مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۴ مهر ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات میگوید که با بررسی پروندههای شرکتهای ارائهدهنده خدمات ارزش افزوده، میزان کلاهبرداری در این حوزه بیشتر نمایان و او بیشتر برای پایان دادن به فعالیت این شرکتها مصممتر میشود. همچنین محمدجواد آذری جهرمی اعلام میکند که به زودی لیست شرکتهای خاطی در این حوزه از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منتشر میشود؛ چرا که در فضای غبارآلود امکان تصمیمگیری در این زمینه وجود ندارد.
محمدجواد آذری جهرمی، در حاشیه بازدید خود از اولین شتابدهنده کودک آنلاین در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال پیوست در مورد سرنوشت شرکتهایی خدمات ارزشافزوده که او پیشتر اعلام کرده بود زمان پایان فعالیت آنهاست چه خواهد شد گفت: «قرار نیست جلوی کسبوکارهایی که قانونی از این طریق در حال کار و کسب درآمد هستند گرفته شود. تمامی شرکتهای فعال در این حوزه مجوز لازم را دارند اما برخی به شیوههای غیرقانونی در حال کسب درآمد از این بخش هستند که جلوی آنها به زودی گرفته خواهد شد.»
وزیر ارتباطات در ادامه با اعلام اینکه لیست این شرکتها خاطی به زودی منتشر میشود ادامه داد: «آنچه از سازمان تنظیم مقرررات برای پایان VAS خواستهام این است که شفافسازی کند که شرکتهای فعال در این بخش چگونه کار میکنند و چگونه کسب درآمد دارند تا معلوم شود که چه بخش از درآمد آنها از راههای غیرقانونی و با کلاهبرداری از مردم به دست میآید.»
او در ادامه توضیح داد: «باید به صورت دقیق مشخص شود که چه بخش درآمد این شرکتها از خدمات ارزش افزوده واقعی است و چه بخش آن از طریق کلاهبرداری؛ چرا که برخی شرکتها پرداخت خدماتی خود را از طریق اپراتورها انجام میدهند. برای مثال شرکتی مانند کافهبازار اپلیکیشن میفروشد و پولش را از طریق اپراتورها جمع میکند چون شیوه راحتی برای جمعآوری پولش از نظام بانکی کشور ندارد. هرچند که از دید ما این روش جز روشهای خدمات ارزش افزوده دستهبندی نمیشود.» جهرمی تاکید میکند که باید تکتک دستهبندیها اینکه چه شرکتهایی، چه میزان درآمد از طریق خدمات ارزش افزوده داشتهاند به صورت شفاف اعلام شود؛ چرا که در فضای غبارآلود نمیتوان تصمیم گرفت.
جهرمی اعلام میکند که در قدم بعدی باید مراحل قانونی تعطیلی این شرکتهای خاطی نیز طی شود. او در این مورد به پیوست گفت: «هرچه بیشتر این شرکتها را مورد ارزیابی قرار میدهیم بیشتر مصمم میشویم که این شرکتها را تعطیل کنیم چرا که درصد بسیار بالایی از این شرکتها در حال کلاهبرداری از مردم هستند.»
او با ذکر یک مثال توضیح داد: «اپراتور اول کشور سه سال است که حامی باشگاه استقلال و پرسپولیس بوده و سه سال است که فرایند این اسپانسری تمام شده اما هنوز نزدیک به دو میلیارد تومان در ماه به حساب این اپراتور و باشگاه فوتبال واریز میشود در حالی که سرشماره ۳۰۹۰ تمام شده است. اگر بگویند من ترسناکم، با هواپیمای شخصی به مسافرت میروم و غیره بازهم من جلوی این کلاهبرداریها را میگیرم.»
همچنین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد سرنوشت برگزاری نمایشگاه تلکام اعلام کرد که این نمایشگاه به زودی برگزار خواهد شد.
محمدجواد آذری جهرمی با تاکید این موضوع که برگزاری تلکام ۹۸ لغو نشده است گفت: «آمارها و بررسیهای ما نشان میداد که ظرفیت بازدید عمومی از نمایشگاه تلکام در حال کاهش است و جنس ارتباطی که در این نمایشگاه برقرار میشود از سمت مردم با شرکتها در حال کم شدن است و بیشتر ارتباط بین شرکتها با شرکتها وجود دارد. بنابراین کلیدترین نمایشگاه ارتباطی کشور که میتواند دستاوردهای حوزه تلکام ما را نشان دهد با اقبال کمی از سوی جامعه روبهرو است.»
او ادامه داد: «به همین خاطر با پیشنهاد سازمانهای زیرمجموعه وزارت ارتباطات مانند پست، زیرساخت و سازمان تنظیم به این فکر کردیم که به جای اینکه تلکام را مانند الکامپ برکزار کنیم، به فضایی برای گفتوگو بین شرکتهای فعال در حوزه ارتباطی کشور اعم از نرمافزار و سختافزار تبدیل کنیم. یعنی تبدیل نمایشگاه تلکام شبیه به نمایشگاه «ظرفیت» باشد که تمامی طرفین فعال در حوزه کنار هم به گفتوگو و تبادل نظر بپردازند.»
جهرمی همچنین گلایه مدیران نمایشگاه بینالمللی و همچنین وزارت صمت از لغو نمایشگاه درست چند روز مانده به شروع آن را نیز قبول کرد و گفت: «تلکام ۹۸ با تاخیر ۴۵ روزه حتما برگزار میشود و به هیچوجه تعطیلی تلکام در دستور کار نیست. انتقاد دوستان از وزارت صمت را میپذیرم که به عنوان تصمیمگیر باید سریعتر در مورد این برگزاری اقدام میکردیم اما نمایشگاه تلکام ۹۸ به شیوه جدید و با قدرت و کیفیت بهتر به زودی برگزار میشود.»