشت و ناخن از بالا به پایین یا برعکس متوجه پله‌پله بودن لبه جلویی گوشی می‌‌شوید. در کل گوشی هواوی نوا ۷ آی گوشی با کیفیت ساخت بسیار بالایی نیست و کاربر با در دست گرفتن گوشی به راحتی متوجه میان‌رده بودن آن می‌شود.

نوا ۷ آی نیز مانند سایر گوشی‌های میان‌رده هواوی عدم هماهنگی و عدم تقارن در نسبت نمایشگر به بدنه را در خود دارد و پنل نمایشگر از بالا، نازک‌تر از لبه پایینی دستگاه است. با این حال پنل جلویی کاملا یک دست بوده و جز نمایشگر و دوربین سلفی زیر آن چیز دیگری وجود ندارد. نمایشگر گوشی‌های هواوی به‌صورت پیش‌فرض به محافظ نمایشگر سخت و باکیفیت مجهز است. تنها مشکل این محافظ، بریدگی بزرگ‌تر نسبت به اندازه حفره دوربین سلفی است که باز هم این عدم تقارن، حس خوبی به کاربر انتقال نمی‌دهد. البته این موضوع آن‌قدر جزئی است که شاید کمتر کسی در برخورد اول و دوم متوجه آن شود. هواوی نوا ۷ آی مانند تمام میان‌رده‌های دیگر هواوی به نمایشگر از نوع LCD مجهز است. این نمایشگر ۶.۴ اینچی حدود ۸۴ درصد از پنل جلویی دستگاه را به خود اختصاص داده است. تراکم پیکسلی این نمایشگر با وضوح تصویر ۱۰۸۰ در ۲۳۱۰ (FHD+)، ۳۹۸ پیکسل در هر اینچ است که نسبت به دیگر گوشی‌های هم‌رده عدد بالایی محسوب می‌شود. این نمایشگر کیفیت قابل قبولی داشته و روشنایی آن در زیر نور مستقیم خورشید قابل قبول است. حفره دوربین سلفی در گوشه سمت چپ و بالای نمایشگر قرار دارد و فاصله بین دوربین سلفی و لبه بالا و سمت چپ نمایشگر عملا بدون استفاده مانده است. اما از طرفی این دوربین سلفی به قدری گوشه نمایشگر هست که اختلالی در هنگام بازی یا تماشای فیلم ایجاد نکند.

بدنه پلاستیکی گوشی طراحی پیچیده‌ای ندارد. گوشه بالا سمت چپ بدنه، چینش مربعی دوربین‌های چهارگانه گوشی با کمی برآمدگی قرار دارد. کمی پایین‌تر از این حصار مربعی شکل، فلش LED در کنار عبارتAI Quad Camera قابل مشاهده است. برخلاف دیگر گوشی‌های با دوربین چندگانه، جایگاه دوربین در نوا ۷ آی طراحی بسیار جمع‌وجور و مینیمالی دارد که نسبت به برآمدگی‌های بزرگ بدشکل گوشی‌های دیگر یک مزیت به حساب می‌آید. هواوی در نوا ۷ آی نیز مانند اکثر میان‌رده‌های جدیدش، حسگر اثرانگشت را از پشت بدنه به کنار دستگاه منتقل و با دکمه پاور ادغام کرده که هم از لحاظ طراحی و هم از لحاظ کاربردی انتخاب درستی بوده است.

نمای پشتی بدنه پلاستیکی گوشی هواوی نوا ۷ آی

دوربین چهار‌گانه

دوربین همیشه یکی از اصلی‌ترین مزایای رقابتی در بین گوشی‌های هواوی بوده است. درست است که سری نوا مانند سری P با شرکت لایکا همکاری ندارد؛ اما دوربین گوشی‌های هواوی سری نوا همیشه از کیفیت خوب و رضایت‌بخشی برخوردار بوده است. هواوی نوا ۷ آی نیز از این قائده مستثنی نیست. این گوشی به دوربین ۴گانه پشتی و یک دوربین سلفی مجهز است. دوربین‌ اصلی این گوشی به لنز عریض ۴۸ مگاپیکسلی مجهز است و در کنار خود ۳ دوربین ۸ مگاپیکسلی فوق عریض، ۲ مگاپیکسلی ماکرو و ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق دارد. دوربین سلفی نیز ۱۶ مگاپیکسلی عریض است. عکاسی با نوا ۷ آی در محیط بیرون به‌خصوص در طبیعت جذابیت بالایی دارد. شاید شما عکاسی با گوشی‌های دیگر که به مراتب دوربین با کیفیت‌تری دارند را تجربه کرده باشید و عکاسی با این گوشی چندان برای شما جذابیت نداشته باشد. اما وقتی به عکس‌های ثبت شده این گوشی به‌عنوان یک گوشی میان‌رده ۲۴۰ یورویی نگاه می‌کنیم متوجه کیفیت مطلوب در برابر قیمت می‌شویم. نوا ۷ آی در تاریکی شب نیز عکس‌های واضح و روشنی ثبت می‌کند که البته کمی نویز دارد. این گوشی برخلاف اعضای اصلی سری نوا ۷، از فیلم‌برداری 4K پشتیبانی نمی‌کند که کاملا هم منطقی به نظر می‌رسد. دوربین سلفی این گوشی نیز عکس‌های قابل قبولی ثبت می‌کند؛ اما تنها در شرایطی که نور کافی در محیط وجود داشته باشد و سوژه و دوربین به هیچ‌عنوان تکان نخورند.

دوربین چهارگانه گوشی Huawei Nova 7i به همراه فلش LED

کارآمد اما محدود

هواوی همیشه بهترین سخت‌افزار میان‌رده را برای اعضای میان‌رده سری نوا انتخاب می‌کند. به غیر از نوا ۷ آی دیگر اعضای خانواده نوا از پردازنده‌های مجهز به شبکه 5G بهره می‌برند. نوا ۷ آی اما به پردازنده  ۷ نانومتری کرین ۸۱۰ اکتفا کرده است. این پردازنده ۸ هسته‌ای به دو Core ۲.۲۷ گیگاهرتزی از سری Cortex A76 و شش Core ۱.۸۸ گیگاهرتزی از سری Cortex A55 مجهز است. پردازنده گرافیکی این گوشی نیز Mali-G52 MP6 است. متاسفانه نوا ۷ آی به درگاه کارت حافظه مجهز نیست اما حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی دارد. این گوشی در کنار این مشخصات از ۸ گیگابایت حافظه رم بهره‌مند است. با توجه به مشخصات فنی و امتیاز بنچمارک ANTUTU (۳۰۳۶۹۸) که بسیاری از پرچمداران سال‌های قبل بازار از جمله نوت ۸ و اس ۹ سامسونگ، می نوت ۱۰ و می ۹ تی شیائومی و همچنین پی ۲۰ پرو هواوی را پشت سر گذاشته، می‌توان حدس زد که این گوشی در اجرای بازی‌های سنگین و گرافیکی عملکرد خوبی داشته باشد. دلیل آن که این مورد را حدس می‌زنیم، عدم دسترسی به طیف عظیمی از بازی‌های مهم و پرطرفدار روی گوشی‌های تازه معرفی شده هواوی است. هوای نوا ۷ آی که به دلیل تحریم‌های آمریکا دسترسی به سرویس‌های گوگل ندارد از فروشگاه اختصاص خود یعنی App Gallery استفاده می‌کند که در حال حاضر تنوع محصول بالایی ندارد و اکثر بازی‌های مهم و پرطرفدار در آن موجود نیست.

حتی این پلتفرم با مشکلاتی روبه‌روست که بازی‌های موجود روی آن مانند آسفالت ۹ با کمک فیلترشکن و بدون فیلترشکن و تغییر هواوی آی‌دی و ریجن امکان نصب پیدا نکرد که البته مورد عجیبی است؛ چرا که قبلا همین بازی از همین پلتفرم دانلود و اجرا شده بود. در نهایت بازی‌های اختصاص هواوی مانند Fire Free  به راحتی و با کیفیت اولترا و فریم بالا روی این گوشی اجرا می‌شوند. نکته دیگر آن که لانچر اپیک‌گیمز برای دانلود در پلتفرم AppGallery موجود است و پس از نصب آن و اقدام برای نصب بازی فورتنایت، با پیغام «این بازی روی دستگاه شما پشتیبانی نمی‌شود» مواجه می‌شوید. می‌توان این‌طور حدس زد که هواوی با این کار خواسته تا از فشار کاربران روی خودش کم کرده و کمی از آن را روی دوش اپیک بگذارد. موارد ذکر شده در مورد نرم‌افزار‌ها نیز صادق است و اکثر نرم‌افزار‌های مهم و کاربردی همچنان در مارکت نرم‌افزار هواوی وجود ندارد و برای نصب آن‌ها یا اکثرا به بن‌بست خواهید خورد و یا راه پیچیده‌ای در پیش خواهید داشت. با این وجود نرم‌افزار‌های پیام‌رسان مانند واتس‌اپ و تلگرام در اپ‌گالری هواوی برای دانلود و نصب وجود دارد که تا پیش از این روی این مارکت وجود نداشت. به همین جهت امیدواریم تا در آینده‌ای نزدیک شاهد نرم‌افزار‌ها و بازی‌های کاربردی و مهم بیشتری روی این پلتفرم باشیم.

تنها نیم ساعت شارژ

نوا ۷ آی به باتری ۴۲۰۰ میلی‌آمپر ساعتی مجهز است. این ظرفیت باتری برای این گوشی، با توجه به عدم وجود سرویس‌های موبایلی گوگل که مصرف باتری بالایی دارند، بسیار کافی و کارآمد عمل می‌کند. البته نه به این معنا که نبود سرویس‌های موبایلی گوگل پدیده مثبتی باشد. تنها به این معنی که نبود یک سرویس پرمصرف در این گوشی، مصرف باتری را کمتر کرده و عملا انگار که باتری بزرگ‌تری نسبت به سایر گوشی‌های با باتری ۴۲۰۰ میلی‌آمپرساعتی روی این گوشی وجود دارد. این گوشی در کنار باتری با ظرفیت بالای خود، یک شارژر ۴۰ واتی سریع دارد که در مدت زمان ۳۰ دقیقه گوشی را از صفر تا ۷۰ درصد شارژ می‌کند. شارژ کامل این گوشی نیز زیر یک ساعت طول می‌کشد. استفاده از شارژر ۴۰ واتی برای یک محصول میان‌رده کاملا یک مزیت رقابتی بزرگ به حساب می‌آید. نوا ۷ آی در بدترین حالت استفاده از گوشی (اینترنت‌گردی، دانلود، پخش فیلم و موسیقی، بازی آنلاین، ضبط فیلم) تا ۱۰ ساعت دوام می‌آورد. باتری نوا ۷ آی بیش از یک شبانه‌روز در استفاده عادی و روزمره دوام می‌آورد و در استفاده کم تا ۳ روز روشن می‌ماند.

کلام آخر

گوشی‌های میان‌رده امکانات و مشخصات مشابهی دارند که انتخاب بین آن‌ها را سخت می‌کند. نوا ۷ آی چند مزیت رقابتی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به پردازنده بالارده، باتری ۴۲۰۰ میلی‌آمپرساعتی، شارژر فوق سریع ۴۰ واتی، دوربین چهارگانه باکیفیت و قیمت کاملا اقتصادی اشاره کرد. اما همچنان گوشی‌های هواوی از سرویس‌های گوگل بی‌بهره‌‌اند که این مورد در گوشی‌های به نسبت بالا‌رده و پرطرفدار مشکل جدی به حساب می‌آید. چرا که مخاطبان گوشی‌های پایین‌رده افراد عادی و ناآشنا با تکنولوژی هستند که شاید خیلی نبود سرویس‌های گوگل آن‌ها را اذیت نکند. اما گوشی‌هایی مانند سری نوا یا سری P، مخاطبان اکثرا جوان و درگیر با تکنولوژی دارد که همین مساله انتخاب را برای آن‌ها دشوار می‌کند. اما با پیشرفت‌هایی که هواوی از خود نشان داده مانند اضافه کردن پیام‌رسان‌های کاربردی به اپ گالری، می‌توان امیدوار بود که در آینده نزدیک، نبود سرویس‌های گوگل کمتر از حال حاضر باعث ایجاد مشکل شود. این گوشی با قیمت ۲۴۰ یورو در بازار عرضه شده است.

http://pvst.ir/8g3
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

یک دیدگاه

  1. سلام

    چقدر عالی نقد کردید واقعا عالی و بدون تعصب درود برشرف تان دارم این گوشی را بیشتر برنامه ها روش نصب نمیشه خسته ام کرده کاش از اول نقدوبررسی شما را می خواندم

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو