skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رشد ۹۰ درصدی واردات موبایل در سال ۹۸

سامسونگ با ۵۶ درصد بیشترین سهم بازار موبایل کشور را در اختیار دارد

امید اعظمی عضو تحریریه

۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

گزارش آمار روند واردات و مصرف موبایل طی ۱۲ ماه سال ۹۸ طبق بررسی‌های انجمن واردکنندگان موبایل نشان می‌دهد واردات موبایل از طریق رویه تجاری در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ بیش از ۹۰ درصد رشد داشته است. طبق داده‌های آماری در گزارشی که انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی در اختیار رسانه‌ها گذاشته است، در سال ۹۸ تعداد ۱۵ میلیون و ۳۸۰ هزار دستگاه موبایل وارد کشور شده که از این تعداد نزدیک به ۱۴ میلیون دستگاه در شبکه ارتباطی تلفن همراه کشور فعال شده است. همچنین طبق گزارش‌های دریافتی از سامانه همتا، سامسونگ همچنان با ۵۶ درصد، بیشترین سهم بازار موبایل کشور را در اختیار دارد. پس از سامسونگ، محصولات نوکیا با ۱۷ درصد، هواوی با ۹ درصد، شیائومی با ۷ درصد، اپل با ۵ درصد و آنر با ۳ درصد رتبه‌های دوم تا ششم را به لحاظ سهم بازار به خود اختصاص داده اند. از سویی گوشی‌های سامسونگ مدل‌ گلکسی A10 ، A10s و A50 و همچنین نوکیا 106ds پر مصرف‌ترین مدل‌های موبایل در بازار ایران طی سال ۹۸ بوده‌اند. افزایش ۹۰ درصدی واردات موبایل در سال گذشته در حالی اعلام می‌شود، که در دو ماه گذشته فروشندگان تلفن‌همراه در بازار از کمبود این کالا و افزایش قیمت‌ آن خبر می‌دهند.

به گزارش روابط‌عمومی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، در اسفند ماه سال ۹۸ تعداد یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه موبایل از طریق رویه تجاری و مسافری وارد کشور شد که یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه از آن در شبکه فعال است که این موضوع بیانگر میزان مصرف کشور در ماه پایانی سال ۹۸ است.

امیر اسحاقی، دبیر انجمن واردکنندگان موبایل با اشاره به کاهش ۱۰ برابری واردات موبایل در فروردین ماه سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه در سال ۹۸ گفت: «بررسی آمارها نشان می‌دهد که از ابتدای فروردین ماه امسال تا ۲۰ اردیبهشت تنها ۷۰۰ هزار دستگاه موبایل وارد کشور شده که دلیل آن نیز محدودیت‌هایی است که شیوع ویروس کرونا ایجاد کرده است. در حالی که مصرف کشور ماهانه چیزی حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزاردستگاه است.» او اعلام کرده که تخصیص ارز مورد نیاز شرکت‌ها برای واردات موبایل در اسفندماه سال ۹۸ باطل شده که یکی از دلایل کاهش شدید واردات در یک ماه اخیر را ‌می‌توان همین موضوع دانست.

او ادامه داد: «واردات اضافی که در سال ۹۸ داشته‌ایم در این برهه حساس به تامین نیاز بازار کمک کرده است. البته از این موضوع نباید غافل شویم که تعطیلی فروشگاه‌های عرضه موبایل به دلیل رعایت پروتکل‌های حفظ فاصله اجتماعی باعث شد که تقاضای بازار به شدت کاهش یابد. به همین خاطر تصور می‌شود عمده‌ی این تعداد موبایل فعال شده در ۲۰ روز نخست فروردین ۹۹ توسط فروشگاه‌های آنلاین عرضه شده است.»

به گفته دبیر انجمن واردکنندگان موبایل بیشترین میزان واردات در سال ۹۸ در دی ماه آن سال صورت گرفته است. اسحاقی در این خصوص عنوان کرد: «در دی ماه سال ۹۸ تعداد یک میلیون و ۸۰۰ هزار دستگاه موبایل وارد کشور شده است، در حالی که پرمصرف‌ترین ماه در سال ۹۸، بهمن بوده که در آن ماه بالغ بر یک و نیم میلیون دستگاه موبایل در شبکه ارتباطی کشور فعال شده است.»

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل ضمن اشاره به کاهش چشمگیر واردات موبایل از طریق رویه مسافری طی۶ ماه پایانی سال ۹۸ گفت: «واردات موبایل از طریق رویه مسافری بعد از اصلاح قوانین و حذف معافیت ۸۰ دلاری واردات مسافری در پاییز سال گذشته برای سودجویان از صرفه افتاد و در ۶ ماه پایانی سال شاهد کاهش واردات از طریق این رویه بودیم اما همچنان زور واردات رویه مسافری محصولات اپل به واردات رویه تجاری این برند می‌چربد. تا جایی که در اسفندماه ۹۸ از مجموع ۶۴ هزار و ۹۵۰ دستگاه گوشی موبایل اپل وارد شده به کشور تنها ۱۱ هزارو ۲۰۰ دستگاه از آن از طریق رویه تجاری وارد کشور شده و ۵۳ هزارو ۷۵۰ دستگاه دیگر به صورت مسافری وارد و در سطح بازار توزیع شده است که قاعدتا این تعداد گوشی موبایل فاقد خدمات پشتیبانی هستند.»
براساس اعلام انجمن واردکنندگان موبایل، تعداد یک میلیون و ۳۶۰ هزار دستگاه موبایل وارد شده به کشور در اسفند ماه سال ۹۸ عمدتا مدل‌هایی باقیمت زیر ۳۰۰ دلار بوده‌اند و تنها ۱۴۰ هزار دستگاه موبایل وارد شده در اسفند ماه قیمتی بالاتر از ۳۰۰ دلار داشته‌‌اند.

بسیاری از واردکنندگان و فروشندگان بازار دلیل اصلی کاهش واردات تلفن همراه به کشور را علاوه بر شیوع کرونا و ماندن کالاها در گمرک، به عدم تخصیص ارز کافی به واردکنندگان این کالا در کشور نیز ارتباط می‌دهند. برخی از این فعالان در گفت‌وگو با پیوست اعلام می‌کنند که تنها راه آرام کردن بازار موبایل و خروج از این وضعیت، تخصیص ارز بانک مرکزی به واردکنندگان برای خارج کردن گوشی‌های تلفن همراه از گمرک و عرضه آن‌ها به بازار است.

در همین زمینه چندی پیش وزیر ارتباطات در واکنش به انتقاد یکی از کاربران توئیتر نسبت به افزایش قیمت‌ها در بازار موبایل گفته بود که احتمالا دلیل کاهش واردات گوشی به کشور به تعطیلی کارخانه‌های تولیدی در کشورهای تولیدکننده‌ مانند کره جنوبی و چین، واردات ارتباط دارد. محمدجواد آذری جهرمی در این زمینه با اشاره به واردات گوشی به کشور نوشته بود: «آمار واردات نشان می‌داد که ۱/۴ میلیون گوشی وارد شده که روشن نشده است. شاید کمی هم احتکار باشد، البته اطمینان ندارم.»

http://pvst.ir/7y0
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

یک دیدگاه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو