چگونه میتوان با هوش مصنوعی مولد سازمانها را متحول کرد
تحولات جدید در دنیای کسبوکار با ورود هوش مصنوعی مولد (Gen AI) در حال شکلگیری…
۱۹ مهر ۱۴۰۳
۵ خرداد ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
مدیرعامل فروشگاه اینترنتی زنبیل اعلام میکند که به دلیل درخواست اطلاعات شفاهی از سمت پلیس فتا و پاسخ ندادن آنها به این درخواست، درگاه پرداختی این فروشگاه مسدود شده است. این اتفاق درحالی رخ میدهد که هفته گذشته معاون امور فضای مجازی دادستانی خبر از دستور توقف دسترسیهای غیرلازم به دادههای کسبوکارها توسط نهادهای مختلف را داده بود.
فرشاد وکیلزاده، مدیرعامل فروشگاه اینترنتی زنبیل در گفتوگو با پیوست با اعلام این خبر در توضیح این اتفاق میگوید: «اواخر هفته گذشته پرداخت مشتریانمان با مشکل مواجه شد و بعد از ساعتها بررسی متوجه شدیم که پلیس فتا به سرویسدهندهای که ما از درگاه پرداخت آن استفاده میکنیم دستور مسدودسازی این درگاه را داده است.»
او با اشاره به دلیل این دستور پلیس فتا میافزاید: « اول خرداد ماه پلیس فتا در تماس با ما درخواست اطلاعات تراکنش یکی از کاربران را کرد و ما هم اعلام کردیم که بنا بر دستور مستقیم دادستانی و همچنین پلیس فتا کشوری ما اجازه ارائه اطلاعات به صورت شفاهی را نداریم. در نهایت نیز مسوولی از پلیس فتا که با ما تماس گرفته بود تهدید کرد که اگر اطلاعات را سریعتر به آنها تحویل ندهیم درگاه پرداخت ما را قطع خواهند کرد و این اتفاق هم افتاد.» او تاکید میکند که آنها غیرقانونی بودن این درخواست را به پلیس فتا اعلام کرده و از آنها خواستهاند که برای دریافت اطلاعات حکم قضایی وجود داشته باشد.
وکیلزاده با اشاره غیرقانونی بودن درخواست مسدودسازی درگاه این فروشگاه اینترنتی میافزاید: ««پلیس فتا با یک حکم قضایی به شرکت PSP که درگاه پرداخت را از آن دریافت کرده بودیم دستور مسدودسازی درگاه پرداخت را داد در صورتی که در حکم قضایی به صورت مشخص اعلام شده که صرفاً باید به اندازه همان پولی که شاکی در مورد دریافت آن شکایت کرده حساب مسدود شود و دستوری بابت مسدودسازی درگاه داده نشده بود.»
مدیرعامل فروشگاه زنبیل اعلام میکند که مسدودشدن درگاه پرداخت فرآیند کاری فروشگاه را با اختلال مواجه کرد و مشخص هم نیست که قرار است این ضرر را چه کسی یا کسانی جبران کنند آن هم در شرایطی که آنها نه تنها کار غیرقانونی انجام ندادهاند که از انجام یک درخواست غیرقانونی سرباززدهاند. براساس اظهارات وکیلزاده پیگیریهای آنها از سمت پلیس فتا کشوری و همچنین معاونت امور فضای مجازی دادستانی برای فعالیت مجدد درگاه پرداخت این فروشگاه ادامه دارد.
درخواست دریافت اطلاعات کسبوکارهای آنلاین از سمت نهادهای مختلف در چندسال اخیر به یکی از مشکلات جدی آنها تبدیل شده است. با افزایش این درخواستها و نگرانی کسبوکارهای آنلاین در مورد به خطر افتادن امنیت کاربرانشان در نهایت معاون امور فضای مجازی به صورت رسمی اعلام کرد که دستور و محدودسازی دسترسیهای غیرلازم یا تقاضای دسترسی به دادههای کسبوکارها توسط نهادهای مختلف از سمت دادستانی صادر شده است. جواد جاویدنیا، هفته گذشته در جلسهای که با اعضای کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران داشت در این زمینه گفته بود: «ما در دادستانی در مورد دسترسی به دادهها بسیار سختگیر هستیم و این سختگیری را از مجموعه خودمان شروع کردهایم. دستور دادهایم که دسترسیهای غیرلازم قطع شده و تقاضای دسترسی به دادهها محدود شود.»