مدلهای پیشرفته هوش مصنوعی چینی منتشر میشوند
شرکت تحقیقاتی مینیمکس از نسل جدید مدلهای خود به نام MiniMax-01 رونمایی کرد. این مدل…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۷ اسفند ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۳۰ آذر ۱۳۹۸
هفت بانک کشور تا کنون رمزهای یکبار مصرف را جایگزین رمزهای دوم ایستا کردهاند.
به گزارش پیوست، طبق مصوبه بانک مرکزی که در شهریور ماه گذشته ابلاغ شد تمامی بانکهای کشور باید برای حفظ امنیت شبکه بانکی و کارتهای بانکی رمزهای یکبار مصرف را جایگزین رمزهای دوم ایستا کنند.
هماکنون ۷ بانک پاسارگاد، سپه، ملت، ملی، تجارت، توسعه تعاون و قرضالحسنه رسالت رمزپویای خود را جایگزین رمز دوم ایستا کارتهای بانکی کردهاند. در مصوبهای که از سوی بانک مرکزی به بانکهای کشور ابلاغ شده بود از اول آذر ماه مسئولیت جبران خسارت مالباختگان به دلیل نبود امنیت کافی رمز دوم کارتها به بانکها و موسسات اعتباری وا گذار شد و بانکها موظف شدند حداکثر تا خرداد ماه ۹۸ تمامی رمزهای دوم ایستا را به رمز پویا تبدیل کنند.
رمز ایستا رمزی است که یکبار از سوی دارنده کارت تعیین میشود و تا تغییر آن از سوی دارنده کارت ثابت است و برای تمامی تراکنشها از آن استفاده میکند. رمز یکبار مصرف یا پویا، رمزی است که با درخواست کاربر برای انجام هر تراکنش بانکی توسط بانک تغییر و برای دارنده کارت از طریق ابزارهای نرمافزاری یا سختافزاری ارسال میشود.
پاسارگاد، سپه، ملی و ملت اولین بانکهایی بودند که به بانک مرکزی اعلام کردند تمامی رمزهای دوم خود را تبدیل به رمز پویا کردهاند و در دور بعد نیز بانک توسعه تعاون، قرضالحسنه رسالت و تجارت به این لیست اضافه شدند. ۳۵ بانک و موسسه اعتباری از بانک مرکزی مجوز فعالیت دارند از همین رو تعداد بیشتری از بانکها هنوز رمز پویای خود را به صورت کامل فعال نکردهاند.
پلیس فتا و دادستانی کشور برپیادهسازی و اجرایی شدن رمزهای یکبار مصرف تاکید زیادی کرده است. طبق اعلام آنان تعداد زیادی از فیشینگها و نفوذهای غیرمجازی که به کارتهای بانکی صورت میگیرد به دلیل فاش شدن رمز دوم کارت مشتریان است از همین رو استفاده و بکارگیری رمز پویا میتواند بخشی از شکایتها را کاهش دهد.
تقریبا ۳ ماه تا پایان مهلت قانونی به بانکها و موسسات اعتباری برای استفاده از رمزپویا و جایگزین کردن آن با رمزدوم ایستا باقی مانده است.