تمام اعضای گلکسی S25 سامسونگ به نسخهای خاص از اسنپدراگون ۸ الیت مجهز خواهند شد
اخبار و شایعات زیادی توسط افشاکنندگان درباره تراشه سری S25 به بیرون درز کرده اما…
۱۴ آبان ۱۴۰۳
نائب رئیس انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی:
۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
شرایط پیچیده بازار موبایل در یکی دو هفته گذشته، تیتر یک تمام خبرگزاریها و رسانههای فناوری کشور بوده است. در حالی که تا سال گذشته بسیاری از واردکنندگان موبایل از شرایط عادی واردات و عرضه مناسب آن در بازار خبر میدادند؛ حالا این بازار با افزایش تقاضا و از سوی دیگر افزایش قیمتها به دنبال کمبود تلفن همراه در بازار روبهرو شده است. طولانی شدن بحران ویروس کرونا، بسته شدن مرزهای کشور و توقف واردات کالا، دپو شدن جنسهای وارد شده در گمرک و افزایش بیسابقه تقاضا در این بازار به دنبال راهاندازی شبکه اجتماعی شاد از جمله مواردی است که فعالان بازار از آنها به عنوان دلایل آشفتگی جدید در بازار موبایل نام میبرند. حالا انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی میگوید تنها راه آرام کردن بازار موبایل و خروج از این وضعیت، تخصیص ارز بانک مرکزی به واردکنندگان برای خارج کردن گوشیهای تلفن همراه از گمرک و عرضه آنها به بازار است.
به گزارش پیوست، رضا دیهیمی، نایبرئیس انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، از افزایش میزان مصرف تلفن همراه در سال جدید خبر داد و گفت: «میزان مصرف موبایل در کشور ماهانه یک میلیون و دویست هزار گوشی است؛ اما متاسفانه بدلیل شیوع کرونا و خانهنشینی مردم و شروع کلاسهای آنلاین تقاضا را افزایش داد، علاوه بر آن ویزیت آنلاین پزشکها و رونمایی از شبکه دانشآموزی شاد نیز بر این قضیه دامن زد و مصرف موبایل، یکباره بالا رفت.» او اعلام کرد: «کل واردات امسال از اول فروردین تا ۸ اردیبهشت، ۷۵۰ هزار گوشی بوده و بالای ۵۰۰ هزار گوشی هم در گمرک مانده و وارد نشده است. درحال حاضر مصرف گوشیهای موبایل بین یک و نیم تا ۴ میلیون به شدت بالا رفته و بازار را متشنج کرده. امیدواریم با همکاری بانک مرکزی و وزارت صمت و با تخصیص ارز درست، این وضعیت را در هفتههای آینده کنترل کنیم.» دیهیمی ابراز امیدواری کرد که دولت تا پایان این هفته تخصیص ارز کالاهای در گمرک مانده را صادر کند و تا چند هفته آینده بازار موبایل به سرعت از این وضعیت خارج شود.
بازار موبایل در حالی با کمبود کالا و افزایش قیمت بین ۲۰ تا ۳۰ درصدی رو به رو شده که اواخر پاییز سال گذشته، حسین غروی، رئیس انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی در گفتوگویی با پیوست به اشباع بازار موبایل کشور تا پایان سال (۹۸) اشاره کرده بود. او در این گفتوگو اعلام کرد که در حال حاضر عرضه گوشی بیشتر از مصرف است و همین شرایط هم اجازه افزایش قیمت در بازار موبایل را نمیدهد.
نایبرئیس انجمن موبایل، علت این کمبود ناگهانی کالا و افزایش قیمت را شیوع پیشبینی نشده ویروس کرونا و برهم خوردن معادلات واردات عنوان کرد و گفت: «هیچکس مدت زمانی که این شرایط به طول انجامید را پیشبینی نمیکرد. این اتفاق مرزهای ورودی کشور را مسدود کرد و از ۲۰ اسفند به اینطرف هیچ کالایی به ایران نیامده. کالاهایی که در گمرک مانده و بخاطر تعطیلی ادارات و صرافیها امکان ترخیصشان وجود نداشت.»
فروشندگان و فعالان بازار نیز در تایید صحبتهای نایب رئیس انجمن موبایل اعلام کردند، به محض آزادسازی گوشیهای دپو شده در گمرک، قیمت موبایل به حال سابق بازخواهد گشت. رضا قربانی، یکی از فعالان این حوزه در گفتوگو با پیوست اعلام کرد: «از چهارشنبه گذشته که خبر وارد شدن گوشیهای گمرک در بازار پیچید قیمت گوشی تا ۱۰ درصد افت کرد. به عنوان مثال گوشی که قیمت آن در این گرانیها به ۳ میلیون تومان رسیده بود با قیمت ۲ میلیون و هفتصد به فروش رفت.» این فروشندگان و فعالان بازار موبایل ادعا میکنند اگر انجمن همانطور که وعده داده بتواند بانک مرکزی را برای تخصیص ارز به واردکنندگان مجاب کند و مردم نیز این چند هفته را صبر کنند و گوشی از بازار نخرند قطعا قیمت موبایل میشکند و به روال سابق باز میگردد.