skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

وضعیت و قیمت بازار سرور و هاستینگ پس از افزایش قیمت‌ها

امید اعظمی عضو تحریریه

۲۶ مرداد ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱ شهریور ۱۳۹۹

شیوع ویروس کرونا و به دنبال آن قرنطینه و دورکاری باعث شد تا ارائه خدمات و سرویس‌دهی به صورت آنلاین بیشتر از گذشته مورد توجه قرار بگیرد. در این بین افزایش تقاضا برای استفاده از خدمات آنلاین و تحت وب، در کنار افزایش قیمت ارز و گرانی قطعات ناشی از کاهش واردات سخت‌افزار، باعث افزایش قیمت تجهیزات زیرساختی ارائه سرویس‌های آنلاین مانند سرور، هاستینگ و … شده است. در این شرایط اگر به عنوان یک کسب‌وکار نیازمند استفاده از این خدمات زیرساختی داشته باشید با توجه به افزایش قیمت‌هایی که در این بازار شاهد آن هستیم، چه راه‌های انتخابی می‌توانید داشته باشید؟ به همین بهانه در این مطلب نگاهی به وضعیت و قیمت بازار سرویس‌های زیرساختی یک کسب‌وکار انداخته‌ایم که می‌تواند به شما برای خرید یک سرویس اقتصادی در توسعه کسب‌وکارتان کمک کند. همچنین در این مطلب علاوه بر معرفی سرویس‌ها و قیمت‌ها، پیشنهادهایی هم مبنی بر استفاده از سرویس متناسب با هر کسب‌وکار ارائه می‌شود.

دامنه

یکی از خدمات شرکت‌های سرویس‌دهنده اینترنت ارائه سیستم فروش دامنه است. دامنه در واقع آدرس مغازه و کسب‌وکار شما در دنیای اینترنت است. هرچه این آدرس سرراست‌تر باشد، احتمال دیده شدن آن بیشتر است. دامنه‌ها پسوند‌های مختلفی دارند که از معروف‌ترین آن‌ها در ایران می‌توان به «دات com»، «دات org»، «دات net» و «دات ir» اشاره کرد. دامنه‌های .ir در ایران توسط سامانه ثبت دامنه‌های مرتبه‌اول کشوری نقطه-آی‌آر (‎.ir) یا به اختصار «ایرنیک» ثبت می‌شوند. اما شرکت‌های واسطه نیز در کنار دیگر دامنه‌ها، دامنه .ir را هم به فروش می‌رسانند. در جدول زیر مقایسه قیمت دامنه‌های سطح بالا در وب‌سایت‌های سرویس‌دهنده مختلف را مشاهده می‌کنید:

*قیمت‌ها به تومان است

هاست

یک وب‌سایت، علاوه بر آدرس اینترنتی یا دامین، به یک فضای مشخص برای نمایش و ذخیره‌ محتوایش نیاز دارد. هاست یک فضای اینترنتی است که قسمتی از یک سرور بوده و انواع مختلفی از جمله هاست مجازی و ابری، هاست اختصاصی و غیره دارد. این فضا همان فضای مغازه و فروشگاهی است که علاوه بر فضای چیدمان محتوای داخل مغازه، فضایی برای رفت‌وآمد و بازدید مشتریان دارد. هاست نیز علاوه بر فضایی برای اشتراک‌گذاری محتوا و محصولات، فضایی به نام پهنای‌باند یا ترافیک ماهانه دارد که در واقع همان فضای مورد نیاز برای بازدید مشتریان است.

اگر کسب‌وکار کوچکی دارید که بازدیدکننده و محتوای زیادی ندارد می‌توان با یک سرویس هاست معمولی این کسب‌وکار را راه‌اندازی کرد؛ اما اگر قرار است مشتریان زیادی از سایت شما بازدید کند و محتوای سایت هم سنگین بوده و حجم زیادی دارد بهتر است تا از یک هاست با فضای بالا استفاده کرد. همچنین با توجه به نوع مشتری که از شما سرویس می‌گیرد می‌توانید محل ذخیره‌سازی و نمایش محصولات خود را در داخل ایران و یا خارج ایران انتخاب کنید. در جدول که در ادامه می‌بینید برخی از سرویس‌های هاستینگ که سرویس‌دهندگان مختلف در این زمینه  ارائه می‌دهند آورده شده است:

*قیمت‌ها به تومان است

هاست ابری

هاست ابری یک مدل از انواع مختلف هاستینگ است. برای هاستینگ معمولی، یک سرور به تنهایی پیکربندی می‌شود و اطلاعات آن سایت را به نمایش می‌گذارد. اما در Cloud Hosting اینکار به واسطه سرور‌های مختلف و متعددی به‌صورت واقعی یا مجازی انجام می‌شود. معمولا ساختار ابری به این شکل است که کل سرورها به‌صورت تجمیعی وارد سیستم شده و اطلاعات وب‌سایت‌ها به‌صورت اشتراکی روی آنها قرار می‌گیرد. به این صورت که چند نسخه از یک وب‌سایت در سرورهای دیگر وجود دارد و به‌صورت موازی با هم میزبانی می‌شوند.

هاست ابری نسبت به هاست معمولی مزایای بیشتری دارد از جمله این که ارزان‌تر است، نگهداری از آن آسان‌تر بوده و همیشه اطلاعات شما در دو یا چند سرور دیگر وجود دارد و امکان از بین رفتن محتوا نزدیک به صفر است. در مورد انتخاب نوع هاست بسته به نوع کسب‌وکار و میزان استفاده و بازدیدکننده می‌توان تنظیمات مختلفی را انتخاب کرد. برای مثال یک وب‌سایت خبر که بازدیدکننده بسیار بالایی دارد و یا یک وب‌سایت فروشگاهی و یا محاسباتی نیازمند هاستی با فضا و پردازنده بالا هستند؛ اما یک وب‌سایت تولیدکننده محتوا که بازدیدکننده بالایی هم ندارد با کمترین مشخصات می‌تواند سرویس خود را راه‌اندازی کند. همچنین در مورد انتخاب محل قرارگیری سرور با وجود تکنولوژی به نام CDN به لحاظ کیفیتی دیگر تفاوت چندانی ندارد که سرور شما داخل یا خارج باشد. تنها به نگرانی شما از نگهداری اطلاعات در داخل کشور و یا خارج کشور بستگی دارد. در زیر جدول معرفی سرویس‌های هاست ابری برخی از سرویس‌دهندگان ایرانی در این زمینه را می‌بینید:

*قیمت‌ها به تومان است

سرور ابری

سرور ابری برای راه‌اندازی و مدیریت شبکه گسترده‌ای از ماشین‌های مجازی، به عنوان زیرساخت بسیار دسترس‌پذیر و مقیاس‌پذیر بر بستر «زیرساخت به عنوان سرویس» یا (IaaS) پیاده‌سازی شده است. در این سرویس، منابع سخت‌افزاری بسیار پایداری و قابل اطمینان هستند. ارتقا و کاهش منابع سرورها در سرویس سرور ابری به‌صورت اتومات و غیردستی و در لحظه انجام می‌شود. تمام فرآیندهای کنترلی اعم از روشن و خاموش کردن، دسترسی به کنسول سرور و راه‌اندازی مجدد از طریق پنل ارائه شده به کاربر، در دسترس است.

در سرور ابری کاربر می‌تواند به‌راحتی و با چند کلیک ساده سرور مورد نظر خود را ایجاد و آن را مدیریت کنند. در واقع اگر محتوای شما بسیار حساس و محافظت شده است و نمی‌توانید ریسک استفاده از یک سرور به‌صورت اشتراکی را متحمل شوید، و یا سرویس شما گسترده و مشتریان شما آن‌قدر زیاد است که یک سرویس فضای اشتراکی نمی‌تواند جوابگوی نیاز شما باشد، می‌توانید یک سرور ابری مجزا با توجه به نیاز خود اجاره کرده و با خیال راحت از آن استفاده کنید. هرچه محتوای شما و صفحات سایت شما بیشتر باشد و خدماتی که ارائه می‌کنید متنوع‌تر باشد نیازمند سیستمی قوی‌تر با پردازنده و رم بالاتری خواهید بود و برعکس.  در جدولی که در ادامه می‌بینید معرفی سرویس‌های سرور ابری برخی از سایت‌های مختلف آورده شده است:

*قیمت‌ها به تومان است

اشتراک فضا در دیتاسنتر (Colocation)

میزبانی سرور یا اشتراک فضا در دیتاسنتر (Colocation)، خدمت جدیدی است که شرکت‌های سرویس‌دهنده اینترنتی که خود دارای دیتاسنتر هستند ارائه می‌کنند. در این سرویس، شرکت‌های دارای دیتاسنتر، تجهیزات، فضا و پهنای باند اینترنت خود را به مشتریان اجاره می‌دهند. این فضا می‌تواند از یک یونیت تا یک رک کامل باشد. اگر کسب‌وکار شما آنقدر بزرگ است که نیاز به سرور‌های متعدد و زیادی دارید؛ اما آن‌قدر بودجه ندارید تا دیتاسنتر خود را راه‌اندازی کنید، بهترین اقدام استفاده از فضای اشتراک در دیتاسنترهای موجود است. به کمک این سرویس شما سرور‌های خود را خریداری کرده و در دیتاسنتر مورد نظر قرار می‌دهید. در این سرویس سیستم برق‌رسانی، سیستم‌های خنک‌کننده، کنترل رطوبت و تهویه و از همه آن‌ها مهم‌تر امنیت فیزیکی سرور‌ها بر عهده دیتاسنتری است که قسمتی از فضای خود را به یک شرکت دیگر اجاره داده است. در زیر جدول معرفی دیتاسنتر‌های اشتراکی برخی از دیتاسنتر‌های مختلف آورده شده است:

*قیمت‌ها به تومان است

http://pvst.ir/8gc
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو