چگونه میتوان با هوش مصنوعی مولد سازمانها را متحول کرد
تحولات جدید در دنیای کسبوکار با ورود هوش مصنوعی مولد (Gen AI) در حال شکلگیری…
۱۹ مهر ۱۴۰۳
۲۰ خرداد ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
شیوع بیماری کرونا و خانهنشینی مردم در اواخر سال ۹۸، نه تنها باعث کاهش رفت و آمد و تعطیلی شرکتها و ادارات شد؛ بلکه مراجعه بیماران به مراکز درمانی را نیز با کاهش نسبتا زیادی مواجه کرده است. بر اساس گزارش سالانه سامانه سلامت بقراط، ویزیت پزشکان در دی ماه و بهمن ماه ۹۸ نسبت به زمان مشابه در سال ۹۷ افزایش ۲۵ درصدی داشته که این میزان در اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ به منفی ۳۷ درصد رسیده است.
به گزارش پیوست، بقراط، یک پلتفرم آنلاین سلامت است که با سرویسهای نوبتدهی آنلاین یا تلفنی، پرونده الکترونیکی سلامت، گزارشات پزشکی، توصیههای بهداشتی و دیدار پزشک به ۴ روش تصویری، تلفنی، چت و حضوری، کمک شایانی به خدمات الکترونیکی بهداشت و سلامت کرده است.
بر اساس این گزارش، در یک سال اخیر حدود ۷۰۰ میلیون ثانیه زمان ویزیت بیماران بوده است. بهطور میانگین روزهای شنبه و چهارشنبه شلوغترین روزهای کاری پزشکان بوده که مجموعا بیش از ۴۰ درصد کل بیماران ویزیت شده در هفته را شامل میشوند.
بر اساس این گزارش، ۴۶ درصد بیماران عصرها بین ساعات ۱۶ تا ۲۰ به پزشک خود مراجعه میکنند که این درصد برای بیمارانی که صبحها به پزشک مراجعه میکنند ۲۷ درصد، ظهر ۲۰ درصد و شب ۶ درصد است.
نکته جالب توجه آن که با وجود امکان ثبت نوبت اینترنتی در سامانه بقراط اما همچنان کاربران این سامانه از روشهای قدیمی برای ثبت نوبت استفاده میکنند که میتواند نشانگر این باشد که فرهنگ استفاده از خدمات الکترونیکی سلامت هنوز به درستی در بین مردم جا نیافتاده است. بر این اساس ۹۴ درصد از بیماران این سامانه از طریق اپراتور، ۴ درصد از طریق تماس مستقیم تلفنی و تنها ۲ درصد بهصورت اینترنتی اقدام به ثبت نوبت میکنند.
در قسمت مشاوره آنلاین در بین ماههای اسفند، فروردین و اردیبهشت، ویزیت متنی جایگاه بالایی دارد. بهطوری که در اسفند ماه ۵۹ درصد، در فروردین ۵۰ درصد و در اردبیبهشت ۳۶ درصد از کل مشاورههای آنلاین را به خود اختصاص داده است. پس از آن ویزیت تلفنی با ۲۸، ۳۵ و ۳۸ درصد در بین ماههای اسفند، فروردین و اردیبهشت در جایگاه دوم قرار دارد و پس از آن ویزیت تصویری است که بهترین سهم آن مربوط به اردیبهشت ماه با ۲۷ درصد است.
آنطور که در این گزارش آمده، حدود ۶۸ درصد از مراجعهکنندگان به مطبها و کلینیکها را خانمها و ۳۲ درصد آنها را آقایان تشکیل دادهاند. این اعداد بهخوبی نشان میدهد که جامعه آقایان خیلی کمتر نسبت به جامعه خانمها به پزشک مراجعه میکنند.