مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۸ مرداد ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۳۰ آذر ۱۳۹۸
وزارت کشور با همکاری معاونت علمی فناوری ریاستجمهوری، سازمان فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات، وزارت صنعت معدن و تجارت دستورالعمل نظارت بر مسافربرهای اینترنتی را تدوین میکند.
به گزارش پیوست این دستورالعمل چهارچوبهای فعالیت شرکتهای مسافربر اینترنتی، خودروها و رانندگان را مشخص خواهد کرد.
از نکات مهم این دستورالعمل آن است که این شرکتها، تایید فعالیت رانندگان و خودروهای مورد نیاز خود را به صورت مجازی از شهرداریها دریافت میکنند. این مصوبه پس از نهایی شدن و امضای وزیرکشور، ابلاغ و اجرایی خواهد شد.
پیش از این لایحه اصلاح قانون توسعه حمل و نقل عمومی در کمیسیون امور زیربنایی تایید و برای تصویب به صحن هیات دولت رفته بود. اما این لایحه نتوانست به تصویب هیات دولت برسد و بار دیگر برای بررسی مجدد به کمیسیون ارجاع داده شد. معاونت علمی ریاستجمهوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان حامیان اصلی تاکسیهای اینترنتی مخالفان این مصوبه در هیات دولت بودند، از همین رو وزارت کشور با هماهنگی با همین بخشها سعی در تدوین دستورالعملی دارد تا یک اجماع کلی برای نظارت بر مسافربرهای اینترنتی ایجاد کند.
وزارت کشور در این دستورالعمل پیشبینی کرده با ایجاد سامانهای، هر کدام از شرکتهای مسافربر اینترنتی را ملزم به ارسال اطلاعات خودروهای به کار گرفته در سرویسهای خود و همچنین رانندگانشان به این سامانه کند. در این صورت امکان نظارت بر این شرکتها فراهم خواهد شد.
از جمله مواردی مورد تاکید وزارت کشور، عمر خودروهای به کار گرفته در این شرکتهاست. عمر خودروها نباید بیش از ۱۰ سال باشد همچنین این خودروها باید هر ۶ ماه یکبار اقدام به دریافت معاینه فنی کنند. این تصمیم به منظور کنترل آلودگی هوای کلانشهرها اتخاذ شده است.
از سوی دیگر براساس این دستورالعمل رانندگان نیز باید اقدام به دریافت سوء پیشینه موثر کنند و از دیگر گواهیهایی که رانندگان خودروها برای فعالیت در مسافربرهای اینترنتی باید رعایت کنند گواهی عدم اعتیاد است. همچنین شرکتهای مسافربر اینترنتی باید در حفظ و نگهداری از دادههایی که در اختیارشان است نهایت تلاش را انجام دهند.