بایدن کارخانههای نیمهرسانا را از بازبینیهای محیطزیستی مستثنی کرد
جو بایدن، رئيس جمهور آمریکا، روز جمعه قانونی را به امضا رساند که براساس آن…
۱۲ مهر ۱۴۰۳
۱۳ مرداد ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۸ دی ۱۳۹۸
مدیرعامل گروه «دی ان ای یونیون» اعلام کرد از سال ۹۴ تاکنون ۱۶ درصد از جامعه حداقل یک خرید تحت تاثیر تبلیغات رسانهها داشتهاند.
به گزارش پیوست، ناصر پاشاپور، در نشست سالانه این مجموعه فعال در حوزه تحقیقات بازاریابی که امروز (۱۳ مردادماه) برگزار شد، با اعلام این خبر به تغییر و تحولات کسب و کارهای آنلاین در ایران اشاره کرد و گفت: «شرکت پژوهش بازار و رسانه امروز روند تغییرات و تحول کسب و کارهای آنلاین را از سال ۹۴ تا ۹۷ مورد بررسی قرار داده است. براین اساس ۷۴ درصد از شهروندان در ۱۲ ماه گذشته حداقل یک بار مشتری کسبوکارهای آنلاین بودهاند. تبلیغات فضای مجازی با ۴۳ درصد بیشترین میزان تاثیرگذاری روی مردم برای خرید آنلاین را داشتهاند که بیانگر نقش غیرقابل انکار تاثیرگذاری فضای مجازی در فرآیند تصمیمگیری خریداران است.»
پاشاپور ادامه داد: «نفوذ تلفن همراه در این سالها سبب شده که اپلیکیشنهای مختلف و متناسب با سلیقه افراد طراحی شوند. براساس پژوهش ما از میان اپلیکیشنها شبکههای اجتماعی، پیامرسانها و موسیقی بالاترین نفوذ را در بین کاربران داشتهاند.»
او با اشاره به اینکه روند تغییر سبک زندگی در جامعه فضای مناسبی برای رشد کسبوکارهای آنلاین ایجاد کرده است، در مورد میزان نفوذ خدمات آنلاین در زندگی مردم اعلام کرد: «طبق پژوهش «دی ان ای یونیون» خریداران فروشگاههای اینترنتی با ۲۱۴ درصد و مشتریان خدمات رزرو آنلاین تاکسی با ۱۶۶ درصد بیشترین میزان رشد را داشتهاند. البته مشتریان انجام امور مالی آنلاین با وضعیت ثابتی حدود ۳۰ درصد بودهاند و تغییر چندانی نکردهاند.»
براساس اظهارات پاشاپور۴۰ درصد از مردم در سال ۹۷ حداقل یک بار از خدمات رزرو آنلاین تاکسی استفاده کردهاند و از میان برندهای متعدد تاکسیهای آنلاین، اسنپ با ۸۴ درصد از بیشترین نفوذ را داشته است. او همچنین تاکید کرد: «۵۶ درصد از افرادی که در هتل اقامت داشتهاند هتل یا محل اقامت خود را آنلاین رزور کردند. ۴۱ درصد از افراد نیز بلیط خود را به صورت آنلاین خریداری کردهاند.»
پاشاپور در ادامه افزود: «نتایج پژوهش ما نشان میدهد که در سال ۹۷ در جامعه مشتریان اپلیکیشنهای پرداخت و کاربران اینترنت بانکها حدود ۲۱ درصد بودهاند و در حدود نیمی از مشتریان برای پرداخت آنلاین خود از اپلیکیشن«آپ» استفاده میکردند.»
ناصر پاشاپور همچنین درمورد چالشهای کسبوکارهای آنلاین در ایران گفت: «به نظر من تعدد مراجع قانونگذاری و قانونهای گوناگونی که در این حوزه وجود دارد به شدت مانع توسعه کسبوکارهای آنلاین شده است. یکی از معضلات کاهش خرید اینترنتی در ایران نبود کریت کارت است. چنین مسئلهای باعث کاهش اطمینان خریداران فضای مجازی نیز شده است.»
او با اشاره به اینکه در حال حاضر با توجه به رکود پیش آمده بسیاری از کسب و کارهای بزرگ به دنبال تولید محصولات جدید و تامین تولید محصولات قبلی خود هستند، درمورد وضعیت بازار در وضعیت تحریم بیان کرد: «برندهای قدیمی نیاز به تبلیغ نمیبینند و در پی تامین مواد اولیه و تولید هستند. در این میان برندهای قدرتمند نیز محصولات خود را به بازار عرضه میکنند. بنابراین شرایط کنونی باعث ظهور برندهای جدید شده است. چنین روندی ظرفیت جدیدی را در تبلیغات و مارکتینگ ایجاد کرده است.»
در ادامه این نشست گرهارد بارکوس، عضو هیئت مدیره گروه «دی ان ای یونیون» درخصوص اینکه به تازگی کسبوکارهای سنتی به دیجیتال مارکتینگ روی آوردند، گفت: «آنها هم اکنون دریافتند که برای اینکه حرفی برای گفتن در دنیا داشته باشند باید راه و روش خود را تغییر دهند. به همین خاطر از دیجیتال مارکتینگ برای معرفی خود استفاده میکنند. برای صاحبان کسبوکار مهم است که رفتار مخاطبان را بشناسند. دیجیتال مارکتینگ در این زمینه هم به آنها کمک میکند.»
او با اشاره به اینکه در بازار امروز ایران که با تحریم روبرو است، باید به راهحلها و نرم افزارهای داخلی تکیه کرد افزود: «قدرت خرید مردم و سایز بازار کاهش یافته است. به همین خاطر در حالحاضر تامینکنندگان حرف اول را میزنند و هر کسبوکاری که نیاز مردم را تامین کند، مورد استقبال قرار میگیرد. البته بازار به این شکل باقی نخواهد ماند و به زودی فضای رقابتی به بازار بازخواهد گشت.» به باور او در این فضا شرکتهایی موفق خواهد بود که بتوانند از این شرایط بد استفاده کنند و زیرساختهای خود برای پیشرفتن در یک بازار رقابتی آماده کنند.