skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

چه تکنولوژی‌‌هایی در لیست محدودیت‌های صادراتی چین قرار دارند و چرا؟

تحریریه پیوست

۱۹ شهریور ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

چین پس از ۱۲ سال لیست محدودیت‌های صادراتی خود را تغییر داد. محدودیت‌های تازه چین شامل بسیاری از تکنولوژی‌ها از جمله هوش‌منصوعی، پهباد، ماهواره و امنیت سایبری است. از این پس طبق این لیست تکنولوژی‌های مشمول ممنوعیت یا محدودیت برای فروش در خارج از چین به مجوز دولت نیاز خواهند داشت.

به گزارش پیوست، درنتیجه قوانین تازه‌ای که از سوی وزارت بازرگانی و وزارت علوم و تکنولوژی چین اعلام شد اقلام زیادی به لیست محدودیت‌های صادرات اضافه شده‌اند. ژائو لیجیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین در این باره می‌گوید: «دلیل اصلی ارائه این کاتالوگ تازه در زمینه صادرات تکنولوژی، تسهیل توسعه تکنولوژی، همکاری با شرکت‌های خارجی و محافظت از امنیت اقتصادی کشور است.»

چه تکنولوژی‌هایی در این لیست قرار گرفتند؟

مخابرات

اول از همه خدمات ارتباطات و دیگر خدمات انتقال اطلاعات و داده از جمله آنهایی که نقاط کنترل را در تکنولوژی انتقال داده‌های فضایی اصلاح می‌کنند، در این لیست قرار گرفتند. این دسته شامل کدنویسی، مسافت سنجی و رمزنگاری (سخت افزار و نرم افزار) برای انتقال اطلاعات از سیستم هدایت ماهواره و همچنین تکنولوژی طراحی مدار مورد استفاده در آن است.

هوش مصنوعی

تکنولوژی‌های مربوط به سیستم‌های هوش مصنوعی نیز در این لیست وارد شده‌اند. لیست اقلام ممنوعه عبارتند از:

تکنولوژی ترکیبی سخنرانی: این تکنولوژی شامل تحلیل ویژگی سیگنال صدا و استخراج، تحلیل ویژگی متن و تحلیل سخنرانی است.

تکنولوژی رابط کاربری هوش‌ مصنوعی: این دسته شامل تکنولوژی تشخیص صدا، تکنولوژی آرایش میکروفن، تکنولوژی بیدار باش صوتی، دستیار‌های هوشمند، تکنولوژی امتیازدهی خودکار برای بیان زبانی، تکنولوژی شناسایی خطای تلفظ و غیره.

رمزنویسی و امنیت

برخی از تکنولوژی‌های امنیتی و رمزنویسی موجود نیز در لیست ممنوعه قرار گرفتند این اقلام عبارتند از:

طراحی چیپ رمزنویسی: این لیست به الگوریتم‌های پرسرعت رمزنویسی، رمزنگاری موازی، طراحی امنیتی برای پردازشگر‌های رمز، طراحی و اجرای سیستم‌ها برروی یک چیپ (SOC) امنیتی اشاره می‌کند.

رمزنگاری کوانتومی: نوآوری دیگری که باعث رقابت جهانی شده است روش اجرای رمزنگاری کوانتومی، تکنولوژی انتقال رمزنگاری کوانتومی، کد رمزنگاری کوانتومی و تکنولوژی‌های اینچنین است.

تکنولوژی‌های دفاعی پیشرفته: این دسته شامل نوآوری‌های مربوط به دفاع درمورد تهدید‌های سایبری می‌شود. لیست زیر مواردی است که در این کاتالوگ بیان شده‌اند:

  • تکنولوژی بازرسی دیپ پاکت (Deep packet) در محیط شبکه پرسرعت
  • تکنولوژی اخطار اتصال اولیه به شبکه
  • تکنولوژی شناسایی حمله APT
  • تکنولوژی تولید تهدید هوشمند
  • تکنولوژی نظارت و تحلیل داده‌های ترافیک شبکه
  • تکنولوژی استخراج و شناسایی نقاط ضعف

تلافی اقدامات آمریکا

دولت ترامپ شرکت‌های چینی فعال در زمینه هوش‌مصنوعی را در لیست سیاه قرار داده است. همچنین دولت آمریکا شرکت‌های خود را مجاب کرده است تا واحد‌های تحقیقاتی تکنولوژی در چین دایر نکنند. شرکت‌های آمریکایی همچون مایکروسافت، گوگل و IBM آزمایشگاه‌هایی در چین برپا کرده‌اند تا از استعدادهای محلی در زمینه هوش مصنوعی استفاده کنند و از جریان‌های تکنولوژی چینی عقب نمانند. اما در حال حاضر با افزایش تنش‌ها بین این دو قدرت پیش‌بینی تحلیلگران براین است که در آینده شاهد روابطی بسیار محافظه کارانه در زمینه تکنولوژی خواهیم بود.

وزارت بازرگانی آمریکا محدودیت‌های تازه‌ای را در زمینه نرم‌افزار‌های هوش مصنوعی اعمال کرده است، قوانینی که به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی شرکت‌های آمریکا را از انتقال سیستم‌های هوش مصنوعی ساخته شده در آمریکا منع می‌کند. دولت ترامپ همچنین به نگرانی در زمینه حریم خصوصی شهروندان، هواوی و تیک‌تاک را از فعالیت در آمریکا منع کرده است.

این اقدامات پایان کار نخواهند بود و دولت ترامپ هنوز هم به دنبال آن است که راهی برای کنترل رابطه شرکت‌های تنکولوژی با دیگر ملت‌ها پیدا کند و محدودیت‌های جدید احتمالا جنگ تجاری آمریکا و چین را وارد مرحله جدید خواهد کرد.

احکام جدید ممکن است برای قراردادی چند میلیارد دلاری مشکل ایجاد کنند. حتی پلتفرم‌های شبکه‌ مجازی مستقر در چین از جمله تیک‌تاک نیز به دلیل استفاده از تکنولوژی‌های هوش مصنوعی تحت تاثیر محدودیت‌های تازه قرار می‌گیرند. تیک‌تاک دیگر قادر نخواهد بود ظرف چند هفته قرارداد فروش را نهایی کند. این شرکت در حال حاضر در حال مذاکره با شرکت‌هایی همچون مایکروسافت برای انعقاد قرارداد است.

با اینکه این محدودیت‌های جدید به طرز عجیبی با تلاش‌های تیک‌تاک برای معامله بخش آمریکا، استرالیا و نیوزلند همزمان شده‌اند اما پکن تاکید می‌کند که این اقدام تنها در جهت حفظ امنیت اقتصادی این کشور انجام گرفته است.

قوانین تازه صادراتی چین نه تنها تردیدهایی را در بحث فروش بخش آمریکایی تیک‌تاک ایجاد خواهد کرد، بلکه صادرات محصولات تکنولوژی از جمله پهباد و گوشی‌های همراه نیز با مشکل روبرو خواهند شد.

هوش مصنوعی

هوش‌ مصنوعی در دهه اخیر به موضوع مهم رقابت سیاسی و اقتصادی بین آمریکا و چین تبدیل شده است. این تکنولوژی جدید به سرعت در حال پیشرفت است و هردو طرف منافع اقتصادی و استراتژیک بسیاری در این حیطه خواهند داشت.

اخبار جدید ممکن است برای استارتاپ‌های نوپایی که قصد توسعه به خارج از کشور را دارند مشکل ساز شود. چین منزلگاه بیشترین استارتاپ‌های هوش مصنوعی است و این شرکت‌ها همپای همتا‌های آمریکایی خود در صحنه جهانی حضور پیدا می‌کنند. با تصویب قوانین تازه این استارتاپ‌ها باید درمورد برنامه‌های توسعه خود تجدید نظر کنند.

هوش مصنوعی در چند سال اخیر به یکی از فعال‌ترین و مهمترین بخش‌های تکنولوژی در چین تبدیل شده است. این صنعت یکی از مهمترین بزرگترین منابع جذب سرمایه است که میلیاردها دلار برروی آن سرمایه گذاری شده و استعدادهای زیادی را جذب کرده است.

منبع: analyticsindiamag

 

 

http://pvst.ir/8lc

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو