سامانه همیاب۲۴ شاید بتواند از میزان پروندههای سرقت بکاهد
آشنایی با همیاب 24 ؛ سامانه اعلام سرقت گوشی
نسخه صوتی مروری بر شماره ۷۶ماهنامه پیوست
با صدای: میثم قاسمیرمز دوم یکبار مصرف و روشهای راهاندازی آن، آشوبی در میان مردم ایجاد کرده است که به سادگی نمیتوان از آن چشمپوشی کرد. چرا باید چنین روشی برای پرداختهای الکترونیکی انتخاب کرد؟ مهمترین عاملی که باعث شد بانک مرکزی برای راهاندازی این طرح به بانکها فشار آورد، تعداد بالای کلاهبرداریهای اینترنتی از طریق رمز دوم ایستا بود. ماهنامه پیوست در شماره ۷۶ خود به صورت مفصل، این موضوع را بررسی کرده است. فیشینگ، روشهای جلوگیری از آن و مسئولیت جبران خسارت، از موضوعاتی هستند در پرونده این شماره بخشهای خدمت و تجارت به آنها پرداخته شده است. در بخش گزارش ماه نیز به موضوع ادغام و خرید در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخته شده است. در فرم راه حل، گوشی آنر 9x و دستبند سلامت آنر ۵ معرفی شدهاند و در بخش جهان نیز روندهای فناوری در پایان سال ۲۰۱۹ و آغاز سال ۲۰۲۰ مرور شدهاند.
شما میتوانید با گوش کردن این شماره از رادیو پیوست از کلیات موضوعات مطرح شده در ماهنامه مطلع شوید و پس از آن مطالب و مقالات دلخواه خود را بخوانید.
+نسخه متنی شماره ۷۶ ماهنامه پیوست
نسخه صوتی «ماهیگیری از آبهای گلآلود»
با صدای: مهرک محمودیمعاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در اولین موضعگیری خود در توییتر از فیشینگ و نیاز به اقدام سریع در این زمینه گفت. او که پس از آمدن به بانک مرکزی موظف به اجرای رمز دوم پویا در زیرساخت شبکه بانکی شده بود خود را با پروژهای مواجه دید که باید آن را در کمتر از دو ماه به سرانجام میرساند. مهران محرمیان باید پروژهای را اجرا میکرد که بیش از یک سال بود بر شانههای بانک مرکزی سنگینی میکرد. این بانک سعی کرده بود با موضعگیریهای مختلف نشان دهد تا چه حد شبکه بانکی موظف است و در کجا بانک مرکزی مسئول شناخته میشود. اما از سویی نهادهای قضایی با توجه به تعداد پروندههای فیشنیگی که هر روز روی میزکاریشان قرار میگرفت اجرای رمز دوم پویا را به بانک مرکزی اجبار کردند چرا که تنها راه خروج از این بحران را پیادهسازی رمز دوم پویا و ناپایدار بودن یکی از فاکتورهای کارت و پرداخت میدانستند.
+ متن نوشتاری «ماهیگیری از آبهای گلآلود»
نسخه صوتی میزگرد «مسئول پرداخت خسارت ناشی از فیشینگ چه کسی است»
با صدای: مهرک محمودیاین روزها در کنار اخبار جنگ و اتفاقات منطقهای هنوز اخبار رمزدوم پویا و موضوع فیشینگ داغ است. بازنمایی اخبار به گونهای است که با اجرایی شدن رمز دوم پویا مشکل فیشینگ برطرف میشود و دارندگان کارتهای بانکی در امنیت به سر خواهند برد. با این حال کارشناسان بانکی نظری دیگر دارند و بسیاری از آنان معتقدند هرچند پیادهسازی رمزدوم پویا از میزان فیشینگ به صورت قابل توجهی میکاهد اما آن را از بین نمیبرد. در این میان شاید تنها مسیر بازگرداندن آرامش در کنار پیادهسازی سیاستهای مختلف جبران خسارت زیاندیده باشد ولی سوال اینجاست که چه کسی باید خسارت را پرداخت کند؟ بانک، شاپرک، شرکت ارائهدهنده خدمات پرداخت یا دارنده کارت به صورت کامل مسئول است. در این میزگرد که با حضور شاهین نوروزی مدیرعامل شرکت پندار کوشک ایمن، رستم شاهگشتاسبی رئیس اداره کل زیرساخت و نرمافزار، حسین دری کارشناس حقوقی نظامهای پرداخت و مدرس دانشگاه و حسامالدین ایپکچی مدیر حقوقی شاپرک برگزار شد سعی شده است مسئول جبران خسارت زیاندیده از فیشینگ مشخص شود.