دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۴ مرداد ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
حدود ۳۱ سال به طول انجامید تا بالاخره یک انتخابات تمام الکترونیکی برگزار شود. البته نه توسط دولت و وزارت کشور بلکه توسط شهرداری.
به گزارش پیوست انتخابات شورایاریها امروز (۴ مردادماه) به صورت تمام الکترونیکی برگزار شد و به گفته محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران برگزاری الکترونیکی انتخابات شورایاریها تمرینی برای ارتقای فناوری در انتخابات جمهوریاسلامی است.
براساس توییت آرش حسینی میلانی، نماینده مردم تهران در پنجمین دوره شورای شهر تهران نیز با دستور محمدجواد آذری جهرمی، وزیر فناوری اطلاعات امروز کلیه برنامههای اجرایی و عملیاتی درشبکه اینترنت کشور که تاثیر نامطلوب بر برگزاری الکترونیکی انتخابات دارد به تعویق افتاده است.
در اکثر محلهای اخذ رای مراحل چگونگی شرکت در انتخابات الکترونیکی به صورت پوستر نمایش داده شده بود. براساس این پوسترها انتخابات به صورت تمام الکترونیکی ۶ مرحله دارد.
مرحله اول احراز هویت رایدهندگان است. دراین مرحله دیگر نیازی به شناسنامه و مهر خوردن روی آن نیست و با کارت ملی هوشمند توسط دستگاههای مستقر هویت فرد رایدهنده و اینکه پیش از آن رای نداده باشد، بررسی میشود. این مرحله البته در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ و دوره دهم مجلس شورای اسلامی هم وجود داشت و به تازگی در جلسات شورای نگهبان و وزارت کشور نیز شورای نگهبان با کلیات احراز هویت الکترونیکی به منظور برگزاری انتخابات الکترونیکی موافقت کرده بود.
پس از احراز هویت کارت مجوز رای در اختیار رای دهنده قرار میگیرد.
در مرحله دوم رایدهنده به صندوقهای الکترونیکی مراجعه میکند. کارت مجوز رای را روی محل تعیین شده قرار میدهد و کد نامزدهای مورد نظر خود را وارد میکند. پس از وارد کردن کد، نام و نامخانوادگی همراه با عکس فرد نمایش داده میشود. پس از پایان ورود کدهای نامزدها، رایدهنده دکمه اتمام رایگیری را فشار داده و داخل محفظهای کپی از اسمها صادر میشود. در این مرحله فرد میتواند نام و کد نامزدها را بررسی کند و سپس کاغذ به درون صندوق کشیده میشود.
در پایان نیز رایدهنده به محلی که در ابتدا احراز هویت شد، مراجعه و با تحویل کارت مجوز رای، کارت ملی خود را دریافت میکند.
این اولین تجربه برگزاری انتخابات به صورت کاملا الکترونیکی در شهر تهران است و این انتخابات میتواند کلید برگزاری انتخابات الکترونیکی در دورههای آتی را بشکند. دراین مدت نیز محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در صفحه توییتر خود از عدم مشکل در دستگاههای اخذ رای الکترونیکی و نگاه مثبت و مشتاقانه مردم به فناوری گفت.
میتوان امیدوار بود با موفق برگزار شدن این انتخابات به صورت الکترونیکی، شورای نگهبان بالاخره نظر مساعد خود را برای الکترونیکی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی ۹۸ و انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اعلام کند.