دستگاههای ضعیف در امنیت سایبری به مرکز ملی فضای مجازی معرفی میشوند
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تصویب مجلس مکلف شد با تکمیل ارزیابی و رتبه…
۲۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲ مرداد ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
لپتاپها پس از گوشیهای هوشمند به اصلیترین ابزار تکنولوژی دنیای امروز تبدیل شدهاند. دانشآموزان مقاطع تحصیلی متوسطه، دانشجویان، اساتید، پزشکان، مدیران، مهندسان و بعضا گیمرها، همه و همه بهنوعی به این گجتهای رومیزی، وابسته و نیازمند هستند. متاسفانه مانند بازار گوشیهای هوشمند، بازار لپتاپ ایران هم دچار آشفتگی فراوانی است. تحریمها، مشکلات تخصیص ارز به واردکنندگان، کرونا و قرنطینه و از همه مهمتر قیمت سرسامآور ارز، دست به دست هم داده تا بازار لپتاپ ایران از تنوع بالایی برخوردار نباشد و همان مدلهای محدود و اندک، بهقدری گرانقیمت باشند که انتخاب را برای کاربر محدود و محدودتر کند.
به گزارش پیوست، هر چند این روزها قیمت لپتاپ و تجهیزات الکترونیکی که به صورت مستقیم به قیمت ارز وابسته هستند افزایش قیمت چشمگیری داشتهاند اما در مقابل نیز شیوع ویروس کرونا و افزایش دورکاری موجب شده است که تعداد بیشتری از افراد خود را نیازمند خرید این تجهیزات بدانند. از همین رو در این گزارش سعی شده برخی از لپتاپهای اقتصادی و میانرده بازار ایران که بین ۸ تا ۱۵میلیون تومان قیمت دارند معرفی شوند؛ ابزارهایی که برای کارهای روزمره و اداری و همچنین مصارف خانگی مناسب هستند.
لپتاپهای ایسوس از زمان قدیم مورد اعتماد کاربران ایرانی بودند. سری ایکس لپتاپهای ویووبوک ایسوس از قیمتهای منصفانهای برخوردار است. این لپتاپها امکانات خوبی دارند و برای کاربران عادی و استفاده خانگی گزینه مناسبی به حساب میآیند. این لپتاپ به فناوری مراقبت از چشم ایسوس یعنی Asus Eye Care مجهز است که به ادعای خود ایسوس تا ۳۳ درصد نور آبی را کاهش میدهد. تاچپد این لپتاپ از ژستهای حرکتی مختلف پشتیبانی میکند. فناوری IceCool Technology ایسوس این لپتاپ را در استفاده طولانی مدت خنک نگه میدارد. نرخ تازهسازی تصویر در نمایشگر ۱۵/۶ اینچی این لپتاپ، ۶۰ هرتز بوده و نسبت تصویر ۱۶ به ۹ سینمایی دارد. این نمایشگر مات به خاصیت ضددرخشندگی مجهز است و از زاویه ۴۵ درجه در جهتهای مختلف قابل دیدن نیست. کارت گرافیک انویدیا MX110 GDDR5 با ۲ گیگابایت حافظه، امکان اجرای بازیهای محبوب بازار در کیفیت پایین و با فریم پایین فراهم میکند. این گرافیک بازیهایی مانند فورتنایت را در رزولوشن پایین با سرعت حدودی ۶۵ فریم در ثانیه، پابجی ۴۱ و بازی Call of Duty WWII را در رزولوشن پایین با سرعت ۵۴ فریم بر ثانیه اجرای میکند. این لپتاپ در بین لپتاپهای پایینرده یکی از بهترین گزینههای موجود است. جدول مشخصات کلی و گالری تصاویر لپتاپ ایسوس ویووبوک X540F را در زیر مشاهده میکنید.
لنوو در سالهای اخیر بازار لپتاپ ایران را مانند بازار لپتاپ جهان از آن خود کرده است. طبق آخرین آمار IDC لنوو با ۲۵ درصد سهم از بازار جهانی لپتاپ و نرخ رشد ۱۸ درصدی، پیشتاز این بازار است. لنوو برای هر نیازی و برای هر بودجهای یک مدل لپتاپ اختصاص داده است. حتی امکان انتخاب لپتاپ با مشخصات شخصی در سایت این تولیدکننده هنگکنگی نیز وجود دارد. لپتاپ سری Ideapad S145 لنوو نیز مدلهای بسیار مختلفی دارد که هرکدام شاید تنها در یک خصوصیت با هم متفاوت هستند. لپتاپ مد نظر ما به نسل دهم پردازنده i3 شرکت اینتل یعنی Core i3 1005G1 مجهز است. این پردازنده فرکانس ۱/۲ گیگاهرتزی دارد اما هنگام استفاده سنگین از دستگاه تا ۳/۴ گیگاهرتز میرسد. رم این لپتاپ ۴ گیگابایتی است که قابلیت ارتقا تا ۸ گیگابایت را دارد. همچنین از یک ترابایت حافظه داخلی بهرهمند است. این لپتاپ به دلیل وزن بسیار پایین که دارد به لپتاپهای سری دانشآموزی معروف شده و برای حمل دائم و استفاده در محل کار یا تحصیل بسیار مناسب است. پیشنهاد میشود هنگام خرید این لپتاپ، حافظه رم آن را به ۸ گیگابایت ارتقا داده و هارد HDD آن را با یک هارد SSD تعویض کنید تا از حداکثر قدرت و توان این لپتاپ به خوبی استفاده کنید. جدول مشخصات کلی و گالری تصاویر لپتاپ لنوو آیدیاپد S145C را در زیر مشاهده میکنید.
کمپانی تایوانی ایسر با تولید لپتاپهای اقتصادی و ارزان قیمت پا به عرصه رقابت گذاشت و حالا با سهم ۵/۷ درصدی از بازار جهانی لپتاپ در حال رقابت نزدیک با حریف قدرتمندی به نام ایسوس است. درحال حاضر، لپتاپ ایسر اسپایر ۳ سری A315-55G را شاید بتوان قویترین لپتاپ با قیمت حدودی ۱۵ میلیون تومان در بازار ایران عنوان کرد. این لپتاپ به پردازنده نسل دهم اینتلCore i5 10210U مجهز است. فرکانس این پردازنده برای اجرای عملیات سنگین به ۴/۱ گیگاهرتز میرسد. این لپتاپ به ۸ گیگابایت حافظه رم به صورت ۲ حافظه ۴ گیگابایتی مجهز است که این قابلیت ارتقا تا ۲۰ گیگابایت را نیز دارد. پردازنده گرافیکی میانرده انویدیا MX230 در اجرای روان بازیهای قبل از سال ۲۰۱۸ هیچ مشکلی ندارد. اما اکثر بازیهای تولید سال ۲۰۱۸ به بعد را تنها در رزولوشن پایین با سرعت فریم مناسب اجرا میکند. این پردازنده بازی فیفا ۲۰ را در بهترین رزولوشن بدون هیچ مشکلی با سرعت ۵۵ فریم بر ثانیه اجرا میکند اما در اجرای Call of Duty Black Ops 4 تنها در رزولوشن ۷۲۰ میتواند بازی را اجرا کند. در کل این لپتاپ با مشخصات خوب و قابل قبولی که دارد، برای اجرای کارهای روزمره، استفاده مالتیمدیا و حتی اجرای بازی برای آن دسته از کسانی که تنها به بازی علاقهدارند و نه گیمرها یک لپتاپ عالی و ایدهآل به حساب میآید. جدول مشخصات کلی و گالری تصاویر لپتاپ ایسر اسپایر ۳ A315-55G را در زیر مشاهده میکنید.
در پایان جدول مشخصات و قیمت برخی از مدلهای لپتاپهای میانرده و اقتصادی موجود در بازار ایران را مشاهده میکنید. (قیمتها ممکن است در روزهای آینده تغییر کند.)