مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
دموکراتها و جمهوریخواههان در دولت آمریکا بهندرت روی مسالهای توافق دارند؛ اما این دو حزب در هفته اخیر در مورد دشمن خود به توافق رسیدهاند: چین؛که حالا توسعه شبکه 5G را به صورت جدی در دستور کار خود قرار داده است.
به گزارش پیوست، ترامپ و قانونگذاران هر دو حزب با تشخیص اینکه اجازه به شرکت چینی هوآوی برای ساخت شبکه جهانی 5G تهدیدی امنیتی برای ایالات متحده امریکا به شمار میرود، به نقطهنظر مشترک رسیدند.
ترامپ روز چهارشنبه هفته گذشته (۲۶اردیبهشت) فرمان اجراییای را صادر کرد که در آن بر ضرورت محافظت از شبکههای فناوری و اطلاعات ایالات متحده امریکا از «دشمنان خارجی» اشاره شده بود. در این فرمان، ترامپ به صورت مستقیم از چین نام نبرده بود، اما توییتهای اخیر او در مورد چین نشان میدهد که فرمان اجرایی او اساسا در مورد این کشور و هوآوی است.
ایده کلی این است که چون هوآوی شرکتی چینی است، مجبور است قوانین دولت چین را دنبال کند و این امر میتواند در صورت استفاده از تجهیزات مخابراتی این شرکت در شبکه آمریکا منجر به جاسوسی و حتی جنگ سایبری شود. چندی پیش هم سناتورهای دموکرات مانند «دیان فینشتاین » در گفتوگویی در کنار همکاران جمهوریخواه خود به حساسیت گسترش تجهیزات شبکهای هواوی در آمریکا برای توسعه خدمات 5G اشاره کرد.
متخصصان و تحلیلگران امریکایی استدلال میکنند که اگر به هوآوی امکان پیادهسازی زیرساخت 5G داده شود، این امر باعث خواهد شد که دولت چین راه به شبکه ارتباطات آمریکایی و توسعه هر فناوری بر مبنای شبکه 5G مانند اینترنت اشیا در بخش وسائل حمل و نقل خودران بیابد.
در مقابل تهدید کنگره و هشدار ملی کاخ سفید، نسبت به خطرات توسعه شبکه 5G بر مبنای تجهیزات هواوی، نگرش دیگر کشورهای دنیا طور دیگری رقم میخورد. برای نمونه بریتانیا اخیرا با هوآوی برای ایجاد زیرساختهای ارتباطاتی قرارداد بسته است. همچنین اتحادیه اروپا اقدامی حذفی در مورد چین انجام نداده است و دیگر کشورها در آفریقا و خاورمیانه نیز گفتوگوهای همکاری در زمینه توسعه شبکه 5G خود داشتهاند.
این کشورها هوآوی را پیشتاز فناوری 5G میدانند و فکر میکنند وزنه مزایای فنی و اقتصادی همکاری با هوآوی سنگینتر از وزنه تهدیدهای بالقوه آن است. حتی در همین زمینه کریس کونز، سناتور ایالت دلاویر در سنای ایالات متحده آمریکا نیز به این مساله اشاره کرده و گفته است: «ما نقطه اختلاف آشکاری با متحدان خود داریم».
پیتر هرل، عضو ارشد مرکز امنیت نوین آمریکایی ( CNAS) هم در گفتوگویی با سایت ماشابل به این نکته اشاره میکند که : «دولت امریکا، حداقل به طور عمومی، به جرمی صورتگرفته در این زمینه اشاره نکرده است. فناوری آسیبپذیریهایی دارد و هوآوی به همکاری با دولت چین متعهد است؛ بنابراین زمینه وقوع جرم وجود دارد، اما مدرکی در این زمینه موجود نیست.»
هرل ادامه میدهد :«کشورهای خارجی از نظر مالی به 5G و پیادهسازی سریع آن علاقه دارند و این امر به معنای کار کردن با هوآوی است. هوآوی تعرفههایی را تعیین میکند که تعرفههای مناسبی برای دولتها به حساب میآیند. به همین دلیل، مسائل امنیتی، دغدغه مهم این دولتها نیست».
اما در این زمینه دلیل مخالفت آمریکا باتوسعه شبکه 5G بر مبنای تجهیزات هواوی تنها به دلیل مسائل امنیتی و یا صرفا هزینه نیست، بلکه مساله مهم دیگر توسعه است. در امریکا، چهار شرکت مخابراتی بزرگ توافق کردهاند که زیرساخت 5G خود را از هوآوی خریداری نکنند و به جای آن با شرکتهایی ماند سامسونگ و نوکیا همکاری کنند. متخصصان و تحلیلگران امریکایی میگویند این تصمیم، باعث میشود امریکا بتواند در سال ۲۰۲۵ پیشتاز 5G در دنیا شود.
از سوی دیگر، نمیتوان انکار کرد که هجوم به هوآوی، ناشی از جنگ اقتصادی در حال گسترش دولت ترامپ با چین است که بر سر قدرت فناوری رخ داده است. برخی میگویند فشارهای ترامپ بر چین، تلاشهایی است برای تضعیف چین و جلوگیری از بدل شدن چین به تولیدکننده غالب بازار.
پیشتر ماهنامه پیوست در شماره اسفند ماه سال ۹۷ خود در پروندهای به جنگ میان چین و آمریکا بر سر توسعه شبکه 5G پرداخت بود. گزارشهای این پرونده را از اینجا بخوانید .