مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۸ فروردین ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۸ دقیقه
وزیر ارتباطات امروز صبح (۱۸ فرودین) در پخش زنده اینستاگرامی در مورد وضعیت اینترنت و نحوه افزایش ظرفیت شبکه تلفنهمرا و اینترنت ثابت که در روزهای شیوع کرونا با افزایش مصرف روبهرو بوده پاسخگوی سوالات کاربران بود. محمدجواد آذری جهرمی از توسعه شبکه اینترنت ثابت در قم و تهران گفت و اینکه این توسعه در شبکه تلفن همراه با افزایش ظرفیت در شبکه اپراتورها نیز اتفاق افتاده؛ اما افزایش بیشتر در این زمینه نیازمند آزادسازی باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ است که در اختیار صداوسیماست. او در این پخش زنده ابراز امیدواری کرد که حتما صداوسیما در این زمینه همکاری خواهد کرد. همچنین او به طنز اعلام کرد که قطعا آزادسازی این باندهای فرکانسی سختتر از آزادسازی خرمشهر نخواهد بود. از سوی دیگر جهرمی در ارائه گزارش آنلاین خود از وضعیت شبکه ارتباطی در پاسخ به سوال اکثر کاربران در مورد برداشتن فیلترینگ تلگرام گفت که او مسئول برداشتن این فیلترینگ نیست؛ اما تاکید کرد که همین فیلترینگ ارائه اینترنت باکیفیت به کاربران را با مشکل مواجه کرده است.
به گزارش پیوست، آمارهایی که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پخش زنده اینستاگرامی خود ارائه داد حکایت از افزایش ۱۰۰ درصدی مصرف اینترنت در شبکه اینترنت ثابت و تلفن همراه را داشت. آنطور که جهرمی اعلام کرد میزان مصرف استفاده از دیتای تلفنهمراه در روز اول اسفند برابر با ۶.۷ پتابایت بوده که این میزان در روز ۱۷ اسفند و همگام با افزایش ظرفیت در این شبکه به ۷.۵ پتابایت رسیده است. به نظر می رسد با افزایش دورکاری و جدیتر شدن شرایط قرنطینه میزان مصرف دیتای موبایل در روزهای آخر اسفند نیز بازهم افزایش داشته تا جایی که براساس گفتههای وزیر ارتباطات میزان مصرف استفاده از دیتای تلفن همراه در ۲۸ اسفند به رقم ۹.۵ پتابایت رسیده و حالا هم با افزایش ظرفیتهای فرکانسی که برای پاسخگوی به نیاز کاربران اتفاق افتاده این میزان مصرف برابر با ۱۱.۲ پتابایت شده و شب گذشته حتی میزان مصرف کاربران از این رقم هم عبور کرده است. براساس اظهارات جهرمی رسیدن میزان مصرف دیتا در کشور به این رقم به معنی پرشدن ظرفیتهای شبکه 4G است. جهرمی تاکید کرد که با ظرفیتهای فرکانسی که در اختیار اپراتورهای تلفنهمراه کشور است امکان ایجاد ظرفیت بیشتر برای مصرف بیشتر وجود ندارد.
وزیر ارتباطات ضمن تشکر از فعالیتهایی که اپراتورها برای توسعه شبکه ارتباطی کشور انجام دادهاند گفت: «تمام منابع فرکانسی برای بهبود سرعت و کیفیت اینترنت همراه استفاده شده و دیگر ما ظرفیتی بیشتر در این زمینه در دسترس نداریم که بخواهیم در اختیار اپراتورها بگذاریم. در شرایط فعالی افزایش ظرفیت در این شبکه نیازمند باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ دارد که در اختیار صداوسیماست.» او در ادامه با بیان اینکه امیدوار به همکاری صداوسیما برای آزادسازی این باندهای فرکانسی است اعلام کرد: «نامهای به رئیس جمهوری ارسال کردهام که در آن پیگیریهای ۶ سال وزارت ارتباطات برای آزادسازی این باندها فرکانسی تشریح شده است. از ایشان خواستهام که آزادسازی این باندهای فرکانسی با توجه به نیاز کشور در شرایط فعلی را در دستورکار ستاد ملی مقابله با کرونا بگذارند تا بتوانیم با همکاری صداوسیما این باندها را در اختیار اپراتورهای تلفن همراه بگذاریم.»
جهرمی در ادامه توضیحات خود در این پخش زنده از افزایش ۱۰۰ درصدی مصرف در شبکه اینترنت ثابت گفت و اینکه برخلاف پیشبینیهای صورت گرفته میزان مصرف کاربران اینترنت ثابت رشد قابل توجهای داشته است. او در این مورد گفت: «ماه گذشته برای تشویق مردم به خانه ماندن بسته ۱۰۰ گیگ اینترنت رایگان را با همکاری اپراتورهای اینترنت ثابت در نظر گرفتیم که براساس برسیها ۷۵ درصد کاربران از ۷۰ درصد این بسته رایگان استفاده کردهاند. پیشیبینی ما این بود که با در نظر گرفتن این بسته میزان استفاده از اینترنت ثابت ۵۰ درصد افزایش پیدا کند؛ اما در مقابل میزان ترافیک اینترنت ثابت به ۱۰۰ درصد رسید.» او با اشاره به اینکه در چند روز متوالی به دلیل افزایش میزان مصرف شبکه اینترنت خانگی با اختلال همراه شده از توسعه در این شبکه گفت و اینکه این توسعه که همراه با افزایش ظرفیتها از سمت شرکت مخابرات در شبکه انتقال و شرکت زیرساخت در زمینه افزایش پهنای باند و همراه با همکاری اپراتورهای اینترنت ثابت بوده باعث شده تا کیفیت اینترنت خانگی بهبود پیدا کند.
اما جهرمی در ادامه ارائه گزارش آنلاین خود با اشاره به اینکه در چند روز گذشته کاربران زیادی از او پرسیدهاند افزایش سرعت ۴ برابری اینترنت نسبت به سرعت فعلی به چه میزانی است از تغییرات در شبکه اینترنت ثابت گفت و اینکه چگونه با تغییر تکنولوژی از ADSL به VDSL سرعت فعلی کاربران میتواند افزایش ۴ برابری داشته باشد. جهرمی در این مورد توضیح داد: «در حالحاضر کاربران روی خط مسی و از طریق تکنوژی ADSL میتوانند به سرعت ۱۶ مگابیت بر ثانیه دسترسی داشته باشند اما به کمک تکنولوژی VDSL که در واقع باعث کاهش میزان فاصله ارتباطی کاربران با مراکز مخابراتی میشود امکان دسترسی به سرعت اینترنت تا ۷۰ مگابیت بر ثانبه وجود دارد.»
براساس اظهارات او با شروع برنامه توسعه اینترنت ثابت در استانهای تهران و قم و تبدیل اینترنت ADSL کاربران این استانها به VDSL هماکنون ۳۰ هزار مشترک در استان قم به اینترنتی با ۵ برابر سرعت قبلی دسترسی پیدا کردهاند. آنطور که جهرمی می گوید آنها در تلاش هستند که تا ۲۷ اردیبهشت ماه نیز ۸۰۰هزار پورت VDSL در تهران دایر شود. وزیر ارتباطات ابراز امیدواری کرد که این برنامه توسعهای تا پایان امسال در اکثر کلان شهرهای کشور پیاده سازی شود. جهرمی در پاسخ به سوالاتی در مورد تعرفه استفاده از VDSL اعلام کرد که تعرفه در این زمینه مانند سابق است و تنها کاربرانی که از حجم اینترنت بیشتری استفاده کنند باید پول بیشتری پرداخت کنند. همچنین او تاکید کرد که برای استفاده از این تکنولوژی جدید نیاز به تغییر مودم است که در این زمینه هم کاربران باید هزینه این تغییر را متقبل شوند.
نیم شب گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توییتی اعلام کرد که برای پاسخ به نیاز آموزشی گروه دانشآموزان و دانشجویان و معلمان به شرکتهای اینترنتی ابلاغ شده که تا پایان اردیبهشت ماه سرعت همه مشترکان خود را به صورت رایگان تا ۱۶ مگابیت بر ثانیه ارتقاء دهند. آنطور که جهرمی در این توییت خود اعلام کرده این دستورالعمل که در اکثر شرکتها اجرایی شده& نتیجه رشد ۷۰درصدی استفاده از پنهای باند را به دنبال داشته است.
حالا هم جهرمی در پخش زنده اینستاگرامی خود در پاسخ به این سرویس رایگان توضیح داد: «بعضی از کاربران در حالحاضر به اینترنت ۵۱۲ یا ۲ مگابیت دسترسی دارند با این ابلاغیه سرعت آنها تا ۱۶ مگابیت بر ثانیه باز است و میتوانند با این سرعت از اینترنت خود استفاده کنند. اگر هم کاربری حالا سرویس ۵۱۲ دارد اما فقط میتواند سرعت تا ۷ مگابیت دریافت کند این به خاطر سیم مسی است که روی آن اینترنت دریافت میکند که کیفیت مناسب ندارد و ما هم در حال رفع این مشکلات هستیم.»
او همچنین در پاسخ به سوال بسیاری از کاربران و همچنین دانشجویان از او در شبکههای اجتماعی که چرا روی دیتای موبایل اینترنت رایگان داده نمیشود اعلام کرد که کبود ظرفیتهای این شبکه اجازه این کار را به آنها نمیدهد. وزیرارتباطات تصریح کرد که اگر ظرفیتهای لازم در این شبکه از طریق صداوسیما ایجاد شود قطعا آنها برای ارائه اینترنت رایگان موبایل فروگذار نخواهند کرد.
در پایان این پخش زنده اینستاگرامی جهرمی در برابر سوالهای همیشگی کاربران که چرا فیلتر تلگرام در شرایط فعلی کشور برداشته نمیشود اعلام کرد که برداشتن این فیلترینگ در اختیار او نیست. او در این مورد گفت: «برداشتن فیلتر تلگرام در اختیار من نیست و قطعا این فیلترینک به کیفیت شبکه هم ضربه میزند چرا که به خاطر استفاده از فیلتر شکن دیتای ما به خارج از کشور رفته و مجدد به داخل باز میگردد.» جهرمی تاکید کرد که اگر او اختیار برداشتن این فیلترینگ را داشت حتما این کار را انجام میداد.
اما جهرمی در پاسخ به سوالات دیگر کاربران در مورد اینکه با توجه به تاخیر درمرسلات پستی به دلیل بالا رفتن حجم سفارشات چرا از پهپاد «سجاد» که سال گذشته به عنوان یک خبر خوب از سوی او اعلام شده استفاده نمیکنند گفت: «این پهپادهای پستی در حالحاضر آمادگی در زمینه ضدعفونی کردن معابر یا ارسال مرسلات را داد ولی همچنان برای فعالیت آنها به دنبال اخذ مجوز از مراجعه مربوط به آن هستیم.»