skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

اعتراض کارگروه ماینینگ به مصوبه برق هیات وزیران

تحریریه پیوست

۱۴ آذر ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۸ بهمن ۱۳۹۸

کارگروه ماینینگ انجمن بلاکچین ایران در بیانیه‌ای که در اعتراض به مصوبه هیات وزیران و تعرفه‌های اعلامی برای استخراج رمزارزها صادر کرده است، اعلام کرد مستندهای غیرکارشناسی کارشناسان وزارت نیرو در خصوص تعیین تعرفه‌ برای استخراج رمزارز قانع‌کننده نبود و این تعیین تعرفه نتیجه‌ای جز ریشه‌کنی صنعت ماینینگ ندارد.

به گزارش پیوست، کارگروه ماینینگ انجمن بلاکچین در بیانیه ۵ بندی با اشاره به اینکه تعرفه اعلامی برق از سوی هیات وزیران مانند سدی عظیم در راه صنعت و تولید کشور است، گفته است: «از مصوبه چنین برمی‌آید که وزارت نیرو تنظیم‌کننده و مشوق هیات وزیران دراین تصویب‌نامه بوده است و مستندهای غیرکارشناسی کارشناسان وزارت نیرو و توجیه‌های ایشان درخصوص تعرفه موجب اقناع اذهان عمومی بالاخص فعالان صنعت نبوده است.»

نیمه آبان ماه وزارت نیرو در مصوبه‌ای قیمت برق استخراج رمز ارز را ابلاغ کرد. طبق این مصوبه تعرفه برق برای این مراکز، معادل متوسط نرخ برق صادراتی خواهد بود و ماینرها باید به ازای هر کیلووات ساعت برق، ۹۶۵ تومان پرداخت کنند. البته این نرخ در ۸ ماه غیر گرم سال معادل ۵۰ درصد متوسط نرخ برق صادراتی یعنی ۴۸۰ تومان خواهد بود و در ۴ ماه گرم سال یعنی از خرداد تا شهریور، دو برابر متوسط قیمت صادراتی برق محاسبه می‌شود. البته پیش‌بینی شده استفاده مراکز ماینینگ از برق در ۳۰۰ ساعت در طول سال (ساعت اوج بار) ممنوع خواهد بود.

در بخشی از بیانیه کارگروه ماینینگ، تعیین تعرفه خاص برای صنعت استخراج رمزارزها بر مبنای استدلال‌‌های غیر علمی مانند سوددهی یا میزان درآمد و بدون توجه به فاکتورهای متغییر موثر بر تولید و ریسک‌پذیری در این صنعت را بدعتی بسیار خطرناک برای کل صنعت و اقتصاد کشور اعلام کرد. 
بسیاری از فعالان این صنعت معتقدند که اگر استخراج رمزارز صنعت شناخته شده است تعرفه برق اختصاص یافته به آن نیز نباید با صنایع دیگر تفاوت داشته باشد.

این کارگروه با اشاره به اینکه ناپایداری شبکه و کمبود صنایع تولید برق به عنوان دلیل وزارت نیرو برای تعیین تعرفه‌های اعلامی پذیرفتنی نیست، دلیل آن را اینگونه توضیح داد: «حدود ۱۳۰۰۰ MW ظرفیت تولیدی کشور عموما به صورت دستوری و خارج از روند تعمیرات نیروگاهی مورد بهره‌برداری قرار نمی‌گیرد تا حاشیه امنی برای ایام پیک سال که حداکثر ۳۰۰ ساعت است، ایجاد کند. همچنان که از ظرفیت محبوس تعدادی نیروگاه بهره‌گیری نمی‌شود که تمام موارد نشان از عدم مدیریت هوشمند منابع و صنعت برق کشور و بیت المال را دارد.»

براساس بیانیه کارگروه ماینینگ در مصوبه هیات وزیران اشاره‌ای به جهت تعیین تکلیف فعالان سابق این صنعت نشده است. در متن آن توضیح‌ داده‌ است: «در شرایط خطیر موجود این صنعتگران جامعه با سرمایه‌ای بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان بلاتکلیف بوده و با برخوردهای امنیتی مواجه شده‌اند.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «با مصوبه هیات وزیران امکان فعالیت از عموم بخش خصوصی صنعت استخراج نیز کاملا سلب شده است به نحوی که اجرای مصوبه و تعرفه‌های اعلامی نتیجه‌ای جز ریشه‌کنی این صنعت یا ایجاد انحصار برای اقشاری خاص به همراه نخواهد داشت.»

در پایان  این بیانیه کارگروه ماینینگ پیشنهادهایی برای توسعه صنعت استخراج ماینینگ داد: «پیشنهاد تامین برق با تعرفه صنعتی مانند همه صنایع و دریافت مالیات بر درآمد توسط دولت یا اعطا مشوق برای تولید برق استخراج با تعرفه‌های گاز موجود از جمله کمترین و ساده‌ترین پیشنهادهای فعالان است.»

این کارگروه همچنین آمادگی خود را برای ارائه راهکارهای مبتنی بر مفروضات واقعی در جهت توسعه و استفاده از ظرفیت‌های موجود اعلام کرد.

http://pvst.ir/6xx

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو