skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

ماهانه ۶ میلیون تراکنش توسط پرداخت‌یارها انجام می‌شود

تحریریه پیوست

۳۱ خرداد ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۷ مهر ۱۳۹۹

 

دبیر انجمن فین‌تک ایران اعلام کرد ماهانه ۲۰۰ میلیون تراکنش آنلاین در کشور انجام می‌شود که تنها ۶ میلیون آنها توسط پرداخت‌یارها انجام می‌شود.

به گزارش پیوست، مهدی عبادی دبیر انجمن فین‌تک در پنل پرداخت‌یاری رویداد فیناپ با اعلام این خبر گفت: « عبادی در این پنل در پاسخ به این سوال که چرا پرداخت‌یارها جاه طلبند گفت: «نتیجه اینکه پرداخت‌یارها جاه‌طلب نیستند و اگر جاه‌طلب بودند، سهم خوبی از بازار گرفته بودند و وضعیت این نبود.»

او با اعلام اینکه قرارداد بانک با پرداخت‌یار قرارداد به صرفه‌تری است تا آنچه با پی‌اس‌پی‌ها بسته می‌شود با انتقاد از عملکرد پرداخت‌یاران گفت: «پرداخت‌یاران فعال در این حوزه تصور می‌کردند اگر با بانک مرکزی توافق کنند و تفاهم‌نامه‌ای هم با شاپرک ببندند می‌توانند این مدارک تفاهم‌ها و توافق‌ها را به هر نهادی نشان دهند و به راحتی فعالیت کنند و به همین دلیل هم به شاپرک برای بستن قرارداد با پرداخت‌یارها فشاری نیاوردند. وضعیت فعلی پرداخت‌یارها نتیجه سستی از سوی تمام اعضا است.»

مهدی طوبایی معاون توسعه و نظارت شاپرک هم در این پنل اعلام کرد رگولاتور بانک مرکزی است و شاپرک بازوی اجرایی بانک مرکزی در حوزه پرداخت است. به گفته مهدی طوبایی وظیفه آنها مشورت دادن و تصمیم‌سازی است و تصمیم گرفتن و آنچه لازم الاجراست وظیفه بانک مرکزی است.

در ادامه این پنل، طوبایی در پاسخ به این سوال که اگر رگولاتور نیست چگونه جرائمی را برای کسب‌وکارها در نظر می‌گیرد گفت: «این جرائم با تصمیم بانک مرکزی و مواردی است که پیش تر از سوی بانک مرکزی تایید شده است. در نهایت اگر اختلافی هم باشد تصمیم بانک مرکزی اجرایی می‌شود.»

او با اشاره به اینکه در حوزه نظارت نمی‌توان از ابزارهای جدید استفاده نکرد گفت: «همه برای کسب‌وکار دور هم جمع شده‌ایم و اینکه با یک نامه کسب‌وکار از بین می‌رود درست است اما میلیاردها تومان هم می‌تواند در نتیجه تراکنش‌های سایت‌های شرط‌بندی از بین برود و ما براساس دستور بانک مرکزی به شاپرک برای مقابله با درگاه‌هایی که این سایت‌ها با استفاده از آنها قمار می‌کنند مجبور به جریمه کردن متخلفان هستیم زیرا ابزار دیگری وجود ندارد.» او تاکید کرد که شاپرک و بانک مرکزی می‌خواهند سیستم پرداخت‌یاری در سلامت به کارش ادامه دهد اما در حال حاضر وضعیت شبیه که آدمی است که جراحی کرده و هر جراحی هم خونریزی در پی دارد.

دبیر انجمن فین‌تک هم در این پنل با انتقاد از روند موجود و عملکرد پلیس فتا گفت: «پلیس فتا برای کاهش پرونده‌ها و اینکه ابزار لازم برای مقابله با سایت‌های شرط‌بندی ندارد این وظیفه را به گردن نهادی مانند بانک مرکزی می‌اندازد و این کار درست نیست. نقش شاپرک جریمه کردن پرداخت‌یارها نیست. مکانیزم جریمه مکانیزم درستی نیست و هزینه بیشتری به شبکه پرداخت تحمیل می‌کند.»

طوبایی در پاسخ به این گفته عبادی اعلام کرد در دو جلسه حضوری دادستانی به بانک مرکزی و شاپرک ابلاغ کرد با سایت‌های قمار و شرط‌بندی برخورد کنند و گفت:‌ «اگر قرار است این سایت‌ها از شبکه پرداخت کشور سرویس بگیرند باید مواظب باشیم و این مسئولیتی است که دادستانی به ما داده است.»

معاون فنی شاپرک اعلام کرد در زمستان سال گذشته به طور متوسط هر ماه ۴۰۰ درگاه قمار را شناسایی کردند در این باره گفت: «حتی یک نفر از آنها هم نسبت به بسته شدن درگاه‌شان متعرض نشد و در فروردین امسال، پس از ابلاغ دادستانی، به بانک مرکزی و شاپرک تعداد این درگاه‌ها به ۲۷ رسید.»

او در ادامه با انتقاد از مدل کارمزدی فعلی در نظام بانکی کشور گفت: «مدل کارمزدی غلط است و با این مدل نمی‌توان بازار را تنظیم کرد. این مدل باعث شده ما پوز‌های کم تراکنش را جمع کنیم اما بانک‌ها می‌خواهند پوز‌های پرتراکنش جمع شوند. زیرا براساس مدل کارمزدی فعلی برای آنها هزینه زیادی دارد. این سیاست باعث تراکنش‌سازی و افزایش تراکنش‌های فیک شده است. مدل کارمزدی غلط است اما تعویض آن در اختیار شاپرک نیست.» او تاکید کرد مشکل مدل کارمزد باید حل شود تا اجزا در جای درست قرار بگیرند و اکوسیستم با هماهنگی با هم کار کند و سرویس دهد.

http://pvst.ir/603

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو