skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

رشد داده‌ها اروپا را به سمت دیجیتالی‌سازی حرکت داد

تحریریه پیوست

۱۸ بهمن ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

«میزان داده­‌هایی که فراتر از مرزها در جریان است، از سال ۲۰۰۵به بعد، ۴۵برابر شده است و طی پنج سال آینده 9 برابر بیشتر نیز خواهد شد؛ زیرا جریان اطلاعات، جست­‌وجوها، ارتباطات، ویدئو، تراکنش‌­ها و ترافیک درون‌­سازمانی و برون‌­سازمانی همچنان ادامه دارد.» این آماری است که مجله مک‌کنیزی در گزارشی در خصوص وضعیت دیجیتالی‌سازی در اروپا اعلام کرده است.

به گزارش‌ پیوست،فناوری‌های دیجیتالی تکامل یافته‌اند و روش زندگی، کار و سازماندهی‌های ما را در سال‌ها اخیر تغییر داده‌اند. با این حال این فناوری‌ها هنوز هم پتانسیل عظیم درک‌نشده‌ای دارند، چون پیشرفت‌های فعلی و تکامل در کنار اتخاذ نابرابر آنها از سوی شرکت‌ها، بخش‌ها و اقتصاد متفاوت است. در این میان، رهبران در هر کشوری از حداکثر مزایای دیجیتالی‌سازی استفاده می‌کنند. براساس گزارش مک‌کنیزی اروپا فرصت دیجیتالی‌سازی قابل ملاحظه‌ای دارد.

فراتر از بزرگ­‌داده و اینترنت اشیا

نشانه­‌های دیجیتالی­‌سازی در همه جا هست؛ از تلفن­‌های هوشمند گرفته تا اینترنت همراه، تجارت الکترونیکی، روش کار و خدمات ابرمحور که افراد در خانه و محل کار از آنها استفاده می‌­کنند. بزرگ­‌داده، تحلیل پیشرفته و اینترنت اشیا همان‌طور که کسب و کارها را متحول می­‌کنند، در حال ایجاد انقلاب در فرایندهای صنعتی و تجاری هستند.

قابلیت استفاده و تحلیل داده‌­های عظیم و برقراری ارتباط بین آنها، پتانسیل قابل ملاحظه‌ای در زمینه پیشرفت کارایی دارایی‌­های ثابت مثل ماشین­‌آلات، صنعت نفت و ساخت‌وساز را مطرح می‌­کند؛ همچنین این فناوری­‌ها می‌­توانند به شرکت­‌ها با روش­‌هایی کمک کنند که قبلاً غیرممکن بود. الگوهای تجاری دیجیتالی و قابلیت­‌های دیجیتالی صنایع‌ای مانندخرده­‌فروشی، حمل و نقل، صنعت مالی و تولید را متحول کرده‌­اند و می­‌توانند این تحول را همچنان در دیگر حوزه­‌ها نیز ایجاد کنند. علاوه بر این، دیجیتالی­‌سازی در حال ایجاد تحول در جهانی­‌سازی است. میزان داده‌­هایی که فراتر از مرزها در جریان است، از سال ۲۰۰۵به بعد، ۴۵ برابر شده است و در پنج سال آینده۹ برابر بیشتر نیز خواهد شد، زیرا جریان اطلاعات، جست­‌وجوها، ارتباطات، ویدئو، تراکنش‌­ها و ترافیک درون­‌سازمانی و برون­‌سازمانی همچنان ادامه دارد. جریان­‌های داده علاوه بر انتقال اطلاعات و ایده­‌های ارزشمند، حرکت و دسترسی به کالاها، خدمات، پول و افراد را ممکن کرده است. در حال‌حاضر، از نظر مجازی، هر تراکنش فرامرزی نوعی عنصر دیجیتالی است. هم‌اکنون حدود ۱۵درصد از تجارت کالاهای جهانی از طریق تجارت الکترونیکی (e-commerce) بین­‌المللی رخ می­‌دهد و حجم زیادی از آن را پلتفرم­‌هایی مانند علی‌­بابا، آمازون، eBay، فلیپ‌­کارت و راکوتن انجام می­‌دهند. پلتفرم­‌های دیجیتالی علاوه بر تجارت الکترونیکی، در شکل نیروی کار سنتی و فریلنس تحول ایجاد کرده­‌اند و بازار نیروی کار جهانی راه انداخته‌اند.

در اروپا عمق استفاده از فناوری­‌های دیجیتالی در شرکت­‌ها (حتی شرکت‌­های بخش مشابه صنعت) متفاوت است. در اکثر کشورها بخش‌­های معدودی تا حد زیادی دیجیتالی‌­سازی شده‌­اند؛ مانند خدمات مالی، رسانه و بخش فناوری. بخش‌­های دیگر چندان دیجیتالی­‌سازی نشده‌­اند، از جمله بخش‌هایی با دارایی­‌های سنگین مثل تولید، بخش­‌های شبه­‌دولتی مانند بهداشت و درمان، آموزش و صنایعی مانند ساخت و ساز.

این تفاوت­‌ها اهمیت دارند: شرکت­‌هایی که از نظر دیجیتالی در بخش خود پیش‌تازند، رشد درآمد سریع­تر و بهره‌­وری بیشتری نسبت به همتایان کمتر دیجیتالی خود داشته‌­اند. حاشیه سود آنها سه برابر سریع­تر از متوسط رشد یافته است و اغلب نوآوران و متحول­‌کنندگان بخش خود بوده­‌اند، در برخی موارد آنها حتی فراتر از نوآوری و تحول رفته‌­اند. در حالی که اکثر بخش­های دیجیتالی‌سازی‌شده رشد بهره‌وری و دستمزد بالاتر دارند، از نظر رشد ناخالص داخلی بزرگ­ترین بخش­‌های اقتصادی امروز نیستند. در مقایسه، بخش‌­هایی که از نظر دیجیتالی‌­سازی از بخش‌­های دیگر عقب‌ترند، بیشترین استخدام و خروجی را دارند؛ اما رشد بهره‌­وری آنها پایین است؛ برای مثال هزینه کردن روی مراقبت و بهداشت ۱۰درصد یا بیشتر از این میزان تولید ناخالص داخلی را در کشورهای اروپایی مثل فرانسه، آلمان و بریتانیا شامل می­‌شود، با این حال این بخش کمترین میزان دیجیتالی­‌سازی را دارد.

دیجیتالی­‌سازی: فرصتی قابل­ ملاحظه برای اروپا

اکثر کشورها به­ ندرت از پتانسیل خود در فناوری‌های دیجتالی استفاده می‌­کنند. بر اساس گزارش مک‌­کینزی، اروپا تنها ۱۲درصد از پتانسیل خود را در فناوری­‌های دیجیتالی استفاده می‌­کند، این آمار در آلمان ۱۰درصد و در بریتانیا ۱۷درصد است. این امر باعث می­‌شود اروپا از ایالات متحده آمریکا عقب‌تر بماند؛ اما بازار اروپا این پتانسیل را دارد که به بزرگ­ترین بازار دیجیتالی از نظر اندازه و ارزش بدل شود. اروپا بیشترین جریان­ داده درون­ منطقه­‌ای را در همه کشورهای خود دارد. اما موانعی بر سر راه جریان آزاد داده در اقتصاد اروپا قرار دارند. بر اساس گزارش اتحادیه اروپا، تنها ۱۵درصد از مصرف‌کنندگان اتحادیه اروپا از کشور دیگری که عضو اتحادیه اروپاست خرید آنلاین انجام می­‌دهند، ۵۰ درصد خریدهای آنلاین را در کشور خود انجام می‌­دهند.

بر اساس پیش‌­بینی مک‌­کینزی، اروپا می‌­تواند از طریق دیجیتالی­‌سازی در سال ۲۰۲۵ دو و نیم هزار میلیارد یورو درآمد ناخالص داشته باشد و تولید ناخالص را ۱۰ درصد افزایش دهد. این پیش‌­بینی بر اساس نوآوری­‌هایی است که در اقتصادهای اروپایی صورت گرفته و همچنین با توجه به پتانسیل مزایای اقتصادی قابل توجه اروپا در آینده نزدیک است. در واقعیت افزایش رشد ناخالص می­‌تواند همچنان ادامه یابد. از سوی دیگر مشتری نیز از این وضعیت بهره­‌مند می‌­شود.

کسب و کارهای اروپایی به طور عمده نسبت به عصر دیجیتالی خوش‌بین‌­اند. تحقیقی از موسسه جهانی مک­‌کینزی نشان می‌­دهد که ۵۵درصد از مدیران اجرایی آلمانی انتظار دارند دیجیتالی­‌سازی و اتوماسیون تاثیری مثبت بر کسب و کارهایشان در سال­های آتی بگذارد و فقط 12 درصد انتظار تاثیر منفی را دارند. همچنین شرکت‌­ها نیز نسبت به پیشرفت‌­های فنی داده‌­محور خوش­بین‌اند. بخشی از این امر به دلیل تجربه قبلی اتوماسیون است: بهره‌­وری آلمان و پایداری اشتغال در دهه ۱۹۹۰ بعد از سرمایه­‌گذاری این کشور روی اتوماسیون تولید افزایش یافت و بخش الکترونیک مستحکمی ایجاد کرد.

http://pvst.ir/5s7

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو