skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

جنگ چین و آمریکا برای توسعه شبکه‌ 5G

تحریریه پیوست

۱۶ اسفند ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸

رقابت برای توسعه شبکه ارتباطی بر مبنای تکنولوژی نسل پنجم تلفن همراه (5G) آغاز شده است. چین، ایالات متحده آمریکا، کره جنوبی و تعدادی از شرکتهای مخابراتی در حال توسعه، هر کدام در حال آزمایش و استقرار این تکنولوژی هستند که پیشبینی میشود اقتصاد جهان را در دهه آتی هدایت خواهد کرد.

به گزارش پیوست، شبکههای 5G باعث خواهند شد بسیاری از نوآوریهای فنی  از جمله اینترنت اشیا، روباتهای مستقل برای کشاورزی و صنعت، وسایل نقلیه مستقل و پهپادها و شبکه هوشمند انرژی که در دهه آتی جهان را تعریف خواهند کرد محقق شوند. با توجه به اهمیت بیشتر 5G نسبت به نسلهای پیشین، دولتها در ایجاد این شبکههای با یکدیگر وارد یک رقابت سخت و نفسگیر شدهاند. در گزارش زیر نگاهی داریم به رقابت بین کشورهای آمریکا و چین  به عنوان غولهای اقتصادی جهان  که در یک بازی نفسگیر گوی در تلاش برای گرفتن گوی رقابت در توسعه شبکه 5G هستند.

اژدها وارد میشود

جای تعجب نیست که چین با توجه به استراتژی و ضرورتهای داخلی، توسعه شبکه 5G را به بخش اصلی برنامهها و طرحهای صنعتی خود از جمله Made in China 2025 و سیزدهمین طرح  توسعهای کشور خود با نام Five-Year Plan بدل کرده و قصد دارد تکنولوژی 5G را تا سال ۲۰۲۰ پیاده سازد. به گزارش سایت استراتفور، شرکتهای متعدد چینی نقش رهبری را در توسعه برخی از فناوریها عهدهدار شدهاند.  پکن رویکرد بینالمللی را در توسعه و استقرار 5G انتخاب کرده است.

همچنین چین نقش پیشگام را در سازمانهای بینالمللی متعدد در نظر دارد، سازمانهایی که در حال توسعه استانداردهای مبتنی بر تکنولوژی 5G هستند. چین در حال حاضر با هواوی و ZTE در زمینه معماری ایستگاه پایه و آنتن پیشتاز است و تنها رقیبان جهانیاش سامسونگ کره جنوبی، نوکیای فنلاند و اریکسون سوئد هستند.

اینفوگرافیک زیر کیفیت شبکه 5G نسبت به نسل قبل شبکه تلفن‌همراه یعنی ‌4G را نشان می‌دهد:

نگرانی آمریکاییها از چینیها

گزارشهای متعدد نشان میدهد سهم  وندورهای تجهیزات کشورهای اسکاندیناویایی در زمینه 5G و آزمایش آن با carrierهای جهانی سهم اندکی دارند و در مقابل سهم شرکتهای چینی مانند هواوی در سال ۲۰۱۶ در این زمینه از اریکسون پیشی گرفته است. تاجایی که حالا این شرکت به بزرگترین تولیدکننده تجهیزات موبایل بدل شد و سهم ۳۰ درصدی بازار جهانی را به دست آورده است. هواوی به دلیل پیشتازی در آزمایشهای مربوط به 5G و وضعیت پیشتازیاش به عنوان وندور شبکه دسترسی رادیویی، موجب نگرانی ویژهای در شهر واشینگتن شده است. سیاستمدارهای آمریکایی از سال ۲۰۱۲نگرانیهای خود را در مورد امکان ریسک امنیتی در زمینه استفاده از تجهیزات هواوی و ZTE در شبکههای آمریکایی ابراز کردهاند. در نتیجه منع فعلی استفاده از تجهیزات هواوی و ZTE در ایالات متحده آمریکا میتواند در این کشور دائمی شود. آمریکا به دنبال بستن درهای کشور خود به روی فناوری چینی است، حتی با وجود اینکه این دو شرکت در زمینه 5G همکاریهای جهانی و معاملات تجاری با کانادا، ژاپن و اروپا داشتهاند.

۵ شرکت بزرگ دنیا در زمینه تولید تجهیزات مخابراتی شبکه 5G و میزان آزمایش‌های آنها روی این شبکه در تصویر زیر دیده می‌شود:

اما هواوی و ZTE تنها دغدغه واشینگتن نیستند. در حالی که موسسات آمریکایی مثل اینتل و کوالکوم بازیکنان مهم و حیاتیای در زمینه 5G هستند، ایالات متحده آمریکا تولیدکننده داخلی سختافزار شبکه دسترسی رادیویی 5G ندارد. به این ترتیب آمریکا با ایجاد مانع برای هواوی و ZTE کار خود را دشوار میکند، زیرا با حذف این دو فقط سه شرکت دیگریعنی نوکیا، اریکسون و سامسونگ وجود دارند که به دنبال راهحلهای end-to-end برای 5G هستند.

در تصویر زیر سهم شرکت‌های مخابراتی از تولید تجهیزات شبکه ارتباطی بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ دیده می‌شود که در این میان شرکت هواوای توانسته به سرعت سهم خود در این بازار را افزایش دهد:

موسسهها و شرکتهای بخشهای مختلف جهان، این فرصت را دارند که توسعه شبکه ارتباطاتی را رهبری کنند؛ شبکهای که دنیای آینده را قدرت میبخشد. در حال حاضر شرکت چینی یکپارچه هواوی که رقیبی برای نوکیا، اریکسون و سامسونگ در زمینه تجهیزات شبکه است و در زمینه طراحی چیپ نیز رقیب کوالکوم و اینتل محسوب میشود و همچنین رقیب نوظهوری در زمینه تولید دستگاههای  گوشی هوشمند کاربران با اپل و سامسونگ به شمار میرود برخی از بزرگترین جاهطلبیها را در مورد توسعه فناوری جدید دارد. دقیقاً همانطور که شرکتهای آمریکایی این جاهطلبیها را نسبت به نسلهای پیشین فناوری داشندبا توجه به دامنه چالشهای چینی، جای تعجب و شگفتی نیست که واشینگتن در حال بررسی  و توسعه شبکه 5G در  زمینه نبرد گسترده خود با پکن در زمینه تجارت و فناوری باشد.

مزیت‌هایی که توسعه تکنولوژی 5G می‌تواند برای ارائه سرویس‌های نوین به همراه داشته باشد:

*متن کامل این گزارش را می‌توانید در پرونده بخش جهان که در شماره اسفند ماه پیوست منتشر شده است بخوانید.

http://pvst.ir/5tz

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو