انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۵ اردیبهشت ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در همایش روز دختران در ICT با تاکید بر لزوم بومیسازی راهحلهای ایرانی برای توانمندسازی نسل جدید زنان در زمینههای فناوری اطلاعات، تاکید کرد که باید از نگاه تهدید محور به حضور دختران در اینترنت فراتر رفت.
به گزارش پیوست، امیر ناظمی در این همایش بر تاکید این روز به نام دختران و نه زنان اشاره کرد و گفت: «به استفاده از واژه روز دختران در حوزه فناوری اطلاعات تاکید داریم و نه زنان، چون در این واژه مفاهیم زیادی نهفته است. وقتی میگوییم دختران؛ در مورد نسل آینده حرف میزنیم. در مورد نوجوانانی که امروز در کنار خانوادههای خود آموزش میبینند و بزرگ میشوند. این دختران بیش از هر آموزشی نیاز دارند که چشماندازهایشان گسترش پیدا کند.» به باور ناظمی زمانی که چشم انداز گسترش پیدا کند امکان تحقق هداف نیز وجود خواهد داشت .
او با اشاره به اینکه بهانههای مختلفی باعث تشکیل به وجود آمدن این همایش شده است افزود:« از جمله دلایلی که این همایش را برگزار و دور هم جمع شدهایم تعیین این روز در جهان است. اما از سویی ما نمیخواهیم برای حضور دختران در صنعت ICT با دید جهانی آن نگاه کنیم؛ چرا که مانند هر موضوعی، این موضوع نیز چالشها و راهکارهای خودش را داخل کشور دارد و نمیتوان با یک فرمول جهانی برای آن راهکار پیدا کرد.»
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در این همایش تاکید کرد که اگر بتوانیم موضوع حضور دختران در فضای ICT کشور را مفهوم پردازی و از دید و عینک بومی خود به آن نگاه کنیم در این صورت میتوانیم برای آن راه حلهایی منطبق بر نیاز و تقاضای جامعه ارایه دهیم. ناظمی با اعلام اینکه باید فرصتها و دغدغههای مربوط به این بخش به درستی کشف و به آن پاسخ داده شود اظهار کرد در صورتی که فرصتها و دغدغهها در زمینه حضور دختران در صنعت ICT را کشف نکنیم در نهایت نمیتوانیم برای این بخش برنامهریزی دقیقی نیز انجام دهیم.
او با اشاره به اینکه به موضوع دختران در اینترنت در بیشتر مواقع نگاه تهدید محور حاکم بوده است گفت:« بیشتر مواقع سعی شده به موضوع دختران در اینترنت صرفا نگاه تهدید محور داشته باشیم و بیشتر روی جنبههای منفی تاکید شده است و یا سعی شده تنها روی جنبههایی از حضور دختران در فناوری اطلاعات تاکید شود مانند شبکههای اجتماعی؛ اما این موضوع فراتر از اینهاست و ما باید فرصتهای حضور دختران در صنعت ICT را ببینیم.»
ناظمی در این همایش با ابراز خوشنودی نسبت به همکاری وزارت آموزش و پرورش و شهرداری تهران برای برگزاری چنین همایشی تصریح کرد که در کنار این نهادها نیاز است تا حساسیت جامعه عمومی نیز به اهمیت حضور زنان در بخش ICT جلب شود.
او در ادامه سخنرانی خود در با تاکید بر اینکه بایدبرای حضور زنان در صنعت ICT نگاه بومی و مستقل داشت اعلام کرد: «سه رویکرد در مقابل موضوعات جهانی وجود دارد که اولین نگاه، نفی آن موضوع است و اینکه آن را نادیده و با آن قهر کنیم و داشتن این نگاه به معنی این خواهد بود که خودمان و صدایمان را در جامعه جهانی حذف میکنیم. نگاه دومی هم در این زمینه وجود دارد که سوابق تاریخی شکست این نگاه را نشان میدهد و آن اینکه به مسائل جهانی با دید جهان نگاه کنیم و برای حل چالش در آن موضوع نیز منتظر نسخه جهانی باشیم.» او با اشاره به راه حل یا نگاه سوم افزود:« یک نگاه سومی وجود دارد که فکر میکنم حاضران در این جمع هم طرفدار آن هستند که براساس این نگاه باید موضوعات جهانی را با دیدگاه خودمان و به صورت بومی ببینیم و براین اساس نیز اولویتها را مشخص و برنامهریزی کنیم.»
همایش روز دختران درICT با حضور مدیران زن کسبکارهای این حوزه و مدیران سازمان فناوری اطلاعات و گروهی از دانشآموزان دختر دبیرستانهای تهران امروز (۵ اردیبهشت) در باغ کتاب تهران در حال برگزاری است. این روز را ITU تعیین و کشورهای عضو خود را ملزم به برگزاری این روز برای توانمندسازی بیشتر دختران در صنعت ICT کرده است.