انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۸ مرداد ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
عقبافتادگی پیادهسازی کار پوشه ملی ایرانیان قرار است با همکاری شرکتهای استارتاپی جبران شود.
معاون وزیرارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات با بیان این مطلب در مراسم امضای امضای تفاهمنامه میان این سازمان و شرکت ملی پست در پاسخ به سوال پیوست که چرا توسعه کارپوشه ملی ایرانیان به کندی صورت میگیرد گفت: «تلاش شده تا به دخالت دادن شرکتهای استارتآپی برای اتصال به این سامانه عقبافتادگیهای پیادهسازی کارپوشه ملی ایرانیان جبران شود. از همین رو است که امروز شرکت ملی پست و سازمان فناوری اطلاعات با امضای تفاهمنامهای برای توسعه سامانه کارپوشه ملی ایرانیان به توافق رسیدند.»
امیر ناظمی در پاسخ به پیوست که سامانه کارپوشه ملی ایرانیان تقریبا ۳ سال پیش رونمایی شد؛ اما تا کنون به نتیجهای نرسیده و امروز با امضای این تفاهمنام قرار است چه تفاوتی در استفاده این سامانه توسط کاربران صورت بگیرد گفت: «توسعه این سامانه نیاز به تعامل و همکاری سازمانها و همچنین کاربران دارد. این یک زنجیره و مانند ماجرای همیشگی مرغ و تخممرغ است. تا زمانی که کاربران زیادی از این سامانه استفاده نکنند، برای سازمانها هم جذابیتی وجود ندارد تا خدمات اطلاعرسانی و یا مکاتبات کاغذی خود را از طریق این سامانه انجام دهند. از سمت دیگر تا وقتی سازمانهای زیادی برای مکاتباتشان با شهروندان از کارپوشه ایرانیان استفاده نکنند به طبع کاربران هم تمایلی به استفاده از این سامانه نخواهند داشت.»
او با اشاره به اینکه سازمان فناوری اطلاعات با کمک شرکت پست یک راهحل برای خروج از این زنجیره باطل در نظر گرفته افزود: «عدم جذابیت ورود کاربران و همینطور سازمانها به استفاده از این سامانه یکی از چالشهای اصلی ما در مدل قبلی کارپوشه بود. برای رفع این مشکل یکی از کارهایی که انجام دادیم ارئه API کارپوشه از طریق سامانه سروا (سامانه مرکز تبادل اطلاعات دولت با بخش خصوصی و عمومی، با هدف به اشتراک گذاری اطلاعات دولتی برای استارتاپ ها) به اپلیکیشنهایی با تعداد کاربر بالا است. در واقع دیگر شهروندان را وادار نمیکنیم که برای استفاده از این خدمت اپلکیشن دولت همراه را نصب کنند و یا از سایت دولت الکترونیکی کمک بگیرند.»
به گفته وی قرار است از طریق دسترسی اپلیکیشنهای پرکاربرد به API سامانه کارپوشه ایرانیان ، کسبوکارهای خصوصی با خلاقیت مدل جدید ارائه خدمات در این زمینه را ایجاد کنند. رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با تاکید بر این نکته که دسترسی به اپلیکیشنها در این زمینه با حفظ پروتکلهای حریم خصوصی ایجاد میشود تا آنها نقش واسط میان دولت و مردم را بازی کنند توضیح داد: «نوع ارسال اطلاعیههای سازمانی به شهروندان با چهار شیوه اپلیکیشن، پیامرسان، وبسایت و ایمیل انجام میگیرد و از این طریق، حاکمیت با سازمانهای دولتی میتوانند ابلاغیهها، قبوض خدماتی، مدارک و سایر خدمات را به صورت قانونی به مردم ارسال کنند.»
او در پاسخ به این سوال پیوست که با توجه به عدم استقبال کاربران از اپلیکیشنهای ایرانی آیا این نگرانی وجود ندارد که تلاش برای فعال سازی مجدد کارپوشه با مشکل مواجه شود اعلام کرد: «دسترسی اپلیکیشنها بهAPI این سامانه قرار نیست تنها در اختیار اپلیکیشنهای پیامرسان باشد. بلکه قصد داریم ۱۰ اپلیکیشن پرکاربرد و برنامههایی که بیش از ۱ میلیون کاربر دارند را به عنوان کانال ارتباطی بین حاکمیت و شهروندان انتخاب کنیم. برنامههایی مانند کافهبازار، اسنپ، تپسی و ۱۰ها برنامهای که هم تعداد کاربر بالایی دارند و هم اعتماد عمومی نسبت به آنها بالا است این کار را انجام خواهند داد.» براساس توضیحات ناظمی به پیوست در حال حاضر کارپوشه ملی ایرانیان ۴۰۰ هزار کاربر فعال دارد. او تاکید میکند که تا کنون ۳ میلیون کاربری در این سمانه تشکیل پرونده دادهاند تا اطلاعات و پیامهای حاکمیت را دریافت کنند.
اما رئیس سازمان فناوری اطلاعات در پاسخ به سوال دیگر پیوست در مورد اینکه سال گذشته نیز اعلام شد به پیامرسانها برای ارائه خدمات دولت الکترونیکی دسترسی به سامانه تبادل اطلاعات داده میشود؛ اما در نهایت و به گفته پیامرسانها این اتفاق رخ نداده است گفت: «این حرف درستی نیست و اتصال بین پیامرسانها با این سامانه برقرار شده و ما هم تمامی خدماتی که آنها نیاز داشتهاند را از طریق این سامانه به سرویسهای پیامرسان بومی ارائه کردهایم. مشکل در جایی است که خدمات جذاب دیگری که آنها از طریق سرویس خود میخواهند ارائه کنند مانند پرداخت قبوض از طریق دستگاههای مربوطه دیگر فراهم نمیشود.» ناظمی اعلام میکنند نهادها و سازمانهایی خارج از وزارت ارتباطات با وجود تمامی تبلیغاتی که میکنند هنوز مجوز دسترسی این پیامرسانها به خدماتشان از طریق سامانه تبادل اطلاعات را ندادهاند.
در نشست امضای تفاهمنامه شرکت ملی پست و سازمان فناوری اطلاعات برای توسعه فعالیت کارپوشه ملی ایرانیان، محمدرضا قادری، عضو هیات مدیره شرکت ملی پست اعلام کرد که هدف اولیه این تفاهمنامه این است که با توجه به شبکه گستره شرکت پست در سراسر کشور ارتباط هوشمندانهتری بین حاکمیت و شهروندان برقرار و از مکاتبات کاغذی بین این دو بخش جلوگیری شود.
او توضیح داد:«سالانه مقدار زیادی نامهنگاری مکتوب بین دستگاههای دولتی و مردم شکل میگیرد. صرفنظر از مبلغی که برای چاپ این قبوض هزینه میشود و انرژی که برای توزیع این کاغذها صرف میشود، مشکلات عدیده ای را نیز رقم میزند. علاوه بر اینها ممکن است دسترسی مردم برای دریافت نامهها و قبوض به شکل صد در صدی ممکن نباشد و عدم حضور گیرنده در محل باعث میشود آنها به موقع و در اسرع وقت به دست مخاطبین نرسد.» قادری اعلام کرد که در سالهای گذشته برای جلوگیری از چنین معضلاتی ظرفیت قانونی تحت عنوان کارپوشه ایرانیان دیده شده بود که توسعه این سیستم به سازمان فناوری سپرده شد و هم اکنون در حال بهرهبرداری است.
او ادامه داد: «شرکت ملی پست به طور سنتی مرجع ارتباط بسیاری از سازمانهای دولتی برای ارسال نامههای دولتی است. میتوان از این فرصت به خوبی استفاده کرد و گام خوبی در دولت الکترونیکی برداشت. در همین راستا یک حساب کاربری شبیه ایمیل برای هر ایرانی ساخته خواهد شد تا مکاتباتش به آن ارسال شود. ارسال مکاتبات میتواند حکم قانونی داشته باشد که به همین دلیل در سه نوبت پیامک و ایمیل و شبکه مجازی به دارنده حساب کاربری اطلاع رسانی شود.» براساس اظهارات او مسائلی مانند قبوض، جرایم رانندگی، مکاتبات معمول اداری و غیره از طریق این سامانه اتفاق خواهد افتاد. علاوه بر این دستگاهها میتوانند از طریق پرتالی که در همین سامانه در اختیارشان قرار دارد، فرمهای مورد نیازشان را نیز تهیه کنند.
به گفته او کاربران از طریق استفاده از این کارپوشه آرشیو تمام نامهها و مستندات را خواهند داشت و هر زمان که نیاز داشته باشند، میتوانند به آن مراجعه کنند.
سامانه کارپوشه ایرانیان مرداد ماه سال ۱۳۹۶ رونمایی شد. در مراسم رونمایی از این سامانه یکی از اهداف اصلی آن دسترسی آزاد به اطلاعات اعلام شد. براساس گزارشهای منتشر شده براساس این پروژه قرار بود مردم و کسب و کارها دارای یک کار پوشهای الکترونیکی تحت عنوان ایران پوشه شوند تا همه اقلام تحویل گرفتنی الکترونیکی خود شامل اعلانها، ابلاغیههای دولتی ، مکاتبات از تمام دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی را به صورت یکپارچه و اختصاصی دریافت کنند و امکان دسترسی به این اطلاعات نیز از هر مکانی قابل دسترسی باشد.