skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

بازگشت نیمی از کاربران اسنپ‌ فود به چرخه سفارش آنلاین غذا

تحریریه پیوست

۱۸ فروردین ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

پس از گسترش بیماری کرونا در یک ماه اخیر سرویس‌های آنلاین سفارش غذا شاهد کاهش شدید ثبت سفارش بودند. رئیس هیات مدیره اسنپ فود از کاهش شدید ثبت سفارش‌ها در روزهای نخستین خبر می‌دهد. روندی که به گفته او در روزهای اخیر با ۴۰ درصد افزایش نسبت به شروع شیوع ویروس مواجه شده است.

به گزارش پیوست، طرح فاصله‌گذاری اجتماعی یا همان قرنطینه که بیش از یک ماه است در بیشتر شهرهای دنیا اجرایی شده، رفتارهای اجتماعی مردم در استفاده از اپلیکیشن‌ها را متفاوت کرده است. پیش از شیوع این بیماری، کسب‌وکارهای سفارش آنلاین غذا یکی از پرکاربردترین کسب‌وکارها در عرصه جهانی و همچنین ایران محسوب می‌شدند؛ کسب‌وکارهایی که این روزها با کاهش شدید مشتری روبرو شدند.

مهراد عبدالرزاق رئیس هیات مدیره اسنپ فود در پاسخ به سوال پیوست درباره کاهش تعداد کاربران این اپلیکیشن پس از شیوع کرونا گفت: «پس از شیوع کووید ۱۹ سفارش‌های سرویس رستوران اسنپ‌فود کاهش شدیدی داشت. اما در روزهای اخیر، این روند تغییر کرده و تعداد سفارش های سرویس فود نسبت به روزهای آغازین شیوع کرونا، ۴۰ درصد افزایش یافته است.» پیش از این نیز کاهش ثبت‌سفارش  ۷۰ درصدی چلیوری به دلیل گسترش ویروس کرونا، سبب تعطیلی این کسب‌وکار شده بود.

هر چند که کارشناسان بهداشتی پیشنهاد می‌کنند که بهتر است افراد در این دوران از خوردن غذا در بیرون از منزل پرهیز کنند اما برخی نیز معتقدند می‌توان با در پیش گرفتن راهکارهایی از غذاهای بیرون نیز استفاده کرد. پرفسور سالی بلومفیلد از دانشکده بهداشت و طب حاره‌ای لندن در این باره به بی‌بی‌سی گفته است: «برای کم کردن خطر آلودگی، بهتر است بسته‌بندی مواد غذایی را باز کرده و آن را دور بریزید. بعد غذا را در ظروف خانگی تمیز و مناسب ریخته و قبل از خوردن دست خود را با دقت بشویید. در شرایط فعلی شاید بهتر باشد غذای داغ و تازه پخته از رستوران سفارش دهید و از غذاهای خام و سرد صرف نظر کنید.»

سالی بلومفیلد در ادامه با تاکید بر این نکته که خطر انتقال این ویروس از راه غذا کم است و سفارش غذا از رستوران در صورت رعایت روش‌های صحیح آماده‌سازی و پخت غذا هیچ خطری ندارد، گفت: «برای افراد محتاط یا آسیب‌پذیر، تهیه و پخت دقیق بهتر است. مثلا اگر پیتزا سفارش داده‌اید، برای اطمینان خاطر بیشتر، آن را قبل از خوردن دو دقیقه در مایکروویو بگذارید.»

توصیه‌های اینچنینی طی روزهای گذشته از سوی برخی از کارشناسان این حوزه موجب افزایش سفارش آنلاین غذا در سطح جهان شده است؛ رئیس هیات مدیره اسنپ فود در این خصوص به پیوست گفت: «استفاده بیشتر سرویس‌های فود دلیوری در سراسر جهان روندی افزایشی را تجربه کردند و به عنوان مثال سرویس گرب در حدود ۲۰ درصد افزایش سفارش‌ها را شاهد بوده است.»

راه‌حل‌هایی برای سفارش آنلاین امن و بهداشتی

تحویل گرفتن غذا یا موادغذایی در خانه به دلیل تماس نداشتن با خریداران دیگر، کم‌خطرتر از رفتن به مغازه و رستوران است. یکی از شایع‌ترین راه‌های آلوده شدن به ویروس کرونا در سفارش‌های آنلاین، آلوده بودن احتمالی سطوح مواد غذایی و بسته‌بندی‌ها یا شخص تحویل دهنده سفارش است. لیزا آکرلی، وبلاگ نویس و متخصص سلامت مواد غذایی نیز در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی پیشنهاد داده که افراد قبل از تحویل گرفتن سفارش، یادداشتی بنویسند و از راننده بخواهند زنگ در را بزند و عقب بایستد. به گفته او این باعث می‌شود بدون تماس با راننده بتوانند سفارش خود را تحویل بگیرند.

همچنین به گزارش سی‌ان‌ان، ایان ویلیامز، رئیس شاخه کنترل شیوع و پیشگیری مراکز امریکا، در یکی از وبینارهای اخیر خود تاکید کرده است که ویروس کرونا از طریق غذا منتقل نمی‌شود. سی‌ان‌ان همچنین به نقل از بنجامین چاپمن، استاد و متخصص سلامت مواد غذایی در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، نوشته بسته‌بندی غذا می‌تواند ناقل ویروس باشد ولی خطر انتقال ویروس از این طریق بسیار کمتر از راه‌های اصلی انتقال ویروس است.

سفارش آنلاین غذا برای کسانی که وقت کمتری برای آشپزی در خانه داشتند همواره یک راه‌حل مناسب محسوب می‌شد و اپلیکیشن‌های سفارش غذا همچون اسنپ‌فود و چیلیوری این روند را در ایران نیز تسهیل کرده بودند. از سوی دیگر، این روند در نهایت به نوعی سبک زندگی در برخی افراد نیز بدل شده بود و این روزها، افرادی که پیش‌تر از سفارش آنلاین غذا برای تامین خوراک روزانه خود بهره می‌بردند، به سمت کنسروها و غذاهای آماده و نیمه آماده کشیده شده‌آند. اما نکته قابل توجه در این میان، از نظر برخی کارشناسان تغذیه، استفاده از مواد نگهدارنده در این موارد است که استفاده طولانی مدت از آنها می‌تواند باعث کاهش قدرت سیستم ایمنی افراد شود.

به همین دلیل هم سفارش غذا از رستوران‌های معتبر که پروتکل‌های مربوط به رعایت نکات بهداشتی در دوران شیوع کرونا را در دستور کار قرار دادند راهکار طولانی‌مدت مناسب‌تری به نظر می‌رسد. در حال حاضر مراحل ساخت واکسن ویروس کرونا آغاز شده و به گفته کارشناسان این حوزه، آماده‌سازی آن در سطح عمومی به حدود ۱۸ ماه زمان نیاز دارد. بسیاری از کارشناسان و متخصصان مناسب‌ترین راهکار برای گذر از این ۱۸ ماه را فاصله‌گذاری اجتماعی یا همان قرنظینه می‌دانند که از آن با نام «فاصله‌گذاری هوشمند» هم یاد می‌شود. فاصله‌گذاری هوشمند به این معناست که در این دوران افراد می‌توانند با استفاده از ابزارهای هوشمند، از الودگی به ویروس کرونا پیشگیری کنند و در عین حال از امکانات رفاهی هم بهره‌مند شوند.

تجربه کره جنوبی و چین نشان می‌دهد که همزیستی با ویروس کرونا بدون آنکه به زنجیره انتقال آن بپیوندیم امری دور از ذهن نیست.  آنچه مسلم است این ویروس ناخوانده فعلا مهمان ماست و باید آنقدر درباره آن بدانیم که بتوانیم بعد از عبور از پیک شیوع مانند مردم کشورهای کره جنوبی و چین به همجواری در کنار آن عادت کنیم، یک همجواری هوشمندانه با رعایت تمامی اصول بهداشتی و ایمنی.

http://pvst.ir/7qj

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو