نسل آینده POSها، دستگاههای هوشمندی با امکاناتی فراتر از پرداخت هستند
نسل آینده پایانههای پرداخت الکترونیکی بانکی شامل دستگاههای هوشمندی خواهند بود که امکاناتی فراتر از…
۴ آذر ۱۴۰۳
۳۱ تیر ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد برای بررسی مجدد اصلاح لایحه توسعه حملونقل عمومی باید طرفین با یکدیگر به جمعبندی میرسیدند و آن را به کمیسیون امورزیربنایی دولت اعلام میکردند که هنوز این اتفاق نیفتاده است.
محسن پورسیدآقایی در نشست «استارتآپها؛ نظارت خوب نظارت بد تنظیمگری قوانین کسبوکارهای آنلاین با تمرکز بر تاکسیهای اینترنتی» در پاسخ به سوال پیوست درباره وضعیت اصلاح لایحه توسعه حملونقل عمومی که بیش از سه ماه پیش در کمیسیون امورزیربنایی دولت مطرح و در نهایت رد شد گفت: «در ماده ۹ لایحه توسعه حملونقل عمومی آمده است که مدیریت بار و مسافر برعهده شهرداری است و این قسمت از لایحه در جلسه مورد بحث قرار گرفت. براساس این ماده فعالیت در این حوزهها بدون مجوز و نظارت شهرداری غیرقانونی است. در نهایت این موضوع در هیات دولت رد شد و شرکتها مکلف به دریافت پروانه کسب از شهرداری و مجوز از اتحادیه کسبوکارهای مجازی شدند و لایحه بار دیگر به کمیسیون برای بررسی مجدد بازگشت.»
او ادامه داد: «دولت به شکل سهامی عام رفتار میکند و میخواهد منافع طرفین تامین شود و چون این اتفاق نمیافتد مخالفت میکند.» او در این نشست در جمع خبرنگاران حاضر در نشست اعلام کرد: «قرار بوده طرفین درگیر با هم صحبت و به جمعبندی برسند اما برخی موافق و برخی مخالفند و به همین دلیل هنوز به جمعبندی مشخصی نرسیدند.»
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران در ادامه گفت: «فضایی که در اکوسیستم استارتآپی حملونقلی شکل گرفته جوسازی استارتآپهاست. من پس از ورود به شهرداری با آنها تماس گرفتم و خواستم بیایند و با هم همکاری کنیم و به آنها گفتم نباید بدون وجود قانون و نظارت فعالیت کنند.»
روحالله هنرور، مدیر برنامه نظام اداری اندیشکده حکمرانی دانشگاه شریف در پاسخ به این سوال که چرا نمایندهای از استارتآپها در نشست حضور ندارد گفت: «بحث لجستیک مهمترین عامل حضور نداشتن آنها در این نشست است. براساس رفتارهای پیشین ما پیشبینی کردیم که چون نشست از سوی پژوهشکده سیاستگذاری برگزار شده آنها در آن حضور نخواهند یافت. با این حال من در جریان این موضوع که با آنها تماسی برای حضور گرفته شده یا نه نیستم.»
پورسید آقایی در پاسخ به سوال دیگری درباره وابستگی اپلیکیشن کارپینو به تاکسیرانی و شهرداری که باعث از بین رفتن فضای رقایت میشود گفت: «کارپینو ربطی به شهرداری تهرا ن ندارد و متعلق به بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) است. کارپینو از تاکسیرانی مجوز گرفته تا بتواند تاکسیها را مدیریت کند و از سوی دیگر، تاکسیهای تهران هم متعلق به شهرداری نیستند و متعلق به ۲۲ شرکت خصوصی هستند.»
او با اعلام این مساله که چیزی به نام دفاع شهرداری از تاکسیرانی یا مقابله با دیگران وجود ندارد، گفت: «نام تاکسیرانی سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی تهران است و به همین دلیل هم نظارت بر فعالیتهای حوزه حملونقل شهری جز وظایف این سازمان محسوب میشود.»
حسین میرزاپور، معاون پژوهشکده سیاستگذاری و راهبری حوزه تخصصی حکمرانی در عصر دیجیتال از دیگر حاضران نشست بود که با تاکید بر ضرورت رگولاتوری گفت: «انحصار به نفع هیچکس نیست و قانونگذاری از انحصار جلوگیری میکند.»
او با بیان اینکه در هیچ جای دنیا بخش خصوصی نمیخواهد تنظیم مقررات شود ادامه داد: «مساله مشوقهایی است که میتواند آنها را به بازی بکشاند. قدم اول گرفتن اطلاعات است، با کارت دادستانی نمیشود بازی کرد و به عنوان مثال در مساله آژانسهای کرایه خودرو زمانی توانستیم اطلاعات آنها را در اختیار بگیریم که بحث سهمیه سوخت مطرح شد و این یک مکانیزم برنده برنده است.»
یکی دیگر از موارد مطرح شده در این نشست کنترل قیمت تاکسیهای اینترنتی توسط شهرداری و تاکسیرانی بود. پورسید آقایی با رد کردن این موضوع، در این باره گفت: «تاکسیهای اینترنتی باید برای استفاده از شهر عوارض دهند و ما هیچوقت نخواستیم قیمت آنها را کنترل کنیم. زیرا کنترل قیمت باعث از بین رفتن این شرکتها میشود. اما ما از آنها خوستیم دو درصد از هزینه سفرها را به عنوان عوارض در نظر بگیرند که با آن مخالفت کردند.»
محمدباقر اصغری، محقق ارشد سابق پارلمان و کمیسیون اروپا و استاد دانشگاه شهید بهشتی هم از دیگر حاضران این نشست بود که ایران را بهشت استارتآپهای دیتا دانست و گفت: «قوانین ما در این زمینه کامل نیست و ما در بحث رگولاتوری تخصص و اراده لازم را نداریم. این در حالی است که برخی این قوانین را کامل میدانند. در صورتی که به عنوان مثال ۵ سال است لایحه کپی رایت در محلس به تصویب نرسیده است.»
او پیشنهاد داد کارگروهی متشکل از تمامی طرفین درگیر برای قانونگذاری این حوزه تشکیل شود. هر چند که این پیشنهاد هم با مخالف برخی از حاضران جلسه روبرو شد و آن را ناکارآمد دانستند.
نشست «استارتآپها؛ نظارت خوب نظارت بد تنظیمگری قوانین کسبوکارهای آنلاین با تمرکز بر تاکسیهای اینترنتی» در پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف برگزار و در پایان آن اعلام شد این اولین نشست از سلسله نشستهایی است که قرار است برای ایجاد تفاهم میان نهادهای دولتی و استارتآپهای حوزه حملونقل برگزار شد.
علیرضا قنادان مدیرعامل سازمان تاکسیرانی نیز یکی دیگر از مهمانان حاضر در این نشست بود.