مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات مطرح کرد
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات اعلام کرد هماکنون جریان تبادل داده یکسویه است و با ایجاد اعتماد میان صنعت و دانشگاه و دولت باید این جریان را تغییر داد.
به گزارش پیوست، رضا باقری اصل در اولین کریدور کارآفرینی داده باز ایران در مورد اهمیت داده و لزوم تبادل داده میان دستگاهها مثالی از پروژه رمز دوم بانک مرکزی زد و گفت: «بانک مرکزی برای حل مشکل فیشینگ پروژهای به نام رمز دوم یک بار مصرف تعریف کرد که با مقاومت روبرو شده است. اما آمار نشان میدهد که ٩٠ درصد تراکنشهای ما زیر صد هزار تومان است. ٨١ درصد تراکنشها زیر ۵٠ هزار تومان است.»
او ادامه داد: «با اینکه میتوانستیم با تکنولوژیهایی چون کارت اعتباری و کیف پول الکترونیکی این تراکنشها را مدیریت کنیم اما حلقه ناسالم بانکداری الکترونیکی حامی اینگونه تراکنشها است. مسئله به خوب طراحی نشد از همین رو به جوابی غلط رسیدیم. در صورتی که مسئله چند وجهی است.»
او با اشاره به اینکه گاه دولت مسئله را برونسپاری نمیکند و ما باید برای مسائل دولت راهحل بدهیم، گفت: « ما باید راهحل ارائه بدهیم تا دولت اعتماد کند و جریان داده مبتنی بر اعتماد بین مردم و دولت و صنعت و دانشگاه شکل بگیرد. برای اینکه دولت مسائل خود را به اشتراک بگذارد باید اعتماد سازی صورت گیرد. هماکنون جریان یک سویه تبادل داده داریم و این جریان باید تغییر کند.»
اولین کریدور کارآفرینی داده باز ایران با هدف معرفی این کریدور و طرح مسائل و مشکلات سازمانها برگزار شد. مرکز نوآوری کاوستان مجموعه نوآوری باز است که با هدف حل مسائل سازمانها و ارگانها در دانشگاه علم و صنعت راهاندازی شده است. این مرکز برای حل مسائل برخی نهادها و ارگانهای دولتی چون شهرداری تهران، شهرداری شیراز، وزارت تعاون وکار و رفاه اجتماعی ومجموعه ساپیا اولین دوره کریدور کارآفرینی را برگزار کرد.
مهدی غضنفری، مدیر مرکز نوآوری باز کاوستان در مورد کریدور کارآفرینی و لزوم توجه به دادهها در حل مسائل پیچیده سازمانها گفت: «امروزه حل مسائل و اداره کشور پیچیده شده است و دیگر نمیتوان درون سازمان آنها را حل کرد، تا زمانی که حکمرانان درک نکنند که با مسائل پیچیده روبرو هستند به سراغ راهحلهای متناسب نمیروند. در کاوستان میخواهیم این باور را ایجاد کنیم که مشکلات چند وجهی با رویکردهای چند وجهی قابل حل هستند.»
او در این مورد مثالی هم بیان کرد: «در مورد رمز دوم بانک مرکزی، این موضوع ماجراها و مسائل بسیاری به وجود آورد. هر بانک هم روش خود را برای این مسئله دارد. در پایان تنها برای کاربران مشکلآفرین شده است. بانک مرکزی میتوانست پیش از آنکه موضوع رمز دوم را مطرح کند، برنامه خود را به کاوستان ارائه دهد تا ما در کاوستان برای آن راهحل ایجاد کنیم.»
به گفته غضنفری کاوستان و کریدور داده باز قصد دارد تیمهایی که راهحل ارائه میدهند را به سازمانها و نهادهای دولتی متصل کند.
او در مورد مراحل کاری کریدور کارآفرینی گفت: «مرحله اول کریدور این مراسم است که ما معرفی در مورد دورههای این کریدور عرضه میکنیم و سازمانها هم مسائل خود را ارائه میدهند. مرحله دوم توانمندسازی است.»
او در توضیح بیشتر دوره توانمندسازی گفت: «افراد علاقمند در قالب دورههای فشردهای به نام «بوتکمپ علوم داده» در سه حوزه علوم داده، نوآوری باز و حکمرانی داده آموزش میبینند. پس از گذراندن این دورهها افراد باید طرحها و پیشنهادهای خود را پیرامون مسائل مطرح شده توسط سازمانها با همراهی مربیان و کارگاههای آموزشی توسعه دهند.»
غضنفری همچنین افزود: «در پایان نیز طرحهای پیشنهادی توسط متخصصین و داوران ارزیابی میشود و برگزیدگان از سوی سازمانهای مطرحکننده مسئله جوایزی دریافت میکنند.» به گفته غضنفری طرحهای برگزیده به سازمانهای متقاضی معرفی میشوند تا همکاری آنها آغاز شود و پیشنهادها را تجاریسازی کنند.
براساس گفتههای غضنفری بانک مرکزی و سایر نهادها میتوانند مسائل و دادههای خود را به کاوستان ارائه دهند و کاوستان در این کریدور قادر است راهحلی برای آنها ایجاد کند.
او در ادامه در مورد اهمیت داده و حکمرانی داده در حل مسائل نهادها و ارگانهای دولتی گفت: «چرا در مرحله اول هدفمندسازی یارانهها دولت نتوانست به درستی خوشهبندی کند. چرا به همه یارانه دادیم؟ چون دادهها بسیار زیاد زیاد شدند و نیاز به حکمرانی داده دارند.»
غضنفری ادامه داد: «باید برای دادهها حکمرانی داشته باشیم. سلسله مراتب و قواعد و قوانین تعیین کنیم. به همین خاطر نمیتوانیم از دادهها استفاده کنیم. چون دادهها پیچیده هستند و باید چارچوبی برای آنها تعیین کنیم.»
آنطور که غضنفری میگوید نمیتوان مانند گذشته دیتابیس تمام وزارت خانهها را دریافت کرد تا تصمیم بگیرند که به چه خانوادههایی باید یارانه بدهند. او همچنین تاکید کرد: «ما نیاز داریم که دادهها را سروسامان دهیم و بعد میفهمیم که دادهها چه ثروتی هستند و مانند مواد خام معدن هستند وباید نظم دهیم تا به دارایی راهبردی بدل شوند.»