مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۰ تیر ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرده که اختلالهای اخیر در سیستم GPS عمدی است.
حسین فلاح جوشقانی تاکید کرده اختلال عمدی در جیپیاس مسبوق به سابقه بوده و به طور مرتب نیز گزارش شده؛ اما با وجود تاکید مراجع امنیتی از جمله شورای عالی امنیت ملی مبنی بر غیر قانونی بودن این اختلالات و دستور توقف آن، همچنان وجود دارد که سازمان این موضوع را به مراجع قضایی هم منعکس و پیگیری خواهد کرد.
حسین فلاح جوشقانی در گفتوگو با ایرنا درباره اختلالی که چند روز است سیستم GPS را با مشکل روبهرو کرده است، گفت: «بر اساس گزارشهای دریافتی و شکایات واصله و همچنین بررسیهای میدانی به عمل آمده از روز پنجشنبه مجدداً اختلال عمدی در سیستم GPS موجب اختلال در سامانههای ناوبری هواییمایی شده است.»
براساس اظهارات وی از کار افتادن شبکههای اینترنت مبتنی بر TD-LTE و همچنین اختلال در کاربردهای مبنی بر GPS نیز از دیگر مشکلاتی بوده که به این واسطه رقم خورد.
جوشقانی اعلام کرد: «با توجه به اینکه این موضوع قبلاً نیز بارها رخ داده، علاوه بر ایجاد خطر برای امنیت هواپیماها موجب نارضایتی شدید کاربران و کسبوکارهای اینترنتی نیز میشود.»
به گفته او با بررسیهای به عمل آمده توسط سازمان تنظیم مقررات، منبع اختلال شناسایی و به مراجع مربوطه هم گزارش شده اما متاسفانه تاکنون اقدامی در جهت توقف این اختلالات صورت نگرفته است.
اختلالهای اخیر در شبکه GPS به جز ازکار انداختن سرویسهای TD-LTE و وارد کردن ضرر به شرکتهای ارائهدهنده این سرویسها و همچنین کسبوکارها خطرات فعاجعهبارتری نیز دارد. چرا که اختلال در شبکه GPS باعث اختلال در سیستم ناوبری هواپیماها در هنگام فرود شده که میتواند به سقوط هواپیماها منجر شود.
پیگیریهای پیوست نشان میدهد که اختلال در شبکه GPS که از چند روز پیش شروع شده بود؛ از روز گذشته شدت بیشتری پیدا کرده است. در همین زمینه یکی از کارشناس پیشتبانی شرکت زیتل (ارائهدهنده سرویس TD-LTE) با اعلام اینکه منبع این پارازیتها روی شبکه GPS مشخص نیست به پیوست گفته بود که ارسال پارازیت روی شبکه GPS از چند روز پیش ایجاد شده و در نهایت از ساعت ۱۶ روز نهم تیر ماه این اختلالها در شبکه GPS باعث قطع سرویس TD-LTE شرکت زیتل شده است.
سرویس TD-LTE ایرانسل نیز به دنبال ایجاد این پارازیتها روی شبکه GPS دچار اختلال و کاهش سرعت شده است. یک ماه پیش بیژن عباسی آرند، مدیرعامل شرکت ایرانسل، در توییتر خود و در پاسخ به سوال یکی از کاربران در مورد اختلال در سرویس TD-LTE این شرکت گفته بود که در چند نقطه تهران مشکل تداخل سیگنالهای مزاحم وجود دارد که عمده تمرکز اولیه ارسال این سیگنالهای مزاحم در شرق و شمال شرق تهران بوده است. همچنین او چند روز بعد نیز در توییتی دیگر اعلام کرد که مشکل مربوط به سیگنالهای اختلال کننده GPS در منطقه شرق تهران با پیگیریهای این شرکت و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تا حدودی کم و شرایط بهتر شده است.
در همین زمینه برخی کاربران سرویس TD-LTE شرکت مبیننت نیز از قطعی و کاهش سرعت اینترنت خود در چند روز گذشته شکایت میکنند؛ اما روابطعمومی این شرکت در پاسخ به پیگیریهای پیوست اعلام میکند که با توجه به استفاده از یک روش نوین شبکه مبیننت توانسته از اختلالهای ایجاد شده در شبکه GPS در امان بماند.
اولین بار ارسال پارازیت به شبکه GPS و مختل شدن سرویس TD-LTE شرکتهای ایرانسل و مبیننت در شهریور ماه سال گذشته خبرساز شد. در همان زمان و بعد از انتقاد و اعتراض کاربران شرکت مبیننت که بیشتر از ایرانسل مورد انتقاد کاربران از اختلال در سرویسهایش قرار گرفته بود در اطلاعیهای با اعلام اینکه این اختلالها خارج از شبکه مبیننت است گفته بود: «اختلالات اخیر به دلیل اشکال در اتصال آنتن های رادیویی به سیستم تعیین موقعیت جهانی (GPS) به وجود آمده و منجر به قطعی در شبکه اینترنت TD-LTE مبین نت در شهرهای تهران و برخی از شهرهای حومه شده است.»
در نهایت نیز یک ماه بعد از این اتفاقات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست خبری خود در نمایشگاه تلکام نیز با اعلام اینکه منبع ارسال این سیگنال روی شبکه GPS در تهران شناسایی و غیرفعال شده تاکید کرد این وزارتخانه با ارجاع شکایتی در همین زمینه به قوه قضائیه خواسته تا با بررسی دستگاههای امنیتی مبدا و منشا این سیگنال شناسایی شوند.