بایدن کارخانههای نیمهرسانا را از بازبینیهای محیطزیستی مستثنی کرد
جو بایدن، رئيس جمهور آمریکا، روز جمعه قانونی را به امضا رساند که براساس آن…
۱۲ مهر ۱۴۰۳
۱۸ اسفند ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۳۰ تیر ۱۳۹۹
«دور دوم حمایتها از پیامرسانهای منتخب سروش و گپ به کندی صورت میگیرد.» این جمله پاسخ دبیرشواری عالی فضای مجازی است به پرسش پیوست وقتی از او سوال کرد چرا با وجود اینکه اعلام شده از دو پیام رسان گپ و سروش حمایت خواهد شد اما هنوز اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
به گزارش پیوست، ابوالحسن فیروزآبادی اعلام کرد: «ابلاغیه دور دوم حمایت از پیامرسانهای منتخب گپ و سروش طبق توافق وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و خود پیامرسانها صورت گرفته است.»
آبان ماه گذشته اعلام شد طبق ابلاغیه مرکز ملی فضای مجازی به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از دو پیام رسان گپ و سروش به عنوان دو پیام رسان برتر حمایت خواهد کرد. حمید فتاحی معاون وزیر ارتباطات آبان ماه گذشته اعلام کرده بود: «براساس ابلاغیه مرکز ملی فضای مجازی از بین ۵ پیامرسان که در لیست مورد تایید این مرکز برای حمایت دستگاههای مختلف قرار داشتند تنها دو پیام رسان سروش و گپ از این پس از حمایتهای جدید مورد نظر شورای عالی فضای مجازی برخوردار خواهند شد.» اما طبق گفته مدیران این دو پیام رسان تا کنون حمایتی از آنان صورت نگرفته است. مدیرعامل گپ پس از آن اعلام کرد که هنوز وزارت ارتباطات، زیرساخت فنی لازم برای ارائه خدمات دولت الکترونیکی از طریق پیامرسانهای گپ و سروش را فراهم نکرده و این پیامرسانها هیچ نوع دسترسی به سامانه تبادل ملی اطلاعات (GSB) ندارند.
دبیرشورای عالی فضای مجازی با اشاره به جلسهای که میان این دو پیام رسان و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مرکز ملی فضای مجازی برگزار شده بود افزود: «طبق توافقی که میان این دو پیام رسان و وزارت ارتباطات صورت گرفته است قرار بود که امکان استفاده از دیتاسنتر بزرگ بومهن برای این دو پیام رسان از سوی وزارت ارتباطات فراهم شود و اتصال این دو پیام رسان را به شبکه مخابراتی کشور ایجاد کند.»
او اضافه کرد: «متاسفانه بحث اتصال به دیتا سنتر بومهن به کندی پیش میرود و اتصال به شبکه مخابراتی کشور نیز هنوز ایجاد نشده است.»
معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی نیز پیش از این در واکنش به انتشار خبری در خصوص حمایت از دو پیام رسان سروش و گپ اعلام کرده بود که حمایتهای دور دوم از ۲ پیامرسان برتر در بخشهای زیرساختی خواهد بود. عباس آسوشه گفته بود:«این حمایتها در بخش تامین تجهیزات زیرساختی و سختافزاری خواهد بود. برای نمونه قرار است به آنها در زمینه تامین سرور، دیتاسنتر و فضای قرار گرفتن آنها، تامین تجهیزات ذخیرهسازی، ارتباط با شبکه و غیره حمایتهایی تعلق گیرد. هرچند دیگر در دور دوم خبری از حمایتهای مالی نخواهد بود اما تامین تجهیزات سختافزاری پیامرسانها در این شرایط کشور هزینه بسیار بالایی دارد.»
همچنین دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به سوال دیگر پیوست در خصوص سیاست مرکز ملی فضای مجازی در مورد رمزارزها گفت: «این سیاستها در کمیسیون اقتصادی دولت در حال بررسی و نهایی شدن است.»
فیروز آبادی افزود: «برای پیشبرد این موضوع تقسیم کاری صورت گرفته است، بخشی از آن توسط بانک مرکزی پیش رفت و پیشنویس سند رمز ارز توسط بانک مرکزی منتشر شد و برای تبادل نظر در اختیار صاحبنظران قرار گرفت.»
او ادامه داد: «بخشی از کار نیز از سوی وزارت صنعت معدن و تجارت در حال پیشرفت است. امیدواریم هم از طریق وزارت صنعت ماینینگ به عنوان صنعت شناخته شود و هم از طریق بانک مرکزی نحوه فعالیت آن در حوزه پولی مشخص شود و نحوه استفاده از آن در بورس اوراق بهادار نیز کاملا شفاف شود.»