skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

مدیران شهری:‌ هوشمندسازی در حوزه پسماند یک ضرورت است

تحریریه پیوست

۹ اردیبهشت ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۴ بهمن ۱۳۹۸

 عضو شورای شهر تهران اعلام کرد حجم اقتصاد پسماند در تهران ۵ هزار میلیارد تومان است و از همین رو هوشمندی در این حوزه یک انتخاب نیست؛ بلکه یک ضرورت است.
به گزارش پیوست، محمود میرلوحی در اولین رویداد حوزه مدیریت پسماند با اشاره به اینکه با کمک شرکت‌های استارت‌آپی می‌توان تولید پسماندهای شهری را کنترل کرد گفت: «استارت‌آپ‌ها می‌توانند سرانه تولید زباله را با استفاده از راهکارهای فناورانه کاهش دهند.» او خطاب به حاضران اعلام کرد که پیشنهاد تشکیل شورای عالی پسماند را برای حل مشکل پسماند تهران دارد.

کمک از استارت‌آپ‌ها برای مدیریت شهری

در این رویداد پیروز حناچی، شهرداری تهران هم با اشاره به سیاست جدی این نهاد برای کمک از شرکت‌های استارت‌آپی در راستای مدیریت بهتر شهری اعلام کرد: «سیاست ما این است که بتوانیم از استارت‌آپ ها و شرکت‌های دانش بنیان با طرح موضوعات و مشکلات در حوزه پسماند شهری بهره ببریم.»
او سرمایه‌های اجتماعی و حضور مردم را دو عامل مهم برای حل مشکلات شهری دانست و درباره وضعیت پسماند تهران گفت: «ما روزانه ۸ هزار تن زباله را جمع و به جنوب تهران و آرادکوه حمل می‌کنیم و ۴۵ هزار تن نخاله ساختمانی را به جاده آبعلی منتقل می‌کنیم.»
حناچی معتقد است تفکیک زباله‌ها از مبدا به مشارکت شهروندان احتیاج دارد و در حال‌حاضر این موضوع سازمان‌یافته نیست. حناچی تاکید کرد که پسماند یک چرخه است و باید هم چرخه دیده شود و نگاه کردن به آن به چشم یک پروژه اشتباه است.

تعامل شهرداری با زیست بوم فناوری

محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، هم در اولین رویداد از سلسله رویدادهای ارائه نیازهای فناورانه و نوآوری شهرداری تهران با عنوان «رویداد حوزه مدیریت پسماند شهری» اعلام کرد که شهرداری با برگزاری این رویدادها می‌خواهد در مسیر تعامل با زیست بوم فناورانه به صورت دسته‌بندی شده حرکت کند. او در این رویداد از شرکت‌های استارت‌آپی خواست تا راه‌حل‌های خود برای مدیریت بهتر پسماند‌های شهر تهران را با این سازمان در میان بگذارند.

فرجود با اشاره به اینکه تهران در حال تبدیل شدن به یک ابرشهر است گفت: «شهر تهران به عنوان یک کلانشهر در حال تبدیل شدن به ابرشهر است و در حال حاضر جمعیت آن در شب به بیش از ۱۰ میلیون رسیده و این در حالی است که ما با استانداردهای جهانی برای حل معضلات تهران فاصله داریم.»

براساس اظهارات او، در حوزه حمل‌‌ونقل ۲۰ میلیون سفر روزانه در تهران رخ می‌دهد و ۷۰۰ میلیون مسافر سالانه در این شهر جابه‌جا می‌شوند و بیش از یک میلیون موتور و ۴ میلیون خودرو در روز در پایتخت تردد می‌کنند و از سویی نیز ۱۲ میلیون لیتر بنزین هم روزانه در این شهر مصرف می‌شود.

مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران ببا اعلام اینکه استراتژی آنها برای حل مشکلات و مدیریت مناسب شهر پایتخت، شفافیت و هوشمندسازی شهر است افزود: «درحال حاضر ۵۰۰ تقاطع در تهران هوشند شده و ۱۵۰۰دوربین نظارتی نیز برای کنترل این شهر مورد استفاده قرار می‌گیرد.» 

تسهیلات نامحدود برای استارت‌آپ‌های شهری

اما رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این رویداد از ارائه تهسیلات نامحدود به شرکت‌های استارت‌آپی فعال در حوزه شهری خبر داد و گفت:‌ «تسهیلات نامحدودی برای استارت آپهای فعال در زمینه مدیریت شهری در نظر داریم و قرار است مشکلات در این حوزه اعلام و توسط محققان پیگیری شود.»

علی وحدت در ادامه افزود: « این صندوق می‌تواند ظرفیت‌های کامل را در این زمینه فعال کند؛ به صورتیکه معضلات از سوی شهرداری مطرح و توسط شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپها پیگیری شود و از سوی دیگر صندوق نوآوری در راستای اجرای آن حمایت می‌کند.» او تاکید کرد که این صندوق به آینده استارت‌آپ‌ها در همه حوزه‌ها از جمله حوزه شهری امیدوار است و این صندوق از استقرار تا تامین مالی در کنار استارت‌آپ‌ها خواهد بود.

کاهش پسماند با کمک فناوری

در ادامه این برنامه رضا عبدلی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در سخنرانی خود سرانه تولید پسماند در جامعه روستایی را ۵۰۰ گرم، در جامعه شهری ۸۰۰ گرم و در تهران ۱۰۰۰ گرم اعلام کرد. این آمار در حالی از سمت او بیان شده که سرانه تولید پسماند در سطح جهانی ۱۲۰۰ است. عبدلی بر این باور است که افزایش تولید پسماند نتیجه مصرف نادرست مواد غذایی است. او با اعلام این موضوع گفت: «به صورت سالانه مقدار قابل توجهی از مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته توسط سازمان پسماند دفن می‌شود.» به گفته او عدم حمل و نقل صحیح ، باعث آسیب به کالا شده و در نتیجه تولید پسماند افزایش پیدا می‌کند؛ که هرکدام از این مشکلات به کمک روش‌های فناورانه قابل حل است.

رسول سرائیان، دبیر کل سازمان نظام صنفی هم در پنلی که در این رویداد برگزار شد اعلام کرد : «کمیسیون تجارت الکترونیکی از استارت‌آپ‌هایی تشکیل شده که در حال حاضر به شرکت‌های بزرگی تبدیل شدند و کسب‌وکارهای اعضای این کمیسیون زندگی شهری را هوشمند‌تر کرده و در این زمینه دیگر شرکت‌های حوزه شهری هم می‌توانند عضو این کمیسیون شوند.» به گفته او کمیسیون اینترنت اشیای سازمان نصر هم می‌تواند نقش مهمی در هوشمندسازی شهرهایی مانند تهران داشته باشد و تجارب مختلفی برای اجرای بهتر شهر هوشمند از سراسر دنیا را در اختیار بازیگران این عرصه بگذارد.

http://pvst.ir/5wp

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو