skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

فقط از۱۰ درصد ظرفیت شبکه تبادل اطلاعات استفاده می‌شود

تحریریه پیوست

۲ مرداد ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

سامانه مرکز ملی تبادل اطلاعات تاکنون بیش از ۶۰۰ میلیون تراکنش انجام داده اما به گفته دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات، ظرفیت این مرکز بیش از ۶ میلیارد تراکنش است. 

رضا باقری اصل در گفت‌وگو با پیوست با اعلام این خبر گفت: «پس از راه‌اندازی مرکز ملی تبادل اطلاعات بیش از ۶۰۰ سرویس از طریق این مرکز ارائه شده است، اما ما نیازمند حداقل دو هزار سرویس تعاملی بین دستگاه‌ها هستیم.»

به گفته او یکی از زیربناهای مهم اقتصاد دیجیتالی، اقتصاد مبتنی بر پایه داده است. او در توضیح مدل اقتصاد داده محور گفت: «اقتصاد داده محور، داده را میان صاحبان آن و متقاضیان داده به اشتراک می‌گذارد همین امر موجب ایجاد سرویس‌های متنوعی در بخش‌های مختلف می‌شود.»

او معتقد است در دولت‌ها هم همین اتفاق افتاده است و دستگاه‌های مختلف از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات یا GSB داده‌های خودشان را به اشتراک می‌گذارند. باقری اصل در ادامه افزود: «ممکن است تبادل داده به معنای عام تمامی نیازمندی‌های یک پلتفرم را برطرف نکند و به یک تغییر گفتمان نیاز داشته باشیم. ما تنها نیازمند تبادل داده نیستیم، دیدگاهمان باید نسبت به داده و اشتراک‌گذاری آن تغییر کند. به طور مثال هم‌اکنون دستگاه‌هایی مانند ثبت احوال و پست که داده‌های پایه را در اختیار دارند، قفل روی داده را باز کردند و داده‌هایشان را با سایردستگاه‌ها به اشتراک گذاشته‌اند.»

باقری اصل بر این باور است که دستگاه‌ها به این نتیجه رسیدند که زمان راه‌اندازی سرویس‌هایی مبتنی بر مشتری خودشان به سر رسیده و در حال حاضر به سمت سرویس‌های مبتنی بر داده حرکت می‌کنند. او در این باره به پیوست گفت: «البته این آغاز کار است. این شورع یک تغییر پارادایم است تا جریان داده‌ها از سمت مردم به سمت دولت و بالعکس تغییر کند. اقتصاد پلتفرمی به این معناست که ما بتوانیم از داده‌ها در ایجاد پلتفرمی از سرویس‌ها با تنوع‌های مشترک استفاده کنیم.»

دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات ابراز امیدواری کرد که تنوع سرویس‌هایی که در حال حاضر دو به دو یا چند به چند ایجاد و میان دولت و کسب‌وهارها رد و بدل می‌شود افزایش پیدا کند. او در پایان تاکید کرد: «به نظر می‌رسد سامانه‌هایی که پلتفرم‌های مشورتی راه‌اندازی کردند برای سیاست‌گذاران و سرویس‌های دولتی می‌تواند مفید فایده باشد.»

http://pvst.ir/62p

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو