استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲ مرداد ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۳۰ آذر ۱۳۹۸
وزارت دادگستری آمریکا رعایت شرایط «رقابت هدفمند و منصفانه» از سوی غولهای فناوری را بررسی میکند.
به گزارش پیوست وزارت دادگستری آمریکا با انتشار بیانیهای اعلام کرد تا بررسی این شرایط را در قالب یک برنامه بررسی جدید انجام خواهد داد.
این وزارتخانه در بیانیه خود هدف از انجام تحقیقات را اطمینان از دسترسی همگانی به بازارهای آزاد و رعایت شایستگی در رقابت میان این شرکتها عنوان کرده است. وزارت دادگستری آمریکا همچنین تصریح کرده است که در بررسیهای خود به موضوع «نگرانیهای گسترده» کاربران، شرکتها و کارآفرینان درباره رسانههای اجتماعی، موتورهای جستجو و خدمات فروشگاهی آنلاین پرداخته خواهد شد.
به گزارش AP، هرچند در این بیانیه بصورت آشکار به نام هیچ شرکتی اشاره نشده است اما شواهد نشان میدهد شرکتهای اپل، آمازون، گوگل و فیسبوک از جمله غولهای فناوری باشند که در این برنامه مورد بررسی قرار خواهند گرفت. یکی از دلایل این گمانهزنیها آن است که در جلسه استماع کنگره آمریکا در هفته گذشته با موضوع عدم انحصار در بازار فناوری، به هر چهار شرکت گفته شده، اشاره شده بود.
ماکان دل رحیم، از مسئولان بلندپایه وزارت دادگستری آمریکا در حوزه عدم انحصار، درباره این این برنامه گفت اگر رقابت معنادار وجود نداشته باشد «ممکن است رشد پلتفرمهای دیجیتال به سمتی برود که در قبال نیاز کاربران پاسخگو نباشند».
پیش از این نیز کنگره آمریکا در اقدامی مشترک توسط هر دو حزب اصلی، تفحصی را درباره غولهای فناوری در کمیته قضایی مجلس نمایندگان آغاز کرده بود. دیوید سیسیلین، نماینده دموکرات رودآیلند در مجلس و رییس کمیته قضایی، ضمن انتقاد تند از رفتار غولهای سیلیکون والی، اعلام کرده بود که شاید نیاز به تغییر در حوزه قوانین و نظارت در بازار این شرکتها وجود داشته باشد. او حتی گفته بود شاید آخرین راهکار تقسیم کردن این شرکتها به شرکتهایی کوچکتر باشد.
دینا سرینیواسان از کارشناسان عدم انحصار که سابقه مدیریت اجرایی تبلیغات را در شرکتهای دیجیتالی بزرگ دارد، در رابطه با بیانیه وزارت دادگستری گفت «شاید افزایش رقابت در این حوزه بتواند به حل نگرانیهای فزاینده در زمینه حفظ حریم خصوصی کمک کند».
از سوی دیگر بلیر لوین، از اعضای برجسته سابق در کمیسیون ارتباطات دولت فدرال آمریکا معتقد است اساسا مشخص نیست که قوانین عدم انحصار بتواند همه این مشکلات یا اصلا هیچکدام از نگرانیهای کنونی را برطرف کند.
دان ایوز، تحلیلگر نشریه وال استریت ژورنال نیز متعقد است بازرسیهای وزارت دادگستری آمریکا صرفا به تغییرات و بهینهسازیهای محدود در مدل تجاری شرکتهای فناوری منجر شده و بعید است به تغییرات ساختاری گسترده مانند تقسیم شرکتها به شرکتهای کوچک منجر شود.