مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۰ بهمن ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۳۰ آذر ۱۳۹۸
باید نظام کارمزد به ریل اصلی خود بازگردد. به گزارش پیوست، این جمله مدیرعامل شاپرک در میزگرد درآمدهای کارمزدی بانکداری الکترونیکی بود. محسن قادری در این میزگرد اعلام کرد که در این خصوص بارها و بارها تاکید شده است اما هیچکس حاضر نیست خودش کارمزد بگیرد بلکه همه میگویند بگذار دیگری آن را بگیرد.
سایر اعضای حاضر در پنل نیز با این گفته مدیرعامل شاپرک موافق بودند هر چند شاید بر سر مدل دریافت کارمزد چندان با یکدیگر اتفاق نظر نداشتند.
مدیرعامل شرکت کارت اعتباری ایران کیش نیز تاکید کرد که تقریبا ۳ سال است در همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت روی موضوع کارمزد صحبت میکنیم و تمامی حاضران نیز بر گرفتن کارمزد هم نظر هستند اما باز هم سال بعد دوباره همین حرفها را تکرار میکنیم.
صادق فرامرزی گفت: «من سال گذشته مدلی را ارائه کرده بودم تا بتوان بدون درد و خونریزی کارمزد گرفت. هنوز هم به نظرم میتوان روی همان مدل حرکت کرد.» به گفته او اگر کارمزد تراکنشهای زیر ۵۰ هزار تومان را دارنده کارت بپردازد و تراکنشهای بالا تر از آن را پذیرنده، میتوان امیدوار بود بدون اینکه به کسی فشار بیاید نظام کارمزدی شکل بگیرد.
عضو هیات مدیره پست بانک اما نظرش تا حدودی خلاف نظر مدیرعامل کارت اعتباری ایران کیش بود. به نظر حسین مهرانی نمیتوان روی سرویسهای گذشته کارمزد گرفت اما میتوان با تشویق فینتکها و ارائه سرویسهای جدید روی آنها کارمزد گرفت و تا حدودی نظام کارمزدی را اصلاح کرد.
مدیرعامل شرکت پرداخت الکترونیکی سداد نیز در این میزگرد بر گرفتن کارمزد از پذیرنده تاکید کرد. محمد مهدی صادق گفت: «با توجه به اینکه هماکنون بخشهای مختلف، کارمزدی پرداخت نمیکنند حجم زیادی از تراکنشهای خرد روی شبکه پرداخت الکترونیکی آنلاین که هزینه بالایی دارد قرار گرفته است. نتیجه آن شده که شرکتهای PSP مجبور به گسترش زیرساختهای خود برای تراکنشهایی شدهاند که شاید از کیفیت خوبی (از نظر مبلغی) برخوردار نباشند و سودآوری برای شبکه به این گرانی نداشته باشند.
او تاکید کرد این نظام کارمزی موجب شده است تا در استفاده از پول الکترونیکی زیاده روی شود.